Manja van der Storm

Activity

  • 1
    Updates
  • 0
    Thumbs up
  • 0
    Comments
Manja van der Storm, Owner at Tekenkabinet, posted

Zomerfeest Amstelpark

Featured image

Het Zomerfeest Amstelpark biedt van 11.30 uur tot 17.00 uur een podium aan liefhebbers en professionele kunstenaars, natuurinitiatieven en ambachtslieden die verbonden zijn aan het Amstelpark of actief zijn in omringende wijken. Het Zomerfeest vindt plaats in het gebied tussen de Orangerie, het Glazen Huis, het Stadshout Podium en het België Paviljoen. Van daaruit zijn er optredens, workshops, demonstraties, natuurwandelingen en exposities.

Het is een gratis en vrij toegankelijk festival. Het heeft een kleinschalige opzet, bedoeld voor bewoners Buitenveldert en bezoekers van het Amstelpark (door de buurt, voor de buurt). Doordat de optredens, demonstraties en exposities verdeeld zijn over 5 verschillende locaties verspreid over het park, kan men al wandelend door het park van meerdere kunst, cultuur en natuurvormen genieten. Hiermee willen wij ook de reguliere bezoeker van het park verwonderen met de verborgen parels op deze dag. Elke demonstratie of optreden krijgt een blok van een uur of een half uur, waardoor de bezoeker op deze dag kan proeven van de vele verschillende initiatieven waar zij zelf wellicht ook later in willen participeren.

De kern van de programmering bestaat uit het laten bewegen van de bezoeker. Er is geen hoofdpodium met hoofdacts, wij willen juist de bezoeker in beweging laten komen, hen meer van het park laten zien door de podia te verdelen in het mooie park.

De initiatiefnemers van het parkfeest zijn Florian Eckhardt, Nicole Nuijens, Lilian Voshaar, Ineke Deckers, Saskia van de Ree, Manja van der Storm en Alice Smits. De organisatie is een samenwerkingsverband tussen De Vrienden van het Amstelpark, Dichtbij in het Park, het Tekenkabinet, Natuur&Milieuteam Zuid en Zone2Source.

Deelnemers tot nu toe (onder voorbehoud) zijn: IVN Amsterdam, De Toren van Klinker, Stadshout, Kunstengroep Buitenveldert, Natuur&Milieuteam Zuid, WOCB, Dynamo, Anton Groenescheij, Kinderboerderij, schaakvereniging PionS5, Taoistische Taichi Vereniging, zanggroep Grof Volkoren en the Art of Wines.

De kracht van dit evenement zit in de samenwerking met de bewoners, lokale organisaties, ondernemers uit het park en verenigingen in de wijk waarin het Amstelpark zich bevindt. Kunst, cultuur en natuur worden ingezet als verbindingsmiddel.

Manja van der Storm's picture Event on Sep 2nd