Greenjobs

undefined logo

It is the place where ambitious companies find the perfect match with professionals that choose to work for sustainable, future proof companies. Call us to get more information at 020 - 303 78 03 for Netherlands | (+5999) 522 41 37 for Caribbean | or send an email to info@greenjobs.nl and we'll answer any question! Stay Future-Proof!

Activity

 • 6
  Updates
 • 0
  Smarts
 • 1
  Comments
Laetitia Nossek, Consultant at Einstein & Jones, posted

Een kijkje achter de schermen bij een duurzame werkgever

Featured image

Beste lezer,

De komende weken zetten we werkgevers extra in het zonnetje. We zijn naar een paar bedrijven geweest waarvan we trots zijn dat ze gebruik maken van Greenjobs. Benieuwd? Lees snel verder!

We gebruiken hiervoor de People Planet Profit indeling.

Waarom? We vinden het niet okay om snelle winst te maken ten koste van mensen en het milieu. Daarom helpen we organisaties People, Planet en Profit Proof te worden, óf helpen we organisaties hun boodschap naar buiten te brengen en het juiste talent aan te trekken!

PEOPLE

Het volgende bedrijf is Food Cabinet waar met Marleen is gesproken. Marleen werkt nu 2,5 jaar bij Food Cabinet en heeft daarvoor 6 jaar bij een campagnebureau gewerkt. Ze is Chief Operations Officer (COO) en is verantwoordelijk voor onder andere lopende projecten, kwaliteit, planning en financiën. Momenteel bestaat Food Cabinet uit een team van 17 mensen, inclusief management. De cultuur bij Food Cabinet is open, leuk en zonder sterke hiërarchie. Het is een hecht team van gepassioneerde mensen dat zich inzet voor het verbeteren van het voedselsysteem.

Het kantoor van Food Cabinet staat in Amsterdam Oud West en bestaat uit twee voormalige benedenverdieping woningen met een binnentuin. Van deze binnentuin wordt, zeker met dit mooie weer, dankbaar gebruik gemaakt! Zo luncht het hele team hier iedere dag met elkaar. De lunch wordt verzorgd door de BuurtBoer behalve op donderdag, dan kookt de medewerker met lunchdienst voor het hele team. Op het kantoor wordt eigenlijk altijd vegetarisch gegeten.

Het team van Food Cabinet houdt zich bezig met een breed scala aan werkzaamheden. Denk hierbij aan campagne ontwikkeling, strategie, advies, en het organiseren van evenementen. Sinds een jaar heeft het bureau eigen designers in huis, wat ze de gelegenheid geeft projecten van begin tot einde uit te voeren.

Food Cabinet heeft de volgende functiegroepen:

• Strategie/Creatie
• Projectmanagement
• Uitvoering waaronder Communicatie, Online Advertisement en Marketing

Samen met The Food Line Up, een cateringbedrijf met een verse visie op catering, heeft Food Cabinet een studieprogramma opgericht genaamd the School of Food. In dit studieprogramma kan het team het voedselsysteem nóg beter leren kennen. Dat doen ze bijvoorbeeld door middel van excursies, zo gingen ze vorige week in gesprek met fruittelers over de praktische haken en ogen van biologische fruitteelt. Of denk aan een excursie over de aardappelsector om met eigen ogen te zien hoe de ontwikkeling van aardappelzaad zich ontvouwt. Er worden ook lezingen gegeven over inhoudelijke onderwerpen, zoals genetische modificatie of documentaires vertoond over de relatie tussen suiker en obesitas.

Behalve the School of Food gaat het team ook buiten werktijd naar avonden in Pakhuis de Zwijger of andere interessante evenementen. Naast deze uitstapjes worden er vrijdagmiddagborrels, ’Little Fridays’ (donderdagmiddagborrel) en FCFun borrels georganiseerd, waarbij mensen uit het netwerk worden uitgenodigd op kantoor!

Enthousiast en wil je solliciteren? Dan kom je waarschijnlijk Marleen tegen. Het sollicitatieproces bestaat uit een CV-selectie waarna de eerste kandidaten worden uitgenodigd voor een kennismakingsronde. In een half uurtje wordt er gekeken of de kandidaat past op de functie en in het bedrijf. Na deze ronde vindt er een intensievere tweede ronde plaats, waarbij 2 à 3 selectieopdrachten worden gegeven om beeld te krijgen van de potentie van de kandidaten. De geselecteerde kandidaten krijgen vervolgens in de laatste ronde ter plaatse cases voorgeschoteld.

PLANET

Samuel Levie en Helen Kranstauber zijn bekende figuren bij het Slow Food Youth Netwokr (voorheen de Youth Food Movement) en het Food Film Festival in Amsterdam. Ze werden daar vaak gevraagd programma’s te schrijven en campagnes te initiëren op het gebied van voedsel en duurzaamheid, wat leidde tot de oprichting van Food Cabinet, ongeveer 5 jaar geleden. Niet lang daarna sloot ook Sebastiaan Aalst zich aan als een van de drie oprichters.

Met een team van denkers, ontwerpers, makers en veranderaars zet Food Cabinet dagelijks voedselvraagstukken op de kaart. Deze voedselvraagstukken zijn divers, met als gemeenschappelijke factor dat ze worden benaderd vanuit de insteek een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem te bewerkstelligen. De hele keten wordt hierin meegenomen - het begin van de keten in de vorm van gespreksgroepen met boeren en omwonenden en inhoudelijke workshops over eerlijke handel, maar ook het einde van de keten in de vorm van campagnes voor consumenten om meer groenten en fruit te eten en voedselverspilling tegen te gaan. Ook vraagstukken als waar eten vandaan komt of hoe we over 50 jaar nog kunnen voorzien in de voedselvraag worden behandeld.

Opdrachtgevers van Food Cabinet zijn ondernemers (bijvoorbeeld Albert Heijn, Fairtrade Original en Vezet), overheden (bijvoorbeeld het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit voor de organisatie van de Wereldvoedseldag, brancheorganisaties (bijvoorbeeld de Nederlandse Aardappel Organisatie), maar ook NGO’s (bijvoorbeeld Oxfam Novib en Max Havelaar). Ze helpen deze partijen bij het uitdenken van strategieën en concepten en het succesvol uitvoeren van hun duurzame ambities. Daarnaast initiëren ze eigen projecten en campagnes die in samenwerking met andere partijen op een grassroots manier verder worden ontwikkeld.

PROFIT

Food Cabinet wordt ingehuurd door haar opdrachtgevers om deze partijen te helpen bij het succesvol uitvoeren van hun duurzame ambities.

Wil je solliciteren? Op het moment staat er een vacature open voor een ervaren campagne- en projectmanager. Kijk voor meer info op https://www.greenjobs.nl/vacatures/vacature_ervaren_campagne_projectmanager_4598309_11.html.

Meer weten over Greenjobs en Einstein & Jones? Neem dan contact op met mij via laetitia@einsteinenjones.nl, 020 303 78 03 of 06 835 968 58.

Laetitia Nossek's picture #Citizens&Living
Laetitia Nossek, Consultant at Einstein & Jones, posted

Een kijkje achter de schermen bij een duurzame werkgever

Featured image

Beste lezer,

De komende weken zetten we werkgevers extra in het zonnetje. We zijn naar een paar bedrijven geweest waarvan we trots zijn dat ze gebruik maken van Greenjobs. Benieuwd? Lees snel verder!

We gebruiken hiervoor de People Planet Profit indeling.

Waarom? We vinden het niet okay om snelle winst te maken ten koste van mensen en het milieu. Daarom helpen we organisaties People, Planet en Profit Proof te worden, óf helpen we organisaties hun boodschap naar buiten te brengen en het juiste talent aan te trekken!

PEOPLE
Het volgende bloginterview heeft plaatsgevonden met Dianthe en Lara van Goodfuels. Dianthe is de marketing en communicatie manager. Lara is een van de nieuwste medewerkers en is Growth Marketeer. Samen zijn ze verantwoordelijk voor het overbrengen van de boodschap naar de buitenwereld. Een mooie taak! Door de complexiteit van de producten van het bedrijf kan het een uitdaging zijn de marketing en communicatie begrijpelijk te maken voor buitenstaanders. GoodFuels bestaat uit 20 medewerkers en heeft een mooi kantoor in Amsterdam Zuid, waarbij ze uitkijken over de stad. Het was druk, veel bedrijvigheid, met open ruimtes én dakterras. Dankzij deze drukte hebben ze besloten aparte hokjes door middel van glazen wanden te creëren, zodat iedereen in alle rust kan bellen.

De oprichter van GoodFuels is in de 40, maar de gemiddelde leeftijd is wat lager en bestaat voornamelijk uit millenials met een enorme drive om de wereld een stuk mooier te maken. Veel High Potentials kiezen GoodFuels als werkgever in plaats van andere - grote gerenommeerde - bedrijven omdat ze geloven in de missie en hier graag aan willen bijdragen. Alle medewerkers hebben ten alle tijden dit doel voor ogen. Het team van GoodFuels bestaat uit een groep slimme, conceptueel denkende mensen met een sterke beta-achtergrond. Ze hebben veel te maken met het product, wat veel technische en juridische aspecten heeft. Veel mensen hebben dan ook in Delft gestudeerd en worden dagelijks uitgedaagd om ingewikkelde industrieën te begrijpen, wat complexe materie is.

Naast de de drive om de wereld duurzamer te maken, is de cultuur transparant met een can-do mentaliteit. Ondernemerschap wordt gewaardeerd, want er moet geld verdiend worden om de wereld beter te maken. Medewerkers krijgen dan ook veel vrijheid nieuwe ideeën in- en uit te voeren, waardoor ze snel kunnen schakelen en flexibel zijn. Er wordt voornamelijk gestuurd op output, waar strakke KPI’s aan verbonden zijn. De vrijheid die dit geeft is ook terug te zien in de werktijden en locatie - er heerst geen 9 tot 5 mentaliteit en flexwerken is mogelijk. Medewerkers zijn veel onderweg naar klanten toe. Er wordt veel gewerkt in een tandem-vorm, bestaande uit een junior en senior specialist. Deze constructie geeft aan de ene kant een frisse blik en creativiteit en aan de andere kant zekerheid en ervaring.

Wil je werken bij GoodFuels? Dan kom je in het sollicitatieproces waarschijnlijk Dianthe tegen. Zij zet de vacature uit met de hiring manager. Het proces kan heel snel gaan, zeker wanneer er specifiek op een vacature wordt gereageerd. Open sollicitaties zijn ook zeer welkom - talent en goede nieuwe ideeën worden altijd gewaardeerd en omarmd!

De focus van het bedrijf ligt de komende jaren op internationale expansie en productontwikkeling, waarbij met name commercieel georiënteerde mensen (Marketing & Sales) worden gezocht.

PLANET
GoodFuels is marktleider op het gebied van duurzame biobrandstoffen. Sinds de oprichting in 2015 heeft GoodFuels een one-stop-shop gecreëerd voor industriële klanten, door de gehele supply chain voor duurzame biobrandstoffen te integreren. Dit doen ze van grondstof tot tank - ze kopen grondstoffen in, waarborgen de duurzaamheid hiervan, mengen het eindproduct en zijn verantwoordelijk voor de wereldwijde distributie, kwaliteitszorg en marketing. GoodFuels gebruikt afval- en reststromen van Scandinavische bosbouw en de papier- en pulpindustrie. Er wordt nooit speciaal voor brandstof gekapt. Je kan ook denken aan frituurvet, afval- en reststromen. Ze zijn in 2015 begonnen met launching customer Boskalis, een toonaangevende expert op het gebied van baggeren en maritieme dienstverlening die vanaf dag 1 achter GoodFuels en haar missie is gaan staan.

GoodFuels is actief in zowel de zee- als landtransport. Beide markten zijn op weg naar duurzaam transport, maar hebben verschillende criteria voor de kwaliteit van de brandstof. Met deze focus richt GoodFuels zich primair op de transportsector waar elektrisch rijden (nog) geen optie is. Ze vechten voor elke niet fossiele druppel in deze twee industrieën. Sommige bedrijven moeten biofuels gebruiken omdat de markt dit vraagt. Door gebruik te maken van Goodfuels kunnen bedrijven een koploperpositie op dit punt in hun markt innemen.

Bij gebruik van de biobrandstoffen van GoodFuels is er geen aanpassing op de motor nodig. Bedrijven kunnen vandaag nog verduurzamen! De focus van GoodFuels ligt op de Business to Business markt, maar ze beginnen zich ook langzaam te richten op de consument. De eerste 7 tankstations van Sakko bieden nu zelfs biofuels van GoodFuels aan voor consumentenauto’s.

PROFIT
GoodFuels is de marktleider op het gebied van duurzame brandstoffen. Ze leveren niet alleen duurzame brandstof (zoals HVO biodiesel) maar ze leveren en implementeren totaaloplossingen, samen met klanten en partners. Planet en Profit komen mooi samen in het verdienmodel van GoodFuels. Ze zijn een belangrijke stap in het bewustwordingsproces van zware industrieën, waarbij ze niet alleen inspireren, maar ook een oplossing bieden die implementeerbaar is.

MEER WETEN?
Wil je graag solliciteren bij GoodFuels? Momenteel is GoodFuels op zoek naar een Tendermanager en een Content Creator. Kijk voor meer informatie op https://www.greenjobs.nl/vacatures.html.

Meer weten over Greenjobs en Einstein & Jones? Neem dan contact op met Laetitia Nossek, partner bij Einstein & Jones via laetitia@einsteinenjones.nl, 020 303 78 03 of 06 835 968 58.

Laetitia Nossek's picture #Energy
Laetitia Nossek, Consultant at Einstein & Jones, posted

Een kijkje achter de schermen bij een duurzame werkgever

Featured image

Beste lezer,

De komende weken zetten we werkgevers extra in het zonnetje. We zijn naar een paar bedrijven geweest waarvan we trots zijn dat ze gebruik maken van Greenjobs. Benieuwd? Lees snel verder!

We gebruiken hiervoor de People Planet Profit indeling.
Waarom? We vinden het niet okay om snelle winst te maken ten koste van mensen en het milieu. Daarom helpen we organisaties People, Planet en Profit Proof te worden, óf helpen we organisaties hun boodschap naar buiten te brengen en het juiste talent aan te trekken!

PEOPLE
De volgende blog heeft plaatsgevonden in Driebergen-Rijsenburg met Jeroen, mede-oprichter van Econnetic. Jeroen en zijn partner Hage zijn samen met inmiddels 21 medewerkers hard aan het werk duurzame energieprojecten op te zetten. Ze komen allebei van een energieservice multinational en zijn vijf jaar geleden begonnen met Econnetic. Het zijn echte doeners; dit zit dan ook duidelijk in het DNA van het bedrijf. In dit filmpje zijn Hage en Jeroen aan het woord!

Het bedrijf bestaat uit gepassioneerde consultants die complexe projecten neerzetten. Dit doen ze met een ondernemend en betrokken team van duurzame energieprofessionals die advies geven en dit advies ook daadwerkelijk uitvoeren. Medewerkers moeten dan ook van veel markten thuis zijn; zo zijn ze technisch onderlegd en hebben veel mensenkennis. Duurzame energieprojecten neerzetten draait voor een groot gedeelte om het leggen van verbinding tussen verschillende stakeholders en het maken van kloppende business cases zodat iedereen profijt ziet in de transitie naar duurzame energie.

De lat ligt hoog bij Econnetic. Iedereen krijgt veel vertrouwen om zelfstandig projecten uit te voeren, maar kwaliteit wordt wel verwacht. Er wordt gestuurd op resultaat. Om resultaat te bereiken heb je collega’s nodig. De platte organisatie van het bedrijf werkt hier goed aan mee; de adviseurs werken in gemiddeld drie tot vijf projecten per keer, waarbij steeds verschillendecollega’s projectleiders zijn. Door deze indeling is het teamgevoel sterk; Econnetic werkt echt sámen als team.

Met deze instelling is het niet vreemd dat er aandacht wordt geschonken aan persoonlijke ontwikkeling en competenties. Mensen worden hier als kapitaal gezien, waar dan ook geïnvesteerd in wordt. Er wordt gewerkt met een talent- en ontwikkelprogramma. Dit talent- en ontwikkelprogramma wordt momenteel ingevuld door middel van coaching.

Enthousiast geworden en wil je graag werken bij Econnetic? Ze zijn momenteel flink aan het uitbreiden, voor zowel de projectfuncties als een nieuwe tak van de organisatie met meer gestandaardiseerde producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zonnepanelen op bedrijfsdaken, waar ze technisch onderlegde MBO/HBO professionals voor zoeken. De organisatie zoekt mensen met minimaal een paar jaar ervaring in de business.

Nadat je hebt gesolliciteerd vindt er eerst een telefonische intake plaats. Vervolgens vindt er een gesprek plaats met de recruiter en hiring manager. Het volgende gesprek vindt plaats met (een van) de oprichters Jeroen en Hage. Hierna vindt een selectie assessment plaats, die tevens de basis is voor je persoonlijke ontwikkelplan.

PLANET
Econnetic ontwikkelt, financiert, realiseert en beheert hernieuwbare energieprojecten voor (semi-)overheden, nutsbedrijven, banken, het bedrijfsleven en pensioen- en vastgoedfondsen. Met gemeentes organiseren ze bijvoorbeeld voorlichtingsavonden voor ondernemers uit de regio. Deze ondernemers maken ze bewust en enthousiast voor duurzame energiealternatieven door meer informatie te geven omtrent de huidige energietransitie uitdagingen en een Econnetic ontzorgingspakket aan te bieden. De segmenten waarin Econnetic zich in beweegt zijn windenergie, zonne-energie en warmte-energie.

Als onafhankelijk full service energie-adviesbureau geven zij helder advies en treden op als samenwerkingspartner om duurzame energieprojecten écht van de grond te krijgen en zo de energietransitie voeten te geven. Econnetic merkt duidelijk dat he momentum voor de energietransitie een jaar tot anderhalf jaar geleden ontstaan is - het is nu dus tijd om slagen te maken!

Econnetic focust zich voornamelijk op opwekking, maar beweegt zich langzaam maar zeker naar het energiebesparingscomponent. Het netwerk wat hier voor nodig is, ligt er al. De financiering wordt geregeld, zo zijn er connecties met de Triodos bank en hebben ze een aantal fondsen in beheer. Ze denken mee in de ontwikkeling en er wordt gezorgd voor de realisering van projecten.

Met een werkwijze die transparant is voor alle betrokken partijen, wordt er gezorgd voor een duurzaam eindresultaat wat -letterlijk- energie oplevert!

PROFIT
De drive zit er bij Econnetic goed in. Het is een groep gepassioneerde mensen die graag slagen willen maken. Dit doen ze onder andere door fondsen die in hun beheer staan aan te spreken om nieuwe projecten te starten.

Het uiteindelijke doel is echter geen eigenaar te worden van energieprojecten - maar juist de te behalen impact te maximaliseren.

MEER WETEN?
Kijk op de website van Econnetic. Econnetic is de komende tijd hard aan het groeien. Klinkt dit als een bedrijf waar jij in past? Kijk nu naar de openstaande vacatures voor (Junior) Consultant Duurzame Energie, of neem contact op met Laetitia - 06 835 968 58 of laetitia@einsteinenjones.nl!

https://www.greenjobs.nl/vacatures/vacature_consultant_hernieuwbare_energie_4576546_11.html
https://www.greenjobs.nl/vacatures/vacature_junior_consultant_hernieuwbare_energie_4581907_11.html

Laetitia Nossek's picture #Energy
Laetitia Nossek, Consultant at Einstein & Jones, posted

Een kijkje achter de schermen bij een duurzame werkgever

Featured image

Beste lezer,

De komende weken zetten we werkgevers extra in het zonnetje. We zijn naar een paar bedrijven geweest waarvan we trots zijn dat ze gebruik maken van Greenjobs. Benieuwd? Lees snel verder!

We gebruiken de People Planet Profit indeling. Waarom? We vinden het niet okay om snelle winst te maken ten koste van mensen en het milieu. Daarom helpen we organisaties People, Planet en Profit Proof te worden, óf helpen we organisaties hun boodschap naar buiten te brengen en het juiste talent aan te trekken.

PEOPLE
Het eerste bedrijf waar ik ben geweest is The Sustainables - een jong en snelgroeiend bedrijf waar ik ontvangen werd door Nathalie. Nathalie zelf is ruim een jaar geleden via via bij The Sustainables terecht gekomen. Ze is office manager, wat betekent dat ze zorgt voor het reilen en het zeilen van het kantoor. Zo zorgt ze naast de administratie ook dagelijks voor een lekkere lunch. Sinds begin dit jaar zijn ze verhuisd van kantoor en zitten nu op de vijfde verdieping in een open ruimte met ramen aan alle kanten. Er wordt in principe op kantoor gewerkt, maar er is ruimte om vanuit huis te werken als het zo uitkomt.

The Sustainables bestaat uit 9 vaste medewerkers, waarvan 1 in de Filipijnen, en 5 stagiaires. Het overgrote deel van de collega’s bestaat uit developers en werken met SCRUM. De structuur van het bedrijf is heel platgeslagen - de twee oprichters zittensamen met iedereen in dezelfde ruimte. Er is ook ruimte voor discussie, dit wordt zelfs actief aangemoedigd!

De stagiaires hebben de afgelopen tijd wat leven in de brouwerij gegooid - zo hebben ze een dagelijkse tafelvoetbaltraditie in het leven geroepen. Naast dit tafelvoetbalmomentje komt er iedere vrijdagmiddag een kickbokstrainer. Deze trainer trekt iedereen achter zijn of haar bureau vandaan om alles van de afgelopen week eruit te gooien.

The Sustainables is met negen vaste medewerkers geen grote organisatie. Medewerkers kunnen hierdoor aan de ene kant niet veel doorgroeien binnen het bedrijf, maar ze krijgen aan de andere kant wel de ruimte nieuwe mogelijkheden voor het bedrijf en zichzelf te creëren. Er worden eens in de zoveel tijd voortgangsgesprekken gevoerd om na te gaan of iedereen nog op zijn of haar plek zit. Hiernaast krijgen de medewerkers cursussen die ingaan op de maatregelen die aangeboden worden, bijvoorbeeld over warmtepomp installaties.

Werken bij deze leuke, hechte club? De komende tijd zijn ze voornamelijk gefocust op het vinden van meer developers.

Ga je solliciteren? Dan zijn de eerste twee gezichten die je tegenkomt in het recruitmentproces waarschijnlijk van Nathalie en de hiring manager. Nathalie kijkt in dit proces of je past binnen de groep en de hiring manager gaat in op de inhoud van je werkzaamheden.

PLANET
Ze hebben voor zichzelf een ambitie neergezet voor 2018. Alles moet groen!

De gedachte achter deze kreet is dat ze het voor de consument zo gemakkelijk mogelijk willen maken alles in huis te verduurzamen. The Sustainables is ontstaan om de data van zonnepanelen inzichtelijk te maken. Ze begonnen in 2011 met IT oplossingen en tools voor o.a. Verenigingen Eigen Huis Nefit en ENGIE. De grootste rol van The Sustainables in die tijd was het digitaliseren van de backoffice.

Dankzij het succes van een van hun klanten, Nefit, zijn ze zelf verder gegaan tot het project waar ze nu druk mee bezig zijn, genaamd HomeQgo. De meeste woningen kunnen prima mee met de tijd en huiseigenaren zijn steeds meer op zoek naar hoe ze dit kunnen doen. The Sustainables helpt ze met deze zoektocht en zorgt dat ze dit ook daadwerkelijk gáán doen.

Met deze nieuwe weg vertellen ze huiseigenaren wat de mogelijkheden zijn om woningen te verduurzamen. Huiseigenaren worden ontzorgd door een overzicht van verschillende aanbieders met oplossingen en een compleet en actueel overzicht van subsidies, leningen en andere regelingen. Op deze manier creëert The Sustainables een one-stop-shop voor huiseigenaren die op zoek zijn naar manieren om hun huizen te verbeteren.

PROFIT
The Sustainables verdient haar geld voornamelijk door het declareren van IT uren bij opdrachtgevers.

Naar de consument toe wordt geen geld gerekend - de focus is de rol van aanjager aan te nemen voor groene woningen.

MEER WETEN?
Kijk op de website van The Sustainables of HomeQgo.

Werken bij The Sustainables? Voor het komende studiejaar zoeken ze stagiairs voor Visual UX Design, Software Testing en Front-End Development!

Meer weten over Greenjobs en Einstein & Jones? Neem dan contact op met Laetitia Nossek, partner bij Einstein & Jones via laetitia@einsteinenjones.nl, 020 303 78 03 of 06 835 968 58.

Laetitia Nossek's picture #Energy
Laetitia Nossek, Consultant at Einstein & Jones, posted

Why you shouldn’t settle for less at your (sustainable?) office

You spend a large portion of your live at work each day. Providing a healthy and sustainable work environment helps to promote productivity and create a culture that values the health of your surroundings. Anyone who has sweated at their desk through the summer or suffered headaches because of garish office strip-lighting will agree!

Integrating safety and health into sustainability provides an oppurtinity to better protect your employees and achieve a truly sustainable organization.

Most companies see direct benefits from their investment in a sustainable workplace in terms of cost savings and energy efficiency. But what do you achieve beyond this point?

PRODUCTIVITY AND MOTIVATION

Integrating a good ventilated, bright workplace results in a more vitale and more productive workforce. If you are not completely convinced about the sustainability benefits, just take a look at the numbers!

Optimizing your work environment increases productivity by an average of 10 percent. Reasons for these numbers are that people are healthier when they work in a nice, good ventilated environment.

Bad office conditions have direct and indirect effects on productivity. Draughts and noise can cause your coworkers to tire and become less productive. It can also engender dissatisfaction, again affecting productivity. Half of the office workers complain of overheating in the summer and stale, musty indoor air!

Indirect effects entail health problems and illnesses, caused by an interplay of pollutants arising form people and substances released from the office environment. This occurrence is more common than expected; around 20% of office staff experience headaches, sore eyes or an irritated nose or throat on a daily or weekly basis that can be contributed to a bad indoor climate.

ENERGY

Most people know we should switch to sustainable energy – and energy sufficiency. But, how is this arranged at your office building? Self-induced energy is not only cheaper in the long run, but also increases awareness throughout your organziation – and even beyond! There are many options for you as a company to generate sustainable energy. Solar energy for instance is becoming cheaper and cheaper..

The public dilemma might be accountable for the lack of awareness or willingness to change. But raising awareness is important. Especially considering the lack of awareness or willingness of some key players in business.

Take a look at the quote of Ben van Beurden, director of Shell:

“If we want to set the limit of global warming on 2 degrees, we must reduce carbon emissions to zero by 2070. That is an ambitious goal for society, but feasible I think. If we want to limit it to 1.5 degrees, we must eliminate carbon emissions by 2050. To me, that seems to be wishful thinking.”

Let’s be optimistic and prove him wrong. Shall we?

WASTE MANAGEMENT

We live in a massive consumption society. This society leads to large amounts of consumable goods that are consumed with a short life span and are quickly thrown away. This is why recycling waste at the office goes further than separating your banana peel from your napkin when you throw it away. It is about awareness creation of the use of materials.

Do you really need to print that document, or keep your lunch in plastic bags?

COMPLIANT WITH REGULATIONS

Wheter or not you have a drive to make your office more sustainable, you have to be compliant with rules and regulations set by the government. Positive incentives are given to make offices more sustainable, think about subsidies – MIA, EIA or Green Deals. If you have the ambition and drive to be ready for the future and subsequently future regulations, we can help you implement these regulations today.

We at Einstein & Jones are here to help to transform your office. No need to build a whole new building, just improving the one you already have.

Laetitia Nossek's picture #Energy
Laetitia Nossek, Consultant at Einstein & Jones, posted

Accept the linear environment you are in, but think circular

Featured image

Circular Economy is a buzzword. Many people use it whenever they feel like it. People claim to be working towards a totally circular economy, but do not really know what it means. Vague definitions need to become more specific. Do not get me wrong; it is a tough ambition to achieve.

Two weeks ago Jan Jonker and his fellow scientists connected to the Radboud University of Nijmegen, presented his research on the ‘circular status of the Netherlands’. You can see a preview of his book in the link of this post.

Circular Economy is a buzzword. Many people use it whenever they feel like it. People claim to be working towards a totally circular economy, but do not really know what it means. Vague definitions need to become more specific. Do not get me wrong; it is a tough ambition to achieve.

Two weeks ago Jan Jonker and his fellow scientists connected to the Radboud University of Nijmegen, presented his research on the ‘circular status of the Netherlands’. You can see a preview of his book in this link:

http://www.duurzame-producten-diensten.nl/wp-content/uploads/2017/05/Een-zwaluw-voorspelt-veel-goeds_Preview.pdf

We were there and would like to share our insights and the results of the research.

The starting point of the Circular Economy is the organization of chains of resources, materials, parts or products. Collaboration of different parties is always key. The goal of closing these chains is value creation.

Many companies are not there yet, and this research gives a couple of reasons:

 • Closing chains it is a difficult organizational task for companies
 • Companies struggle with designing a strategy to become circular
 • Traditional revenue models and the traditional linear economy are strongly founded and therefore difficult to concur
 • Value creation is often limited to recycling, energy efficiency and resource reduction
 • Companies often look inside their organization to become more circular. Outside collaboration is not as common as it should be
 • Circular Economy is buzzing, but it lacks of practical implementation. We know a lot about the subject in theory, but it unfortunately ends there

Companies that are seriously working on circular economy call the following three points that impede realization:

 • Conflicting regulations
 • Not every stakeholder in the value chain is ready for this change
 • Lack of financial resources

But let’s not focus on the negative. What can we do to accelerate the Circular Economy? There is unfortunately not an easy, generic answer to this question.

What we do know is that it all starts with the acknowledgement of chain dependency, no matter what kind of industry you are in. Circular organizing is not a marketing tool; you cannot do it in a day and you really need to organize in a different manner. Some situations ask for a slightly different way of working, other situations require a totally new business model.

Accept the linear environment you are in, but think circular.

Have a clear business model. It can be out of the box, but it must be understandable.

I know it sounds like a difficult task, but there are some great examples of how it can work. Let’s take a look at Roof2Roof.

Roof2Roof organizes and facilitates the recycling of bitumen roofing material. Goal is to do this as sustainable as possible, from Roof to Roof or Roof to Asphalt. Their method is unique in the world – they use new technology and integrated chain collaboration. The recycled bitumen is used to replace fossil raw materials in the production of new roofing rolls and asphalt. The management of the total recycling process is done by Roof2Roof. This ensures the quality from roof inspection to the finished product. Roof2Roof has developed a professional platform and specialist network, consisting of roofing companies and slope contractors. An infrastructure has been set up for the collection and recycling of bitumen roof waste.

Recycling of bitumen roofs has been converted into action using a clear business model. As you can see, the Circular Economy can be implemented and is not impossible. It just takes some creative thinking and collaboration. Look around you. Who or what do you need to close your chain?

Do you want to know what kind of opportunities are out there for your organization? Please feel free to contact me!

http://www.duurzame-producten-diensten.nl/wp-content/uploads/2017/05/Een-zwaluw-voorspelt-veel-goeds_Preview.pdf

Laetitia Nossek's picture #CircularCity