Jonmar van Vlijmen

Activity

  • 1
    Updates
  • 1
    Thumbs up
  • 0
    Comments
Jonmar van Vlijmen, Initiator at de Onkruidenier, posted

Wild Westerdok (workshop & proeverij)

Featured image

Op het Westerdok, een terrein dat tegenwoordig voornamelijk uit appartementencomplexen bestaat, groeiden voorheen ruim 150 wilde planten die veelal mee kwamen met de schepen die in de haven van Amsterdam aanmeerden. De Onkruidenier onderzoekt de historische achtergrond en diversiteit van de wilde planten van het Westerdok en presenteert de uitkomsten tussen 8 april en 11 mei bij Ateliers Westerdok. Gedurende de expositie toont de Onkruidenier de verschillende planten en de toepassingen van bruikbare wilde planten. Denk hierbij aan onkruidlimonades, wilde planten likeuren, parkpesto’s, onkruidinfusies, olie, azijn en tincturen. Daar hoort ook een passende presentatie bij met labels waarop de oorsprong van de plant, de beschrijving van het product en de kosten ervan, uitgedrukt in tijd, beschreven staan. ...

Op het Westerdok, een terrein dat tegenwoordig voornamelijk uit appartementencomplexen bestaat, groeiden voorheen ruim 150 wilde planten die veelal mee kwamen met de schepen die in de haven van Amsterdam aanmeerden.

De Onkruidenier onderzoekt de historische achtergrond en diversiteit van de wilde planten van het Westerdok en presenteert de uitkomsten tussen 8 april en 11 mei bij Ateliers Westerdok. Gedurende de expositie toont de Onkruidenier de verschillende planten en de toepassingen van bruikbare wilde planten. Denk hierbij aan onkruidlimonades, wilde planten likeuren, parkpesto’s, onkruidinfusies, olie, azijn en tincturen. Daar hoort ook een passende presentatie bij met labels waarop de oorsprong van de plant, de beschrijving van het product en de kosten ervan, uitgedrukt in tijd, beschreven staan.

Op 8 mei (moederdag) kun je deelnemen aan een workshop en proeverij met oorspronkelijke wilde planten van Westerdok
Programma 8 mei
15.00 uur inloop
15.15 uur introductie van ‘Wild Westerdok’
15.30 uur workshop levensmiddelen van onkruid
15.45 uur Westerdok proeverij
17.30 uur afsluiting

Kosten: 25 euro
Geef je op via contact@onkruidenier.nl

Jonmar van Vlijmen's picture Event on May 8th