Michelle Derks

Interested in one topic

Activity

  • 1
    Updates
  • 1
    Thumbs up
  • 0
    Comments
Michelle Derks, Communication Advisor , posted

Nxt Museum - Studio404

Featured image

Wil jij je eigen face filters maken of wil je een digitaal kunstwerk programmeren? Sluit je aan bij Studio 404 – een plek waar we samen met jou het creatiefste in technologie naar boven halen.

In dit gratis, 6-weken-durende programma slaan Samsung en Nxt Museum de handen ineen om een podium te geven aan jouw nieuwsgierigheid rondom tech & kunst. Met jouw project kun je bovendien kans maken op een plek in ons museum en een Samsung Galaxy A52 smartphone.

Het maakt niet niet uit wat voor cijfers je haalt, hoeveel ervaring je hebt of wie je kent – jouw passie staat bij ons op de eerste plek.

Dus:
– Ben jij tussen 16 en 24 jaar oud en
– Wil jij met jouw creativiteit de wereld van tech veranderen?
– Ben je deze zomer beschikbaar op onderstaande data?
– En woon je in Nederland?

Meld je dan aan!

Naast een bron van nieuwe ervaring & skills kun je dit programma zien als:
– Een kans om jouw werk tentoon te stellen in onze tentoonstellings- en educatieruimte Nxt Lab
– Een kans om een Samsung Galaxy A52 smartphone te winnen
– Een manier om geïnspireerd te raken door de creatievelingen in de tech-wereld
– Een aanvulling op je CV
– Iets leuks om je oma te vertellen

Hoe werkt het?

Het is simpel. Geef uiterlijk voor 11 juli jouw gegevens door via onderstaand formulier en geef aan in welk van de twee gebieden jij wilt specialiseren.

We laten je tussen 21 juni en 1 juli weten of je kunt meedoen aan het programma. Nogmaals, je hebt geen ervaring nodig. Wie het eerst komt, die het eerst maalt; er is dus geen selectieprocedure op basis van jouw informatie. Wel raden we je aan om niet te lang te wachten met jouw aanmelding als je graag wilt meedoen.

Het programma, in 5 stappen:

Gedurende zes weken ga je deze zomer zowel online als bij Nxt Museum aan de slag in Studio 404 – geen zorgen, er is ook genoeg tijd voor vakantie!

1. Inspiratiesessie
online of in Nxt Museum – woe 14 juli, 11:00
Geheel in het teken van tech & kunst, wordt het programma afgetrapt met inspiratiesessies. Met de specialisten van creatief coderen en filtercreaties, leer je meer over deze gebieden en kun je al jouw prangende vragen stellen. Een inspirerende start van een creatieve trip!

2. Workshops
in Nxt Museum – ma. 19 – vr. 23 juli, 1x 3-uur durende workshop
Daarna ontmoeten we elkaar in Nxt Museum (in lijn met de maatregelen rondom Covid) voor een 3 uur durende workshop in Nxt Lab. Hier leer & experimenteer je met de nieuwste technologieën, onder begeleiding van de tech experts in jouw specialisatiegebied. Je legt de eerste bouwstenen van jouw werk.

3. Jouw werk doorontwikkelen
thuis – ma. 26 – vr. 30 juli, 1x een uur samenkomen
Vervolgens werk je thuis verder aan jouw project en krijg je online feedback waarmee je de puntjes op de i kunt zetten.

4. De competitie
online – ma. 26 – vr. 30 juli
Meld jouw werk aan bij de jury om kans te maken op een plek in onze tentoonstellings- en educatieruimte Nxt Lab en een Samsung Galaxy A52 Smartphone.

5. Eindfeest
in Nxt Museum, hopelijk – wo. 18 aug, 19:00 – 22:00
We sluiten het avontuur af met de creatieve geesten die je tijdens deze trip hebt ontmoet. We maken de winnaars per richting (creatief coderen en filtercreatie) bekend en blikken terug op een onvergetelijke zomer. Als de pandemie het toestaat, doen we dit gezamenlijk bij Nxt Lab!

Masterclass / workshop from Jul 14th to Aug 18th