Charley Fiedeldij Dop

Activity

  • 4
    Updates
  • 3
    Thumbs up
  • 1
    Comments
Charley Fiedeldij Dop, Programmaker at Pakhuis de Zwijger, posted

Sociaal OV

Featured image

Zolang Amsterdam groeit, zal het openbaar vervoer mee moeten groeien om de stad leefbaar en bereikbaar te houden. Maar de stad verandert niet alleen in haar straten en buurten, maar ook in haar woningen, werkgelegenheid en inwoners. Wat kan het Amsterdams OV betekenen in het verbinden van de fysieke en sociale infrastructuur van de stad? Kan en moet de openbaar vervoersector, als nutsbedrijven, een rol spelen in het oplossen van maatschappelijke vraagstukken zoals armoede, werkloosheid en inclusiviteit? En zo ja, hoe ver reikt die verantwoordelijkheid, en wat kunnen we daarin leren van de vervoersector uit andere steden? Met Alexandra van Huffelen (GVB Amsterdam), Ruud Zandvliet (Taxi Electric), Theo Konijnendijk (RET) en Barend Kuenen (NS Stations).

Charley Fiedeldij Dop's picture Event on Feb 14th
Charley Fiedeldij Dop, Programmaker at Pakhuis de Zwijger, posted

Intern opportunity - Gezocht: Stagiair programmamaker @ Pakhuis de Zwijger

Ben jij ook zo nieuwsgierig hoe onze maatschappij van de toekomst eruit ziet? Ben jij geïnteresseerd in de (sociale) invloed van technologische innovatie op de samenleving, zoals de gevolgen voor onze economie, mobiliteit, onderwijs en zorg? Solliciteer en wordt onze nieuwe stagiair programmamaker. Door het organiseren van programma’s en het ontmoeten van interessante sprekers sta je in een mum van tijd midden in het maatschappelijk debat. NB Onbetaalde stage.

http://vacatures.dezwijger.nl/stage-programmamaker-technologie-en-maatschappij

Charley Fiedeldij Dop's picture #DigitalCity
Charley Fiedeldij Dop, Programmaker at Pakhuis de Zwijger, posted

We staan stil

Featured image

The mobility issue in the Metropolitan region of Amsterdam is more current than ever before. Let yourself be inspired and discuss the effective measures we need to keep our metropolis accessible.
- Event in Dutch

Het mobiliteitsvraagstuk in de Metropoolregio Amsterdam is actueler dan ooit. Terwijl Schiphol in 2050 een verdubbeling van het aantal bezoekers verwacht - toeristen die allemaal de Nachtwacht willen zien - vragen wij ons af hoe Amsterdam hierop voorbereid is. Ten westen van de Houthavens komen 70.000 woningen. Hoe komen al die nieuwe bewoners van en naar hun werk? We staan stil in de metropool. Letterlijk en figuurlijk.

Een holistische visie met een drastisch actieplan is nu nodig want we kunnen niet langer stil staan. Wat wordt de volgende grote stap na de oplevering van de Noord/Zuidlijn in 2018? Laat je inspireren en ga het gesprek aan over welke doeltreffende maatregelen we moeten nemen om onze metropool bereikbaar te houden.

Charley Fiedeldij Dop's picture Event on Sep 4th
Charley Fiedeldij Dop, Programmaker at Pakhuis de Zwijger, posted

Living sustainable

Featured image

Alles wat je over duurzaam wonen wil weten, maar nooit hebt durven vragen. Hoe krijg je een bestaande woning energieneutraal, wat is daar voor nodig en wat kost dat? Wat is eigenlijk het verschil tussen een zonnepaneel en een zonnecollector en wat kost zoiets nou? En als ik nou geen plat dak heb, wat dan? En die subsidies, hoe zit dat? Tijdens deze avond gaan we in gesprek om de mogelijkheden van het energieneutraal maken van jou woning te verkennen. Met nieuwe technieken en innovaties wordt het steeds makkelijker en betaalbaarder. We gaan inspireren met voorbeelden en informeren met hands-on tips zodat je aan het einde van het programma aan de slag kan om je huis energieneutraal te maken. Gratis toegang, graag wel aanmelden.

Foto: emmapatsie via Flickr

Charley Fiedeldij Dop's picture Event on Jul 11th