Pieter de Jong

Activity

 • 3
  Updates
 • 0
  Smarts
 • 0
  Comments
Pieter de Jong, Project Manager , posted

How to collaborate with citizens in creating climate resilient cities?

Featured image

When: March 25, 10:00-11:00 (CET)
Where: Online
Costs: Free
Language: English

Sensors are getting cheaper, more and more people are starting to measure things within the city and as a consequence a lot of data is being gathered. This session will focus on how different organizations and (citizens) collectives can work together to collaborate on these important topics. Specifically, we will address this from 3 different perspectives:

💧 Municipality of Amersfoort (Gemeente Amersfoort )
💧 Citizen Science collective Meet Je Stad (De War )
💧 Provider of digital infrastructure for collaboration (Civity)

From each perspective the following questions will be answered:
- What is the added value of working together?
- What are the necessary prerequisites to make the collaboration work?
- How do the interests align, what are the challenges of such a collaboration?

Pieter de Jong's picture Online event on Mar 25th
Pieter de Jong, Project Manager , posted

Gezocht: pitches gericht op gebruiken data van burgermeetnetwerken

Featured image

Op woensdag 18 november organiseert de Future City Foundation een pitchcarrousel op het onderwerp van dataverzameling en dataverwerking binnen burgermeetnetwerken. Meld je pitch aan.

Om vraag en aanbod bij elkaar te brengen en kennis te delen, bieden wij zes bedrijven het podium om hun oplossing te pitchen voor een publiek dat bestaat uit ambtenaren en andere geïnteresseerden in het thema smart city uit het Future City Foundation netwerk.

Op woensdag 18 november organiseert de Future City Foundation een pitchcarrousel op het onderwerp van dataverzameling en dataverwerking binnen burgermeetnetwerken.

Om vraag en aanbod bij elkaar te brengen en kennis te delen, bieden wij zes bedrijven het podium om hun oplossing te pitchen voor een publiek dat bestaat uit ambtenaren en andere geïnteresseerden in het thema smart city uit het Future City Foundation netwerk.

Wat voor pitches zoeken we?

In steeds meer gemeenten wordt geëxperimenteerd met burgermeetnetwerken. Daarbij worden door burgers, met steun van de gemeente, sensoren opgehangen om een bepaald aspect van de leefbaarheid in die wijk te meten. Het verzamelen van data biedt de inwoners inzicht in hun eigen leefomgeving en geeft aan hoe ze deze kunnen versterken. Voor gemeenten (en andere overheden) biedt dit het voordeel dat ze hun beleid en dienstverlening veel preciezer kunnen afstemmen op de werkelijkheid (op meetresultaten in plaats van op aannames) en daardoor veel effectiever kunnen werken. We zoeken bedrijven die een product hebben dat hier een antwoord op geeft. Heel concreet kun je denken aan:

 • het leveren van een dashboard;
 • analysetools voor data;
 • het leveren van sensoren.

Wat bieden we?

 • 4 minuten in de spotlight
 • Meet&Greet mogelijkheden met de bezoekers (door middel van break-out rooms na de pitches) die belangstelling hebben voor je oplossing.
 • Toegang tot een netwerk
 • Deelname aan de pitchcarrousel is gratis
 • Op 12 november, tussen 16:00-17:00 uur een masterclass van oud-wethouder Yvonne Kemmerling over hoe effectief te pitchen voor de (lokale) overheid. Je wordt geacht hier bij te zijn.
Pieter de Jong's picture Online event on Nov 18th
Pieter de Jong, Project Manager , posted

Webinar: Hoe maken we de 1,5m. samenleving smart én democratisch?

Featured image

Het klinkt als een tegenstelling: een anderhalvemetersamenleving die smart én democratisch is. Toch moet het. Hoe we dat doen, bespreken we woensdag tijdens het webinar dat we aanstaande woensdag houden in samenwerking met de gemeente Apeldoorn.

Datum: woensdag 20 mei
Tijd: 15.30 – 17.00 uur
Uitgevoerd via: Webex
Voor wie: voor overheden, bedrijven en technologieprofessionals die willen samenwerken aan slimme en leefbare regio’s, steden en dorpen.
Voertaal: Nederlands

Deelnemen is kosteloos.
Klik hier om te registreren

Waarom urgent? >> Om het coronavirus te bestrijden is het belangrijk dat we meer afstand houden. Technologische hulpmiddelen kunnen daar bij helpen.
>> Maar dat moet dan wel democratisch.
>> De vraag is hoe we dat doenDaarover gaat het woensdag.

Wie spreken er? >> De inleiding over de anderhalvemetersamenleving wordt gegeven door Jan-Willem Wesselink, programmamanger van de Future City Foundation. Hij schreef er onlangs deze blog over.
>> Daarna bekijken we het onderwerp door de democratische bril. SETUP kijkt door een kritische bril naar technologie en onderzoeker Rianne Riemens en directeur Jelle van der Ster bekijken ook zo deze nieuwe ontwikkeling.

Programma 15.30 u – welkom door Kai Stam (gemeente Apeldoorn)
15.45 u – Inleiding Jan-Willem Wesselink (Future City Foundation)
16.00 u – Inleiding Rianne Riemens en Jelle van der Ster (SETUP)
16.30 u – Vragen & discussie
17.00 u – Einde programma

Pieter de Jong's picture Online event on May 20th