Energieneutraal OPEN HUIS Marcel en Erna in Oudorp, Alkmaar

Featured image

Op zaterdag 16 november kunnen belangstellenden een kijkje komen nemen in het energieneutrale rijtjeshuis van Marcel en Erna in Oudorp. Hier wordt geen aardgas meer gebruikt en wordt alle energie opgewekt met zonnepanelen.

Tijdens het energieneutraal maken van de woning hebben Marcel en Erna in een aantal kamers, die niet vaak worden verwarmd, de oude radiatoren laten zitten. In de ruimtes die veel worden gebruikt – de woonkamer, studeerkamer en badkamer – zijn lagetemperatuurconvectoren met ventilatoren geplaatst. Marcel en Erna zijn nu ook eigenaar van een lucht/water warmtepomp en hun collectie PV-panelen is opgeschroefd naar 42 stuks.

We vinden het leuk om te experimenteren
“Het vinden van de perfecte energieneutrale balans is maatwerk voor iedere woning. Ik zocht daar hulp bij en die heeft ThuisBaas geleverd door het hele proces te leiden evenals de installatie. Het was in het begin even zoeken naar die balans. Convectoren inschakelen op een goede manier en dat soort zaken. Dat experimenteren vond ik ontzettend leuk, ik heb er driftig aan meegedaan. Dat maakte me ook partij. Uiteindelijk kon ik constateren dat het in de praktijk heel erg meevalt. Je moet het gewoon doen, willen.”

Energierekening €0,-
Wigger Verschoor, operationeel directeur van ThuisBaas: “Deze oplossing is geschikt voor woningen die een degelijke basisisolatie hebben, of waar je die kan bereiken. Wij maken voor ieder huis een ontwerp dat past bij zowel de woning als de levensstijl van de bewoners. En die ook lang mee kan. De overgang naar aardgasvrij betekent dat het gasverbruik verdwijnt – met bijbehorende vastrechtkosten – en dat het elektriciteitsgebruik hoger wordt. Maar door eigen zonnepanelen wordt dat volledig gedekt, met als gevolg dat de energierekening €0,- bedraagt en soms zelfs geld oplevert.”

Hoe ziet een energieneutrale woning eruit?
Overweegt u dezelfde keus te maken als Marcel en Erna? Iedereen is welkom op zaterdag 16 november tussen 13.00 uur en 16.00 uur in Oudorp. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@thuisbaas.nl o.v.v ‘Open Huis 16 november’.

Neem hier alvast een kijkje! https://www.thuisbaas.nl/marcel-erna/

https://www.thuisbaas.nl/energieneutraal-open-huis-marcel-erna/

Comments

Topics