Ministry of Foreign Affairs (Min BuZa)

undefined logo

Every hour of every day, the Ministry of Foreign Affairs promotes the interests of the Kingdom abroad. The Ministry coordinates and carries out Dutch foreign policy at its headquarters in The Hague and through its missions abroad. It is likewise the channel through which the Dutch Government communicates with foreign governments and international organisations.

Website

10 Organisation members

 • John Dekker's picture
 • Wemmechien Hofman's picture

Activity

 • 2
  Updates
 • 0
  Smarts
 • 0
  Comments
Ieva Vitola Deusa, Economic Officer at Ministry of Foreign Affairs (Min BuZa), posted

Future of Mobility Hackathon in Riga Letland georganiseerd door de Nederlandse Ambassade

Featured image

In 2018 had de Nederlandse Ambassade in Riga (LV) de eer om het staatsbezoek van Zijne Majesteit de Koning Willem-Alexander aan Letland te organiseren. Als vervolg op het staatsbezoek organiseert de Nederlandse Ambassade in Letland een hackathon getiteld: “The Future of Mobility – Get Connected! Smart Mobility and Sustainable Logistics” op 19-21 februari 2019 in Riga. Het evenement zal de economische relatie tussen Nederland en Letland bevorderen en kansen bieden voor innovatie, alsook de startups aantrekken van de sectoren transport, logistiek en mobiliteit.

Gedurende 48 uur zal 100 tal deelnemers (in teams bestaande uit minimaal 3 en maximaal 5 personen) uit het bedrijfsleven en de publieke sector aan duurzame en innovatieve oplossingen werken. De vier thema’s zijn Altertnative Mobility, Navigation and Innovative Use of Traffic Data, Smart Urban Logistics, Mobility as a Service. Ze zullen dit doen aan de hand van Nederlandse en Letse challenges, gebruikmakend van databases uit beide landen. Onze partners voor dit evenement zijn hackathon orhanisatoren Garage48 en de Letse grootste telecommunicatiebedrijf Latvijas Mobilais Telefons (LMT). De hackathon zal plaatsvinden in het hoofdkwartier van LMT. Tegelijktijdig vindt het drukbezochte regionale start up tech evenement TechChill plaats, en de winnaars zullen de prijzen op het TechChill-podium in ontvangst nemen.

Als organisator is de ambassade op zoek naar bedrijven die geïnteresseerd zijn in sponsoring en participatie. Het sponsoren van dit evenement biedt uw bedrijf de uitgelezen kans om met experts uit beide landen te werken aan innovatieve en vooruitstrevende oplossingen op het gebied van Smart Mobility en Sustainable Logistics. Als sponsor kunt u bovendien eigen challenge aandragen gerelateerd aan de hoofd thema’s. De ambassade verwelkomt Nederlandse deelnemers uit zowel het bedrijfsleven, start-ups, de academische wereld en de publieke sector. Deelname aan het evenement is gratis voor Nederlandse deelnemers (u ontvangt een 100% kortingscode).

Voor meer informatie kunt u terecht bij Indra Freiberga, de Senior Economic Officer. @: indra.freiberga@minbuza.nl
T: 00371 29434242

Informatie: https://www.facebook.com/events/309420533243833
Aanmelden via: https://www.eventbrite.com/e/garage48-future-of-mobility-tickets-53135503722

#Mobility
Dana van der Zee, Trainee Smart Cities at Ministry of Foreign Affairs (Min BuZa), posted

Robotica innovatiemissie naar Singapore

Featured image

Wilt u uw kansen op het gebied van innovatie verkennen in Singapore? Ga dan mee met de Robotica innovatiemissie van 28 oktober tot 3 november 2017 en maak kennis met relevante bedrijven, overheden en kennisinstellingen.

Het Innovatie Attaché Netwerk van de Nederlandse Ambassade in Singapore organiseert de missie in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). De Innovatie Adviseurs in Singapore werken in de voorbereiding nauw samen met RVO.nl en de Singapore Industrial Automation Association.

Netwerken en bezoek aan Expo
Uw Innovatie Adviseurs in Singapore hebben een goed netwerk opgebouwd op het gebied van innovatie en bij overheden, kennisinstellingen en bedrijven. Zij kunnen u koppelen aan potentiële samenwerkingspartners, bijvoorbeeld voor ontwikkeling of distributie. Of aan overheidspartijen voor mogelijke funding en deelname aan proeftuinen.

U brengt een bezoek aan de Singapore International Robo Expo 2017 !. Deze beurs en conferentie is gericht op potentiële klanten en aanbieders van robotica-oplossingen uit Singapore en ASEAN-landen.

Waarom Singapore?
De Singaporese overheid ziet toekomst in het gebruik van robotica, bijvoorbeeld voor maatschappelijke uitdagingen zoals vergrijzing. Daarnaast zijn de productiviteitscijfers in het land laag en wil de overheid de toestroom van buitenlandse arbeidskrachten verminderen.

Als eerste smart nation van de wereld zet Singapore technologie in voor duurzaamheid, leefbaarheid en productiviteit. In dat kader is in 2015 het National Robotics Programme (NRP) opgericht door Singaporese overheidsinstanties. De belangrijkste speerpunten van het NRP zijn:
•ontwikkeling van een internationaal competitief robotica ecosysteem;
•opzetten van proeftuinen;
•het versnellen van de adoptie van robotica, waarin de publieke sector een leidende rol neemt.

Kansen voor ondernemers
De grootste aandachtsgebieden liggen in de sectoren logistiek, gezondheidszorg, smart industry, transport, milieu, constructie en veiligheid. De overheid is op zoek naar aanbieders van zogenaamde 'enabling technologies', maar ook naar specifieke oplossingen. Voorbeelden hiervan zijn robotica in de zorg voor het rondbrengen van medicijnen, autonome straatvegers en robotica voor onderhoud en inspectie. Vanwege de gunstige ligging gebruiken veel bedrijven Singapore als springplank naar de regio.

Deelname en kosten
Meld u vóór 15 September aan. De kosten voor deelname aan de innovatiemissie bedragen € 250 per persoon. Hierbij is inbegrepen deelname aan het collectief programma, transfers van en naar programma onderdelen en lunch en diners indien vermeld in het programma.

Deelname is exclusief reis- en verblijfskosten. De toegangskaarten tot de Singapore International Robo Expo 2017 en alle individuele kosten zijn voor rekening van de deelnemers.

Meer informatie
Voor meer informatie over de Innovatiemissie Robotica naar Singapore kunt u contact opnemen met:
•Ruben Wassink
Adviseur Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
E: ruben.wassink@rvo.nl
•Astrid Seegers
Innovatie Adviseur in Singapore
E: astrid.seegers@minbuza.nl

Innovatie Attaché Netwerk
Het IA-Netwerk verbindt in opdracht van het ministerie van Economische Zaken kennis over internationale innovatieve ontwikkelingen en daaraan gerelateerde trends aan Nederlandse bedrijven, kennisinstituten en overheden.

Event from Oct 27th to Nov 2nd