Jiska Bot

Activity

  • 1
    Updates
  • 0
    Thumbs up
  • 0
    Comments
Jiska Bot, support & communication , posted

Aardgasvrij open huis 9 maart

Op zaterdag 9 maart wordt er weer een Open Huis in Amsterdam gehouden! Met behulp van ThuisBaas zijn Tim en Talitha nu sinds het najaar van het gas af. Voordeel is dat zij in hun typisch Amsterdams appartement om de hoek van het Mercatorplein nu ook ineens meer ruimte overhouden. Meer plankruimte in de cv-kast en geen radiatoren meer aan de muur. Heel blij zijn ze met de infraroodpanelen en de gemakkelijke aansturing via de app. Ook het koken op inductie met flexzones en bijbehorende grillplaat is een waar genot. Maar boven alles willen Tim en Talitha anderen inspireren door te pionieren. Ze staan te trappelen om hun ervaringen te delen!

Tim en Talitha zijn enthousiaste jonge mensen die zich inzetten voor een betere wereld. Tim zet zich in zijn vrije tijd onder andere in voor “One Young World” een organisatie van de VN die met de jongeren van nu (en bestuurders van morgen) allerlei activiteiten heeft waarbij invulling wordt gegeven aan de VN-doelen. Talitha helpt mensen met een afstand tot de maatschappij op weg en inspireert ze om zich weer betrokken te voelen bij de samenleving. Ze proberen een zo positief mogelijke impact op onze aarde te hebben en altijd bewuste keuzes te maken. Gedurende een halfjaar onderzochten ze daarom ook samen met hun VVE hoe ze hun woning konden verduurzamen. Na alle opties op een rij te hebben gezet, liepen ze op een dag tegen ThuisBaas aan. Ze ontdekten dat ze met ThuisBaas als individuele woningbezitters hun eigen keuzes konden maken in het proces om van het aardgas af te gaan. De keuze was toen snel gemaakt! Wie overweegt om dezelfde keuze te maken als Tim en Talitha, kan komen voelen hoe de infraroodpanelen verwarmen en ervaren hoe de instant heater het water verwarmt. U bent welkom tussen 11:00 en 14:00 uur in de Van Galenbuurt in Amsterdam. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@thuisbaas.nl, onder vermelding van ‘open huis 9 maart’. Per mail krijgt u bij aanmelding het precieze adres toegestuurd.

https://www.thuisbaas.nl/aardgasvrij-open-huis-tim-talitha/

Waarom all-electric?
Om klimaatverandering te stoppen is het noodzakelijk dat we snel afscheid nemen van fossiele brandstoffen zoals olie en gas. Dat is een uitdaging, maar het kan wel. De all electric oplossing bestaat uit infraroodpanelen voor verwarming, een inductiekookplaat om te koken en een instant heater voor warm tap- en douchewater. Wigger Verschoor, operationeel directeur van ThuisBaas: “Deze oplossing is vooral geschikt voor appartementen en rijtjeswoningen die een degelijke basisisolatie hebben, zoals dubbel glas, kruipruimte- en spouwmuurisolatie. Het is betrekkelijk eenvoudig om zo’n ontwerp te maken en te installeren, de apparatuur neemt weinig ruimte in beslag en is betaalbaar.” Tim en Talitha zijn in elk geval erg blij met de oplossing en laten u graag ervaren hoe het er in hun appartement uitziet en voelt.

Vriendelijke groeten,
Jiska Bot

New Energy Docks | Distelweg 451 | 1031 HD Amsterdam
T 06 10744874 | www.thuisbaas.nl | facebook.com/thuisbaas

#Energy