Sensemakers Family day & workshops about DIY measurements with JuniorIOT.nl & OBA

Featured image

Deze bijeenkomst is in het Nederlands, but there will be enough English speaking people to talk & discuss with you!
Samen met JuniorIOT.nl organiseren we deze familiedag over zelf meten met workshops, demo’s en verhalen over wat de mogelijkheden zijn om zelf metingen te doen op het gebied van water, luchtkwaliteit, geluid en… plantengroei.
Want wist je dat gewone mensen zoals jij en ik, over de hele wereld samenwerken aan Astroplant.io, een spacefarming project, bedoeld om uit te vinden hoe we het beste planten kunnen laten groeien in de ruimte? Maar dezelfde kennis wordt ook op aarde gebruikt om te leren hoe we in deze tijden van klimaatverandering toch ons voedsel kunnen blijven verbouwen.

Naast diverse voorbeelden en demo’s, kun je meedoen aan een workshop om zelf te leren solderen met elektronica en een trilrobot, waarbij de nadruk ligt op inspiratie en het stimuleren van jouw creativiteit. Vervolgens ga je in deel twee van de workshop door met het leren programmeren van Arduino, en het laten branden van lichtjes in het patroon dat jij wilt. Met deze kennis heb je de basis om thuis verder te gaan en je eigen oplossingen te bouwen!
De workshops zijn gebaseerd op het principe van ontdekkend leren, met veel ruimte voor de creativiteit van de deelnemer. Daarom zijn ze ook interessant voor (niet technische) leraren en ouders die deze kennis willen doorgeven.

Je kunt gewoon binnenlopen bij de Maakplaats van de OBA om te ontdekken wat er allemaal kan, maar als je mee wilt doen met de (gratis) workshops, meld je dan voor deze meetup aan.
Vanaf 10.30 elk uur een sessie, de sessies duren 1h45, en ja, je hoeft totaal geen voorkennis te hebben... Met deze workshop kan iedereen het leren. Je mag je eigen resultaat mee naar huis nemen!!

https://www.meetup.com/nl-NL/sensemakersams/events/261169345/

Comments

Topics