Slim Stadsbeheer Metropoolregio Amsterdam

undefined logo

Hoe kan stadsbeheer slimmer (datagedreven en circulair) worden ingericht? Hoe kom je als dienst aan het stuur bij stadsontwikkeling en oefen je invloed uit op de life cycle costs van straten, bruggen, riolering en groen? En niet te vergeten: op openbare ruimte? Hoe creëer je mogelijkheden voor vernieuwing en innovatie?

Doelstelling is om het netwerk van gemeenten, kennisinstellingen en bedrijven over stadsbeheer in de MRA te versterken.

Website

Activity

  • 1
    Updates
  • 0
    Thumbs up
  • 0
    Comments
henk weyschede, co-founder Big Data Value Center at Slim Stadsbeheer Metropoolregio Amsterdam, posted

Eerste Big Data Hub in Nederland.

Featured image

De Amsterdam Arena vormt samen met het Big Data Value Center in Almere de eerste Big data Hub in Nederland. Een inspirerende omgeving om veilig te experimenteren met (big) data. Big Data en gemeenten; Jan van Ginkel gemeentesecretaris in Zaanstad verwoorde het prachtig.
‘Als je eenmaal door een databril naar de maatschappelijke vraagstukken hebt gekeken, dan kun je deze niet meer afzetten’
De Big Data Hub’s zijn opgezet om organisaties te laten ervaren wat je met Big Data kunt. De mogelijkheden nemen dagelijks toe. We kunnen het niet negeren en we kunnen het ons ook niet veroorloven om niets te doen. Wat we er precies met Big Data kunnen dat zijn we met elkaar aan het ontdekken. Het symposium op de 22e november Circulair en Data gedreven stadsbeheer is ook weer een goede stap op onze gezamenlijke Big Data ontdekkingstocht.

henk weyschede's picture News