ROEF

undefined logo

ROEF gaat uit van Show, Grow, Connect: mogelijkheden laten zien en inspireren tot meer groene en openbare daken om deze uiteindelijk aan elkaar te verbinden. ROEF laat zien wat het daklandschap van Amsterdam te bieden heeft, zowel de duurzame waarde als de mogelijkheid om even uit de drukte te ontsnappen.

Steden hebben te maken met veel verstening. Dit kun je moeilijk tegengaan, maar als je de daken opgaat zie je dat een groot oppervlak nog beschikbaar is! Elk gebouw neemt een stuk op het maaiveld weg, maar brengt die ruimte een paar verdiepingen hoger terug. Tijd om die ruimte in gebruik te nemen! De toekomst van het Amsterdamse daklandschap volgens ROEF? Het grootste rooftop park van Nederland, waar je via luchtbruggen van dak, naar dak, naar dak wandelt!

In de drie jaar dat ROEF bestaat, zijn er positieve ontwikkelingen op grote hoogte. Er veel groene en publiek toegankelijke daken bijgekomen en veel van deze locaties zijn nu onderdeel van de ROEF line up. ROEF roept sinds 2016 op tot het vergroenen en publiek toegankelijk maken van Amsterdamse daken en streeft ernaar dat tenminste 10% wordt benut in 2025.

Website

Activity

  • 0
    Updates
  • 0
    Thumbs up
  • 0
    Comments

Sorry! There's no updates to show here right now.