Hackathon Amsterdam 3D

Featured image

De uitdaging
Om burgers en ondernemers te betrekken bij de ontwikkeling van de stad zetten we gaming engine Unity in. Binnen Unity bouwen we Amsterdam in 3D na en voegen we allerlei functionaliteiten toe. Kan de tool slimmer? Er is 36 uur beschikbaar om werkende prototypes binnen de 3D omgeving te bedenken én te maken. Vragen die centraal staan tijdens deze hackathon zijn:
■Hoe maken we de tool zo interactief dat Amsterdammers eenvoudig hun ontwerpen met hun buren en omgeving kunnen delen en bespreken?
■Hoe maken we hem zo dat hij Amsterdammers helpt om gemakkelijk informatie over een gebied te vinden en nieuwe plannen zo levensecht mogelijk te ervaren?

Om goed van start te kunnen gaan stelt de gemeente het 3D-model van projectgebied Hondsrugpark in een basisomgeving van Unity beschikbaar. En diverse databronnen en de (openbare) API’s om de data aan te koppelen.

Om optimaal bij te dragen aan de doelstellingen van de gemeente Amsterdam zijn vier thema’s geformuleerd waarbinnen de prototypes worden ontwikkeld: bereikbaarheid, duurzaamheid, sociale veiligheid en ruimtelijke kwaliteit.

Verras ons!
Zet je kennis en kunde in om de gemeente te laten ervaren wat mogelijk is met (open)data, Amsterdam in 3D en Unity. Ook de gemeenten Den Haag, Rotterdam en Eindhoven zijn aanwezig en het Rijk als opdrachtgever van digitaal stelsel Omgevingswet.

Deze hackathon is de ideale kans om vakgenoten te ontmoeten, nieuw talent te spotten en in contact te komen met het netwerk en mensen die zich bezighouden met deze enorme digitale transformatie.

Heb je kennis van één van deze onderwerpen?
■3D/GIS
■Virtual/ Augmented Reality
■Gaming/ Unity
■Algoritmen
■Gamification
■UX-design
■Programmeren
■Big Data
■Artificial Intelligence
■Toegepaste wiskunde

Goed werk wordt beloond
Heeft jouw team het beste prototype of het leukste concept? Dan wint het de Hackathon Amsterdam 3D en krijgen jullie € 2.500,-. Het tweede en derde idee worden met respectievelijk € 1000,- en € 500,- beloond.

Praktische details
Locatie: Undercurrent, Amsterdam Noord
Tijd: vrijdag 18 januari 08.30 uur - zaterdag 19 januari 19.00 uur

Aanmelden kan tot en met vrijdag 11 januari

Deelname aan de Hackathon is gratis. Voor eten, drinken, energizers en breakout sessies wordt gezorgd. Ook worden er foto’s en video’s gemaakt. Kortom, aan alles is gedacht zodat de deelnemers zich volledig op de uitdaging kunnen focussen.

Heb je vragen? Neem dan contact op met Marcel Tieman, via hackathon@amsterdam.nl of 06 51740411.

https://www.amsterdam.nl/wonen-leefomgeving/hackathon-amsterdam

Comments

Topics