Simme Andriesma

Activity

  • 2
    Updates
  • 0
    Thumbs up
  • 0
    Comments
Simme Andriesma, posted

Sustainable construction of the Biogasboot together with BAM bouw and Municipality of Amsterdam

Featured image

Asfalt Klaprozenweg gerecycled als ballast voor biogasboot broedplaats De Ceuvel Amsterdam-Noord

Amsterdam, augustus 2016 - Gemeente Amsterdam, BAM en broedplaats De Ceuvel hebben gezamenlijk een duurzame bestemminggevonden voor het oude asfalt van de Klaprozenweg in Amsterdam-Noord. De Klaprozenweg en het Mosplein worden momenteel opnieuw ingericht. Nadat het oude asfalt is gerecycled in de Amsterdamse asfaltcentrale van BAM (ACB), wordt het maandag 5 september verwerkt als ballast op de bodem van de biogasboot van broedplaats De Ceuvel. Het terrein van De Ceuvel ligt op een steenworp van de Klaprozenweg.

Hetasfalt fungeert niet alleen als ballast, maar maakt de boot tevens waterdicht. Het asfalt - dat handmatig in de boot wordt aangebracht - bestaat voor 80 procent uit gerecycled materiaal van de Klaprozenweg. Daarnaast past BAM het duurzame LEAB (Laag Energie Asfalt Beton) toe, dat met een aanzienlijk lagere temperatuur wordt geproduceerd, waardoor 30 procent minder CO2-uitstoot optreedt en 30 procent energie wordt bespaard.

De Ceuvel is een broedplaats voor innovatie en creativiteit, die voor iedereen open staat en ruimte biedt voor experimenten die duurzaamheid bereikbaar, begrijpelijk en leuk maken. De Biogasboot – de eerste in de wereld – zet organisch afval om in biogas waar op gekookt gaat worden in het restaurant van De Ceuvel. Dit is de volgende stap in de missie van broedplaats De Ceuvel omczoveel mogelijk afvalkringlopen te sluiten en zo bij te dragen aan een transitie naar een duurzame circulaire economie.

Persuitnodiging

Het isons een genoegen u uit te nodigen voor deze bijzondere activiteit entegelijkertijd kennis te maken met broedplaats De Ceuvel. Het programma opmaandag 5 september is als volgt:

11.30uur Ontvangst en introductiebroedplaats De Ceuvel, Korte Papaverweg 4 1032 KB Amsterdam
12.30 uur Vertrek per boot naarligplaats bij Woodies Classic Boat Services
12.45 uur Verwerking asfalt in boot De Ceuvel
13.15 uur Terugkeer naar Broedplaats De Ceuvel

Wij verzoeken u vriendelijk aan te geven of u gebruik wenst te maken van deze uitnodiging, zodat wij daar in de organisatie rekening mee kunnen houden. U kunt zich met een e-mail aanmelden bij communicatie.infra@bam.nl.

Voormeer informatie kunt u contact opnemen met:

De Ceuvel, Simme Anriesma, <simme@A46k.com>, 06-41 32 30 26.
Gemeente Amsterdam, Margreet Hoedjes, <m.hoedjes@amsterdam.nl>, 06-10 36 81 76.
BAM, Bart Hogenbosch, communicatiemanager, <bart.hogenbosch@bam.nl>, 06-20 41 26 61.

Simme Andriesma's picture Event on Sep 5th
Simme Andriesma, posted

Biogasboot

Featured image

Biodigesting a way into a sustainable future

Simme Andriesma's picture #Energy