Inspiratiesessie Aardgasvrij

Featured image

Ben je als gemeenteambtenaar betrokken bij de wijkgerichte aanpak voor aardgasvrije wijken?

Dan nodigen we je graag uit voor onze inspiratiesessie over het voorbereiden van bewoners op aardgasvrij wonen. We praten je bij over de laatste ontwikkelingen in de warmtetransitie. Schuif op donderdagmiddag 21 maart 2019 van 14.00 tot 16.30 uur aan in Utrecht! Deelname is gratis.

Uit de sessie neem je concrete kennis over de wijkgerichte aanpak naar een aardgasvrije toekomst mee naar huis. En je krijgt inspirerende voorbeelden van laagdrempelige manieren om bewoners daarop voor te bereiden en te informeren.

- Senior adviseur Bregje van den Brand vertelt je vanuit haar eigen ervaringen hoe je als gemeente de juiste stakeholders en bewoners betrekt bij de warmtetransitie. En hoe je als gemeente nu al kunt beginnen met effectief beleid om bewoners voor te bereiden op aardgasvrij wonen. Welke rol heeft de gemeente? Wanneer zijn bewoners eigenlijk ‘aardgasvrijklaar’?
- Senior adviseur Imke Tegels laat je zien hoe een laagdrempelige workshop voor bewoners eruitziet aan de hand van enkele onderdelen uit haar energiebesparingsworkshops.
- We wisselen (eventuele) eigen ervaringen met het betrekken van bewoners bij de energietransitie naar aardgasvrij. Waar sta je in het proces naar aardgasvrije wijken? Ben je al begonnen en loop je tegen dingen aan in communicatie met bewoners? Of is voor jou de vraag ‘hoe begin ik?’ in dit stadium belangrijk? Je krijgt tips waar je mee aan de slag kunt.

Na afloop staat er een borrel klaar en kun je verder praten met collega’s uit andere gemeenten. De sessie vindt plaats op het kantoor van SME: Kanaalweg 19H in Utrecht.

Er is plek voor maximaal 12 deelnemers. Maximaal twee personen per gemeente.

https://sme.nl/actueel/nieuws/beleid-en-proces/kom-naar-de-inspiratiesessie-aardgasvrij

Comments

Topics