Susan de Grijp

Activity

  • 8
    Updates
  • 3
    Thumbs up
  • 0
    Comments
Susan de Grijp, Sr. Partnerships & Communication manager , posted

Zoncoalitie realiseert 10MW aan zonnestroomprojecten

Met trots kunnen we mededelen dat Zoncoalitie 10MW aan zonnestroom projecten heeft gerealiseerd! Daarbij werken we aan 120 objecten voor meer dan 60MW. We streven ernaar om zonne-energie de norm op commercieel en maatschappelijk vastgoed te maken. Jaren geleden zijn we geïnitieerd door Gemeente Amsterdam en Alliander, onder de vlag van Amsterdam Smart City, en inmiddels zelfstandig.

We werken samen met onze leden, klanten en andere partijen om de energietransitie te versnellen:

Leden: Devcon Ecosystems, Ecostroom.nu, ENGIE Services Nederland NV, JansZon BV, LENS , Solnet Group B.V., Sunprojects, Energiecoöperatie Zuiderlicht

Klanten: a.s.r. real estate, Breevast Properties Holding B.V., Brandweer Amsterdam-Amstelland, Gemeente Amsterdam, Hotel Okura Amsterdam, Nissan Motor Corporation, Skotel, Stichting Gezondheidscentra Amsterdam Zuidoost, Urban Industrial BV

Samenwerkende partijen: BDO Nederland, Cushman & Wakefield, EversPartners - Raadgevend Ingenieursbureau, Eversheds Sutherland Netherlands, Ingenieursbureau IOB, ING Real Estate Finance, Snetselaar Constructieve Ingenieurs, Sungevity, VEBIDAK

Voor meer leden en projecten, of als u benieuwd bent naar wat Zoncoalitie voor u kan betekenen: zie https://www.zoncoalitie.nl/

Susan de Grijp's picture News
Susan de Grijp, Sr. Partnerships & Communication manager , posted

19 febr. Seminar 'Zonne-Energie op Grootzakelijk vastgoed'

Meer rendement behalen met uw vastgoed en bijdragen aan de energietransitie?

Op 12 februari organiseert Zoncoalitie het seminar Zonne-Energie op Grootzakelijk Vastgoed in Hotel Okura. I.s.m. ING Real Estate Finance, Evershed Sutherland en Cushman&Wakefield.

Voor grootzakelijk vastgoedbezitters, beleggers, portefeuillehouders en huurders met een bruikbaar dakoppervlakte vanaf 1000m2.

Voor meer informatie en aanmelden (tot 1 febr.) zie www.zoncoalitie.nl/seminar

Susan de Grijp's picture News
Susan de Grijp, Sr. Partnerships & Communication manager , posted

Hello Sunshine Amsterdam

Featured image

Hello Sunshine nodigt je uit, spoort je aan en informeert je op het gebied van zonne-energie in Amsterdam. Compleet onafhankelijk! We hebben een missie, een essentiële. Amsterdam wordt de zonnigste stad van Nederland. Hoe? Maak gebruik van zonne-energie! Of je nu woont of werkt in Amsterdam, of het gaat om één paneel thuis of honderden op een groot dak. Iedereen kan profiteren van de zon. Wij helpen je in elke fase de juiste beslissing te nemen.

Op hellosunshine.amsterdam informeren we je over de stappen die je kunt nemen om zonne-energie op je huis of bedrijfspand, je school of je supermarkt te realiseren. Zonnepanelen zijn op ieder pand een goed idee. We brengen je in contact met de subsidies, de platforms en de voorlopers. We maken het zo makkelijk mogelijk voor je met een quickscan van je dak en links naar al die initiatieven die je begeleiden van a tot zon.

De conclusie is helder: nú is het tijd om te investeren in de toekomst, nú is het tijd om actie te ondernemen. Daarom steunen de Gemeente Amsterdam en Amsterdam Smart City de Amsterdamse Zoncoalitie als onafhankelijke vereniging en onze campagne ‘Hello Sunshine’.

Susan de Grijp's picture #Energy
Susan de Grijp, Sr. Partnerships & Communication manager , posted

Hello Sunshine Amsterdam

De Amsterdamse Zoncoalitie is gestart met de campagne Hello Sunshine! Een campagne die informeert, verbindt en activeert! Het doel: 1 miljoen zonnepanelen in Amsterdam.

Of je nu Amsterdammer bent, er werkt of vastgoedeigenaar bent. Doe mee en help Amsterdam de duurzaamste stad van Nederland te worden.

Susan de Grijp's picture #Energy
Susan de Grijp, Sr. Partnerships & Communication manager , posted

The Sun coalition and Het Marnix on Amsterdam TV Channel AT5 on sun energy

De Amsterdamse Zoncoalitie heeft grote plannen. Er liggen 250.000 zonnepanelen klaar die bedrijven in Amsterdam met subsidie kunnen aanschaffen. Bedrijven met daken groter dan 500 vierkante meter komen in aanmerking voor de subsidie. De Zoncoalitie benadert ondernemers ook zelf. Dat gebeurde onder meer met het Marnixbad. Dat begint binnenkort met de gesubsidieerde plaatsing van zonnepanelen.

Doelstelling: een miljoen
De Zoncoalitie heeft uiteindelijk een miljoen panelen in de stad als doelstelling. Mocht die doelstelling behaald worden, dan zal - op z'n vroegst in 2019 - 30 procent van alle huishoudens in Amsterdam draaien op zonne-energie.

De subsidies van de overheid zijn tot half maart beschikbaar.

Susan de Grijp's picture News
Susan de Grijp, Sr. Partnerships & Communication manager , posted

ZONCOALITIE EVENT

Featured image

ZONCOALITIE EVENT | DONDERDAG 15 DECEMBER HET MEEST DUURZAME NETWERK EVENT VAN AMSTERDAM VOOR DIRECTEUREN, BESTUURDERS & (VASTGOED)EIGENAREN Hoe zorgen we met elkaar dat die 1.200 voetbalvelden aan dakoppervlakte in Amsterdam optimaal wordt ingezet? En wat levert dat op?! Op donderdag 15 december van 16:00 uur tot 20:00 uur zoeken we samen de zon op. SCHRIJF NU IN VIA DE WEBSITE www.zoncoalitie.nl PROGRAMMA ONDERDELEN • Speech Wethouder Choho • Zonconference door Cabaretier Ernst van der Pasch • Lancering ambassadeurs van de zon • Introductie in 3 modellen van zon op dak door de zoncoalitie • Panelgesprek met drie bedrijven die zonnepanelen op het dak hebben • Bekendmaking winnaar Chasing the Sun- blogger door Jan van den Bosch (RAI) Haalt u echt alles uit uw dak? Niemand kan beter vertellen wat zonne-energie oplevert dan de organisaties die al kozen voor een dak vol zonnepanelen. Bekijk in ...

ZONCOALITIE EVENT | DONDERDAG 15 DECEMBER

HET MEEST DUURZAME NETWERK EVENT VAN AMSTERDAM VOOR DIRECTEUREN, BESTUURDERS & (VASTGOED)EIGENAREN

Hoe zorgen we met elkaar dat die 1.200 voetbalvelden aan dakoppervlakte in Amsterdam optimaal wordt ingezet? En wat levert dat op?! Op donderdag 15 december van 16:00 uur tot 20:00 uur zoeken we samen de zon op.

SCHRIJF NU IN VIA DE WEBSITE www.zoncoalitie.nl

PROGRAMMA ONDERDELEN
• Speech Wethouder Choho
• Zonconference door Cabaretier Ernst van der Pasch
• Lancering ambassadeurs van de zon
• Introductie in 3 modellen van zon op dak door de zoncoalitie
• Panelgesprek met drie bedrijven die zonnepanelen op het dak hebben
• Bekendmaking winnaar Chasing the Sun- blogger door Jan van den Bosch (RAI)

Haalt u echt alles uit uw dak?
Niemand kan beter vertellen wat zonne-energie oplevert dan de organisaties die al kozen voor een dak vol zonnepanelen. Bekijk in onderstaand filmpje de cases van RAI, het Marnix en het IJburg College en waarom zij vol overtuiging kozen voor zonne-energie.

Susan de Grijp's picture Event on Dec 15th