Evelien Brascamp

Activity

  • 2
    Updates
  • 0
    Thumbs up
  • 0
    Comments
Evelien Brascamp, Communication advisor at Vervoerregio Amsterdam, posted

Deelfietsaanbieders gezocht voor marktverkenning

Featured image

Vervoerregio Amsterdam wil graag samen met aanbieders van deelfietsen zoeken naar een oplossing voor de Last-Mile bij het openbaar vervoer in de regio Waterland. De deelfiets, met zijn actieradius en flexibiliteit, lijkt een interessante mogelijkheid om het gebruik van het OV te vergroten, zeker wanneer deze elektrisch aangedreven wordt. Daarmee worden de inwoner, bezoeker en toerist in de regio Waterland van meer mogelijkheden voorzien. Om te kijken of er een goede business case te bedenken is met elektrische deelfietsen voor dit bijzondere stukje Nederland organiseert de Vervoerregio, in samenwerking met toerismeorganisatie Laag Holland, busvervoerder EBS en de gemeenten Waterland, Edam-Volendam, Purmerend, Beemster & Landsmeer een marktverkenning.

Een marktverkenning is interessant voor aanbieders om zich te oriënteren op de mogelijkheden die samenwerking met de overheid en OV-vervoerder kan bieden. Wij delen hierbij onze uitgangpunten en hopen naar aanleiding hiervan goede aanbiedingen te kunnen ontvangen. De marktverkenning zal plaatsvinden in Hotel Van der Valk Volendam, op 7 maart tussen 19.00 en 20.30. Mobiliteitsaanbieders zijn van harte uitgenodigd om langs te komen. Aanmelden en meer informatie via; a.vlieger@vervoerregio.nl

#Mobility
Evelien Brascamp, Communication advisor at Vervoerregio Amsterdam, posted

Smart Mobility in de MRA: gewoon doen!

Featured image

Met smart mobility oplossingen maken we mobiliteit binnen de Metropoolregio Amsterdam slimmer, duurzaam en toekomstbestendig. Maar hoe ziet de regio er over twintig of dertig jaar uit? Tijdens de tweejaarlijkse kennisbijeenkomst Smart Mobility in de MRA op 1 november jl. kwamen alle betrokken partners en marktpartijen bij elkaar voor de laatste update over lopende projecten.

Innovatieve last mile
Op station Zaandam stonden elektrische steps en scooters, deelauto’s en deelfietsen opgesteld. Deelnemers van het congres konden deze unieke services gebruiken voor de last mile van station naar evenementenlocatie Taets. Dé ideale manier om kennis te maken met elektrische steps van Enino, groene scooters van Felyx, deelauto’s van Stap Inn, innovatief OV van Via Van en deelfietsen van FlickBike. Na een woord van wethouder Gerard Slegers werd tijdens de opening van het congres de diensten van FlickBike ook in de gemeente Zaanstad gelanceerd.

Projectenoverzicht
Naast kennisdelen en ontmoeten stond ook de Smart Mobility projectenkaart centraal met daarop alle lopende projecten in de MRA. Dit is de eerste keer dat er een overall overzicht gepresenteerd is met daarop alle actuele projecten. Het overzicht is tijdens de dag verder aangevuld met projecten die er nog niet op stonden. Het resultaat zie je hier. Wil je op de hoogte blijven van het projectenoverzicht? Stuur dan een mail naar smartmobility[@]vervoerregio.nl.

Kennis delen in workshops
De kennisbijeenkomst stond deze keer in het teken van de toekomstbestendigheid rondom smart mobility. Na twee inspirerende, soms uitdagende key-notes van trendwatcher Richard van Hooijdonk en directeur Thijs Emondts van Uber werd er binnen verschillende workshops en speeddates gesproken over projecten en initiatieven in de regio. Zo namen Derk Wantia (MOJO Concerts) en Arwind Gajadien (LiveCrowd) de aanwezigen mee in de afwegingen voor een soepel verkeer rondom festivals en zocht Bart van Arem (TU Delft) naar input voor een wetenschappelijk vervolgonderzoek naar zelfrijdend vervoer in de MRA.

Speeddaten: alles wat je weten wilde over...
Uniek aan het evenement was de mogelijkheid om te speeddaten. Onder het motto ‘alles wat je altijd wilde weten over…’ konden deelnemers in korte tijd alles te weten komen over onder andere Talking Traffic of de slimme energieopslag in de Johan Cruijff ArenA. Een laagdrempelige manier om te discussieren, netwerken en geinspireerd de deur uit te lopen.

Op de hoogte blijven
De presentaties van de workshops en foto’s van de dag vind je op www.smartmobilitycongres.nl.

Wil je op de hoogte blijven van Smart Mobility in de MRA? Neem dan contact op via smartmobility[@]vervoerregio.nl.

#Mobility