Sytske Jellema

Activity

  • 3
    Updates
  • 0
    Thumbs up
  • 0
    Comments
Sytske Jellema, communication coordinator , posted

Pitch jouw SDG Moonshot en win een podium, €500 en 3 belangrijke koffie-afspraken!

In 1969 landde de eerste man op de maan. Nooit eerder was zo een radicale en ingrijpende stap gezet door de mensheid. Daarvoor was lef, doorzettingsvermogen en ambitie nodig en vooral ook bewegen en denken buiten de gebaande paden.

Voor het behalen van de Sustainable Development Goals (SDGs) in 2030 hebben we net zulke baanbrekende ideeën nodig. In aanloop voor de SDG Action Day op 25 september in het KIT nodigen we iedereen uit hetzelfde te doen in de SDG Moonshot Pitch. Daarom vragen we je om met jouw SDG Moonshot Pitch te komen: een mindblowing, innovatief, out-of-the box idee voor het behalen van één of meerdere van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen.

Als je het beste Moonshot idee hebt, mag je dat tijdens de SDG Action Day op 25 september voor 500 mensen pitchen in het SDG House in Amsterdam. Daarnaast krijg je rechtsreeks toegang tot relevante impactmakers in het brede SDG Netwerk die jouw idee een stapje dichterbij realisatie kunnen brengen. Kijk op de link hoe je mee kan doen. Wees snel, want meedoen kan tot 15 september!

You can also pitch in English: https://www.sdgnederland.nl/sdg-moonshot-en/

“People who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.” – Rob Siltanen

News
Sytske Jellema, communication coordinator , posted

SDG Action Day

Featured image

Kom op 25 september naar de derde SDG Action Day in het SDG House in Amsterdam! Deze dag is hét moment om alles te weten te komen over de SDGs: waar staan we op de routekaart naar 2030, waar liggen kansen en hoe kan ik het zelf aanpakken? Connecting Generations is het thema dit jaar, omdat jonge koplopers ons de weg wijzen. De Jonge Klimaatbeweging en Youth 4 Climate laten zien hoe ze Nederland in beweging kregen, kan dat ook voor de andere werelddoelen? Sinds dit jaar zetten alle hogescholen de SDGs in hun onderwijs en stageprogramma. Nienke Meijer (Voorzitter van Bestuur Fontys Hogescholen) legt uit waarom en hoe. Ook in bedrijven laten jongeren van zich horen over de SDGs. Hoe dat uitpakt, vertelt directielid Conny Braams van Unilever.
Iedereen doet mee – oftewel “inclusiviteit”- is de kern van alle SDGs, en alle generaties worstelen ermee. Aynouk Tan laat je daarom met andere ogen naar diversiteit en identiteit kijken: vanuit de mode. Maak verder kennis met de nieuwe nationale SDG Coördinator Sandra Pellegrom, vers uit New York, die je bijpraat over de stand van zaken rondom de SDGs. Minister Kaag zal vanuit de SDG top bij de Verenigde Naties inbellen voor het laatste nieuws. En je gaat zelf aan de slag, met 26 workshops om uit te kiezen. SDG Action Day wordt overal ter wereld gevierd, doe mee!

Event on Sep 25th
Sytske Jellema, communication coordinator , posted

SDG Action Day

Featured image

Iedereen kan bijdragen aan het behalen van de Sustainable Development Goals (SDGs) in 2030! De SDGs zijn 17 doelen voor positieve verandering om samen de grootste uitdagingen van deze tijd het hoofd te bieden. Dat klinkt groot en ver weg, maar begint met ideeën en initiatieven dichtbij. Wil je ook meedoen en zoek je inspiratie, samenwerkingspartners of praktische tools? Kom dan op 25 september naar de SDG Action Day in het KIT/SDG House in Amsterdam.

SDG Action Day is een initiatief van SDG Charter, KIT/SDG House, Gemeente Amsterdam en NCDO. Mediapartners zijn OneWorld (SDGNederland.nl) en Duurzaam-Ondernemen.nl
Kijk op de SDG Gateway voor het hele programma : https://gateway.sdgcharter.nl/node/388

Event on Sep 25th