Masterclass - Hoe verandert het openbaar bestuur door digitalisering en technologisering?

Featured image

Dit evenement is exclusief voor bestuurders en volksvertegenwoordigers van lokale, provinciale en landelijke overheden en waterschappen

De afgelopen weken zijn we als samenleving in een sneltreinvaart digitaal volwassen geworden. We vergaderen online en volgen nauwkeurig de cijfers van het RIVM en praten over corona-apps. Beslissingen worden genomen op basis van getallen, voorspellingen, scenario’s. Door data-analyse krijgen we veel meer inzicht in de omvang van problemen en kunnen we veel gerichter zoeken naar oplossingen. Maar wat betekenen die inzichten voor u als bestuurder? Hoe verandert dit de manier waarop beslissingen worden voorbereid en genomen in de politiek?

Om een antwoord te geven op deze vragen organiseren we donderdag 4 juni een masterclass met techniekfilosoof prof. dr. ir. Peter Paul Verbeek, speciaal voor bestuurders van overheden die willen leren hoe besturen verandert in de digitaliserende en technologiserende samenleving.

Meld u hier aan voor de masterclass

Dit webinar is onderdeel van het project Realtime Omgevingsbeleid waarin we onderzoeken hoe inzicht in data de manier verandert waarop beslissingen worden voorbereid en genomen. Dat doen we samen met een netwerk op van bedrijven en overheden. De volgende partijen doen mee of hebben serieuze interesse: Civity, DHM Infra, ELBA\REC, Kennedy Van Der Laan, VodafoneZiggo, Provincies Zuid-Holland en Utrecht, Kadaster, gemeenten Zwolle, Apeldoorn, Amersfoort, Krimpen aan den IJssel.

Hoe kunt u deelnemen?
Deelnemen is gratis en eenvoudig: klik hier om u te registreren voor de online masterclass. U ontvangt donderdagochtend per email een link om deel te nemen aan de masterclass. Voor de online masterclass maken we gebruik van Webex. Als u zich registreert dan ontvangt u ook een uitnodiging voor de komende webinars.

https://future-city.nl/masterclass-20-mei/

Comments

Topics