Inspiratiesessie bewoners & aardgasvrij wonen

Featured image

Ben je als gemeenteambtenaar betrokken bij de wijkgerichte aanpak voor aardgasvrije wijken?

Dan nodigen we je graag uit voor onze inspiratiesessie over het voorbereiden van bewoners op aardgasvrij wonen. We praten je bij over de laatste ontwikkelingen in de warmtetransitie. Schuif op donderdagmiddag 7 november 2019 van 14.00 tot 16.30 uur aan in Utrecht! Deelname is gratis.

Datum
Donderdag 7 november

Geschikt voor
Betrokken beleidsmedewerkers of communicatieadviseurs bij de wijkgerichte aanpak voor aardgasvrije wijken

Tijdsduur
Van 14.00 tot 16.30 met aansluitend een borrel

Locatie
Op het kantoor van SME: Kanaalweg 19H in Utrecht

Kosten
Gratis, echter als je je aanmeldt en toch niet komt, vragen we een vergoeding voor de kosten van € 35,-. We hadden dan je plekje namelijk graag aan een ander gegeven.

Uit de sessie neem je concrete kennis over de wijkgerichte aanpak naar een aardgasvrije toekomst mee naar huis. En je krijgt inspirerende voorbeelden van laagdrempelige manieren om bewoners daarop voor te bereiden en te informeren.

Senior adviseur Bregje van den Brand vertelt je vanuit haar eigen ervaringen hoe je als gemeente de juiste stakeholders en bewoners betrekt bij de warmtetransitie. Wie betrek je wanneer? En hoe je als gemeente nu al kunt beginnen om bewoners voor te bereiden op aardgasvrij wonen. Welke rol heeft de gemeente? Wanneer zijn bewoners eigenlijk ‘aardgasvrijklaar’?

Senior adviseur Imke Tegels laat je aan de hand van praktische voorbeelden uit onze wijkaanpak zien hoe wij mensen in beweging brengen om nu al stappen te zetten.

We wisselen (eventuele) eigen ervaringen uit met het betrekken van bewoners bij de energietransitie naar aardgasvrij. Waar sta je in het proces naar aardgasvrije wijken? Ben je al begonnen en loop je tegen dingen aan in communicatie met bewoners? Of is voor jou de vraag ‘hoe begin ik?’ in dit stadium belangrijk? Je krijgt tips waar je mee aan de slag kunt.

Na afloop staat er een borrel klaar en kun je verder praten met collega’s uit andere gemeenten. De sessie vindt plaats op het kantoor van SME: Kanaalweg 19H in Utrecht.

Er is plek voor maximaal 12 deelnemers. Maximaal twee personen per gemeente.

https://sme.nl/agenda/34-inspiratiesessie-aardgasvrij?date=2019-11-07-14-00

Comments

Topics