Lars Moratis

Activity

  • 1
    Updates
  • 0
    Thumbs up
  • 0
    Comments
Lars Moratis, Director , posted

Collegereeks Storytelling voor Duurzaamheid

Featured image

Iedereen lijkt het over storytelling te hebben. Verhalen zijn een middel bij uitstek om op inspirerende wijze toekomstvisies te ontdekken en te verbeelden. Ook kunnen verhalen de purpose, de historie en de aspiraties van organisaties op originele en inspirerende manier voor het voetlicht te brengen en cultuur te versterken. Iedereen houdt van verhalen: ze spreken ons hoofd, ons hart én onze buik aan. Verhalen geven betekenis aan ons bestaan. Om die reden worden verhalen ook wel ‘the source code of humanity’ genoemd.

Tegen deze achtergrond gaat deze collegereeks onder meer in op de essentie van storytelling, de anatomie en ingrediënten van goede verhalen, de functie, rol en kracht van verbeelding en fundamentele verhalen over de relatie mens-Aarde. Ook gaat deze collegereeks op zoek naar de lessen die geleerd kunnen worden van ’s werelds beste verhalenvertellers op het gebied van duurzaamheid en wordt de praktijk van storytelling
uitgebreid belicht.

De 5-delige collegereeks bestaat uit inspirerende bijdragen van experts uit wetenschap, de kunsten en de bedrijfspraktijk. Ieder van hen biedt u vanuit zijn of haar eigen specialisme en ervaringen inzichten in het ‘hoe en waarom’ van storytelling voor duurzaamheid. Op die manier voed je jezelf met een rijkdom aan perspectieven, kennis, ideeën en de mogelijke toepassingen daarvan voor jouw eigen praktijk. Daarmee biedt deze collegereeks een leerervaring die het duurzame denken en doen prikkelt en inspireert.

Event on Apr 5th