Hely

undefined logo

Hely is a funded startup which wants to make shared mobility easier and more accessible. By offering various verhicles of multiple mobility suppliers in one app, the user experiences more flexibility. This way sharing becomes smarter and more fun!

Activity

  • 2
    Updates
  • 0
    Thumbs up
  • 1
    Comments
Laila Belfadla, Marketing at Hely, posted

Hely Start in December Zuidas' Eerste MaaS-dienst.

Featured image

Medio december 2019 opent Hely haar tiende mobiliteitshub aan het Summertime complex, wat het eerste Mobility as a Service concept op de Zuidas zal zijn. Met een Hely abonnement kan de gebruiker diverse soorten deelvervoer van verschillende aanbieders huren via één app. Hierdoor kan de consument ieder moment op zijn ideale manier van a naar b komen.

Hely is de snelst groeiende MaaS-aanbieder van Nederland, met negen mobiliteitshubs in zes grote steden binnen anderhalf jaar. In december dit jaar opent Hely haar tiende hub op de Zuidas. Deze Hely Hub zal uitgerust worden met diverse soorten deelvervoer van Hely’s mobiliteitspartners, waaronder MyWheels en Urbee. Zo komen er verschillende soorten auto’s, e-bikes en elektrische bakfietsen. De diversiteit aan vervoermiddelen en de directe verbinding met het openbaar vervoer helpt de reiziger met het samenstellen van zijn ideale reis, zonder gedoe met verschillende apps en accounts.

ALL-IN
Een Hely abonnement geeft toegang tot alle vervoermiddelen en hubs van Hely binnen dezelfde stad. In Amsterdam bijvoorbeeld heeft Hely naast de Zuidas nog twee hubs, welke allemaal toegankelijk zijn met hetzelfde abonnement. Naast een kleine abonnementsprijs van €4,95 per maand betaalt de gebruiker per vervoermiddel een vast uurtarief. In tegenstelling tot veel mobiliteitsaanbieders, biedt Hely een all-in concept: geen borg, geen extra kilometer- of servicekosten en brandstof is altijd inbegrepen. Zo weet de gebruiker altijd waar hij aan toe is, ongeacht het vervoermiddel dat hij kiest.

MAAS VOOR BEDRIJVEN
Naast MaaS voor de consument, biedt Hely ook een zakelijk product aan: Hely For Business. Met een Hely For Business account kan een bedrijf al haar medewerkers van mobiliteit voorzien en toch besparen op kosten en CO2-uitstoot. Met deelvervoer worden de voertuigen namelijk veel efficiënter ingezet, waardoor minder vervoermiddelen en parkeerplekken nodig zijn. Bovendien kan dit bedrijven ook helpen met af komen van vele langdurige leasecontracten en stilstaande wagenparken. Met de komst van Hely Hub Zuidas hoopt Hely nog meer bedrijven te kunnen helpen met het efficiënter en duurzamer inrichten van hun mobiliteit.

Laila Belfadla's picture #Mobility
Laila Belfadla, Marketing at Hely, posted

Tweede multimodale mobiliteitshub geopend in Amsterdam Noord

Slimme mobiliteit heeft de toekomst en steeds meer wordt er geïnvesteerd in mobiliteitshubs. Een mulitmodale mobiliteitshub gaat nog een stapje verder en beperkt zich niet tot alleen deelauto’s, fietsen of -scooters; vrijwel iedere soort deelvervoer is hier te vinden. Deelvervoer aanbieder Hely opent aan de lopende band deze multimodale mobiliteitshubs binnen grote steden in de randstad. Hoewel het concept nog relatief onbekend is, zijn de hubs een groot succes bij omwonenden. Begin september werd zelfs de tweede Hely Hub in Amsterdam Noord beschikbaar gesteld.

HUH, HELY HUB?

Deelvervoerconcepten als car2go, felyx en greenwheels kennen de meeste mensen wel. Je zoekt een beschikbaar deelvervoermiddel in de buurt en zet hem na je rit weer op een willekeurige plek terug. Bij Hely werkt dit grotendeels hetzelfde, alleen haal je het vervoermiddel altijd op in de Hely Hub en zet je hem ook weer terug in dezelfde Hely Hub. Op deze manier weet je altijd zeker waar je de deelvervoermiddelen kunt vinden en grijp je niet mis. Daarnaast is een Hely Hub een verzamelplek voor verschillende soorten deelvervoer. Je vindt hier zowel e-bikes, elektrische bakfietsen, als diverse soorten deelauto’s. Alle vervoermiddelen kunnen gebruikt worden met één app. Dit concept is de kern van mulitmodale mobiliteit.

VRAAG NAAR MULTIMODAAL DEELVERVOER STIJGT

Niet alleen consumenten willen een betere oplossing voor hun mobiliteit, ook vanuit bestuurlijk Nederland wordt steeds meer aandacht besteed aan multimodaal deelvervoer en MaaS als oplossing voor vele maatschappelijke uitdagingen. Een recent voorbeeld is de stikstof uitspraak van de Raad van State, wat ons dwingt om de manier waarop we ons vervoer regelen drastisch te veranderen. De enige duurzame oplossing is om minder auto’s op de weg te krijgen, maar toch mobiel te blijven. In het onderzoek van ABN AMRO werd het deelvervoer concept van Hely als serieus potentieel alternatief genoemd. Eén deelauto vervangt namelijk tot wel 11 personenauto’s, wat niet alleen helpt met de verkeersdrukte, maar ook met het verlagen van de parkeerdruk in steden. Bovendien betekent minder auto’s en meer duurzame alternatieven, ook minder CO2-uitstoot en minder gebruik van fossiele brandstoffen. Dit alles bij elkaar opgeteld maakt dat de Nederlandse overheid evenals de gemeente Amsterdam een ruim budget heeft uitgetrokken om MaaS-initiatieven als deze van de grond te krijgen.

HELY IN AMSTERDAM

Beide Hely Hubs bevinden zich in Buiksloterham, in Amsterdam Noord. De hub aan de Klaprozenweg is open voor iedereen. Hier staan meerdere elektrische auto’s, maar ook reguliere stadsauto’s. Voor een laag tarief vanaf €0,13 per minuut zijn de deelauto’s te huur. Hierbij zijn alle kosten voor brandstof en kilometers altijd inbegrepen, en betaal je per kalenderdag rijden voor slecht 6 uur max. Hely wil met deze competitieve prijsstelling duurzaam deelvervoer toegankelijk maken voor iedereen en hiermee bijdragen aan een groenere, autoluwe buurt. Op www.hely.com/amsterdam staat meer informatie over Hely in Amsterdam en kun je je aanmelden voor een gratis proefmaand.

Laila Belfadla's picture #Mobility