Amsterdam Creative Industries Network

undefined logo

Amsterdam Creative Industries Network (ACIN) is het landelijke talent-, kennis- en businessnetwerk voor de creatieve industrie en ICT-sector.

Wij verbinden bedrijven, onderzoekers en talenten op het kruispunt van creatieve industrie en digitale technologie.

Deze verbinding vindt plaats in onze labs. Dit zijn de kruispunten waar wij partijen met elkaar laten samenwerken aan gebruikersgerichte toepassingen en diensten voor de digitale samenleving. De kennis die labs opdoen in dit proces delen zij onder andere via toolkits. Deze hulpmiddelen en methodieken helpen professionals bij het ontwikkelen of inzetten van digitale technologie. De aangesloten bedrijven, onderzoekers en talenten kunnen ook gebruikmaken van onze faciliteiten.

Daarnaast behandelt elk lab een eigen onderwerp: data, creatieve industrie, zorg, mode, erfgoed, games, ontwerp en publiceren. Vanuit deze onderwerpen bekijken ze de invloed die digitale technologie heeft op de samenleving of een bedrijfstak. Benieuwd waar onze labs aan werken? Bekijk de labpagina's op onze website.

ACIN is een Centre of Expertise en is opgericht door de Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Inholland en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Lectoren en onderzoekers van deze hogescholen zijn daarom nauw betrokken bij de labs. Door deze expertise en de koppeling met toonaangevende bedrijven, zijn het onderzoek en de toepassingen zeer relevant en van hoog niveau.

Website

Activity

  • 0
    Updates
  • 0
    Thumbs up
  • 1
    Comments

Sorry! There's no updates to show here right now.