Servaz van Berkum

Activity

  • 5
    Updates
  • 0
    Thumbs up
  • 1
    Comments
Servaz van Berkum, Programmamaker Mobiliteit en Technologie at Pakhuis de Zwijger, posted

De Mobiliteit Show #5: De agenda Autoluw uit de bocht?

Featured image

Met o.a. raadsleden Anne Marttin (VVD), Jan-Bert Vroege (D66), Kevin Kreuger (FvD) en Zeeger Ernsting (GL) spreken we over de zin en onzin van de agenda Autoluw.

Tegelijkertijd met de opening van de Noord/Zuidlijn ging in de zomer van 2018 de knip in de doorgaande route voor het Centraal Station, dit was het eerste grote moment voor de Agenda Amsterdam Autoluw. Ook in de rest van het land worden steden autoluw, met grote beloftes voor hogere kwaliteit in de openbare ruimte. Maar hoe succesvol zijn deze plannen? En wat is het effect op de rest van het land? Dit én meer in de nieuwste editie van De Mobiliteit Show; een wervelende talkshow over fietsen, auto's, treinen en logistiek.

Servaz van Berkum's picture Event on Mar 4th
Servaz van Berkum, Programmamaker Mobiliteit en Technologie at Pakhuis de Zwijger, posted

Next Level #1: Eerlijke algoritmen

Featured image

Nieuwe technologietalkshow met o.m. wethouder Rutger Groot Wassink, CTO Amsterdam Ger Baron en techfilosoof Martijntje Smits.

Algoritmen zijn overal en bepalen steeds meer in ons dagelijks leven. We gebruiken het voor de beste smartphone foto's, maar ook bij misdaadpreventie en het opsporen van fraude bij de sociale dienst. Maar hoe neutraal is deze onzichtbare spelverdeler? Hoeveel van onze voorliefdes of vooroordelen nemen deze systemen over? En hoe krijgen we hier grip op? In onze nieuwste talkshow - Next Level - spreken we over de impact van technologie op onze samenleving.

Photo by Charles on Unsplash.

Servaz van Berkum's picture Event on Feb 26th
Servaz van Berkum, Programmamaker Mobiliteit en Technologie at Pakhuis de Zwijger, posted

De Mobiliteit Show: Op weg naar een duurzaam decennium

Featured image

Worden de jaren 2020 het decennium van duurzame mobiliteit? Is de sector in 2029 eindelijk duurzaam? Halen wij de doelen van het klimaatakkoord en wat is de impact op de bereikbaarheid van de stad? Met de verlaging van de maximumsnelheid overdag naar 100 km/u, de agenda Amsterdam autoluw, de elektrificatie van het OV en de 10 seconden dienstregeling lijkt de toon gezet. Maar wat valt verder te verwachten? Dit alles in de nieuwste editie van de Mobiliteit Show; een wervelende talkshow voor alle liefhebbers van fietsen, auto's, treinen en logistiek.

Servaz van Berkum's picture Event on Dec 9th
Servaz van Berkum, Programmamaker Mobiliteit en Technologie at Pakhuis de Zwijger, posted

Schone lucht voor iedereen

Featured image

Hoe maken we het verkeer in Amsterdam uitstootvrij? Op te veel plekken in Amsterdam is de lucht nog steeds sterk vervuild. Dit heeft gevolgen voor zowel inwoners als bezoekers van de stad. Daarom vragen wij ons af; hoe maken we Amsterdam écht uitstootvrij? Schoner verkeer is hierbij een voor de hand liggende eerste stap. Elektrisch rijden gebeurt steeds meer, maar is dit genoeg? Is 100% elektrisch ook écht emissievrij, en is dat hetzelfde als écht duurzaam? En welke stappen kunnen we maken in het openbaar vervoer? Met onder andere Alexandra van Huffelen (directeur GVB) en Marjolein Demmers (directeur Natuur & Milieu) gaan we op zoek naar de duurzame toekomst van het Amsterdamse verkeer.

Servaz van Berkum's picture Event on Nov 7th
Servaz van Berkum, Programmamaker Mobiliteit en Technologie at Pakhuis de Zwijger, posted

Pakhuis de Zwijger

Featured image

Sparking inspiring discussions, connections, creativity, bottom up initiatives and innovation

There is no place in Amsterdam like Pakhuis de Zwijger, an independent and cultural warehouse that is all about sparking inspiring discussions, connections, creativity, bottom up initiatives and innovation. PDZ invites live speakers and hosts many events devoted to creative industries and urban city development. The magic does not only happen on stage; the discussions and unexpected connections that follow are key. Since PDZ opened its doors in September 2006, it has grown a big community that tunes in on a regular basis for network meetings, lectures, discussions and workshops that are linked to creation and innovation.

Servaz van Berkum's picture #Citizens&Living