Minke van Voorthuizen

Activity

  • 1
    Updates
  • 1
    Thumbs up
  • 0
    Comments
Minke van Voorthuizen, 3d designer at Minkeproducts, posted

Metropoolregio Amsterdam Maquette

Featured image

Werkmaquette Metropool Regio Amsterdam 2019 1:20.000
Deze maquette helpt, bij overleg met verschillende partijen, om standpunten duidelijk te maken. De maquette is nodig om problematiek van een dichtbevolkte regio in beeld te brengen. Daarbij kan het gaan over verkeersknooppunten, over bouwlocaties, maar ook over geluidsoverlast of over natuurbeheer. De vormgeving van de maquette is door mij ontworpen en gemaakt voor een grote en toch ook diverse gebruikersgroep van beleidsmakers en belanghebbenden in opdracht van de Gemeente Amsterdam

Interactieve Planbespreking
De maquette is zo groot als een tapijt, met een formaat van 440cm x 312cm. Het bestaat uit meerdere panelen. Tijdens besprekingen kan er op de maquette worden gelopen. Een blauw Poly Urethaan matte lak vormt de onderlaag. Daarop is, eveneens met een UV bestendige lak, de cartografie op de panelen geprint. De blauwe zeepkisten bevatten legenda items die op de kaart kunnen worden gelegd. Alle legenda items kunnen weer weg worden gehaald of verplaatst. (De opstelling op deze foto is een schetsmatige weergave en bevatten geen inhoudelijk plan.)

Legenda; kleur, vorm en materiaal
Voor het maken van de legenda heb ik onderzoek gedaan naar de te gebruiken iconografie; in welk materiaal en in welke kleur de artefacten verbeeld moeten worden. Dit kleurgebruik, het icoon, het materiaal (en zelfs de mate van transparantie) zijn alles bepalend. Dankzij dit systeem is de legenda flexibel en zij kan zelfs makkelijk worden uitgebreid. Deze legenda-taal zorgt voor een begrijpelijk geheel en het helpt mensen om er snel mee aan de slag te kunnen gaan. Met het kleurschema kunnen zelfs abstracte begrippen worden verbeeld, zoals geluidoverlast (en hoeveel dan) of bijvoorbeeld aantallen arbeidsplaatsen. De maak methode van de artefacten op de maquette varieert van laseren, 3d printen en rijgen, tot plakken en knippen.

Kijk voor meer informatie bij www.minkeproducts.com

Minke van Voorthuizen's picture Project