Giovanni Stijnen

Activity

  • 6
    Updates
  • 4
    Thumbs up
  • 1
    Comments
Giovanni Stijnen, Senior program & business developer at NEMO Kennislink, posted

The Art of Zoom

Featured image

The Art of Zoom

NEMO Kennislink nodigt je uit voor een Zoom meeting

In The Art of Zoom nemen vier experts je mee in de invloed van videobellen op de toekomst en nu. Hoe verhoud je jezelf tot jezelf op een beeldscherm? Welke signalen mist je talking head nu de rest van ons lichaam letterlijk uit beeld verdwijnt? En hoe beïnvloeden de knoppen die we op ons scherm zien, de knoppen die onze samenleving sturen? Log in in deze theatrale Zoom meeting en verken met ons de impact van digitaal samenzijn. You’re invited!

Meld je direct aan voor het event: https://lnkd.in/ec4pP722

The Art of Zoom is het sluitstuk in het Human Zoo(m) project waarin we onderzochten hoe een nieuwe werkelijkheid ontstond via de schermen van Zoom, Teams en jitsi. Project Human Zoo(m) https://lnkd.in/eKWFBBTN

Giovanni Stijnen's picture Online event on Jan 17th
Giovanni Stijnen, Senior program & business developer at NEMO Kennislink, posted

Wat Mensen Beweegt wil duurzame mobiliteit in het ArenA-gebied stimuleren

Featured image

In de Johan Cruijff ArenA vond onlangs de kick-off plaats van Wat Mensen Beweegt, een nieuw onderzoeksproject gericht op duurzame mobiliteit in het Amsterdamse ArenA-gebied.

De Hogeschool van Amsterdam en NEMO Kennislink onderzoeken in samenwerking met eventlocaties ArenA, Ziggo Dome en AFAS Live wat ervoor nodig is om bezoekers te stimuleren duurzamere reiskeuzes te maken.

Vaak gaat het bij dit soort vraagstukken over technische of infrastructurele uitdagingen want die zijn van groot belang. Het gedrag van de individuele reiziger speelt vaak net zo’n belangrijke rol. Daarom richt dit project zich op de belevingswereld van bezoekers. Wat beweegt hen om te kiezen voor de auto, trein of ander vervoer? Hoe kunnen door inzicht te krijgen in de rol van emoties en gedrag betrokken organisaties zoals de ArenA worden geholpen bij het faciliteren van een duurzamer reisgedrag? En hoe kunnen we zorgen dat de bezoeker daar zelf actief aan bijdraagt?

Dit project doet hiervoor een eerste exploratieve verkenning. Resultaten worden in het voorjaar van 2022 getoetst op mogelijkheden om de aanpak die is ontwikkeld verder op te schalen.

 Unieke samenwerking

Dit project is een unieke samenwerking tussen de Hogeschool van Amsterdam (Lectoraat Creative Media for Social Change) die creatieve methoden inbrengt en het wetenschapjournalistieke platform NEMO Kennislink dat werkt via constructieve journalistieke methoden. Naast de eventlocaties wordt nauw samengewerkt met het Platform Smart Mobility Amsterdam, ZO Bereikbaar en het Amsterdam Smart City netwerk.

Contact

Wil je meer weten, neem dan contact op met:

 Johan Cruijff ArenA

Maurits van Hövell, Consultant Mobility and Environment, m.van.hovell@johancruijffarena.nl

 Hogeschool van Amsterdam

Tamara Witschge Lector Creative Media for Social Change, t.a.c.witschge@hva.nl

 NEMO Kennislink

Giovanni Stijnen, sr. program & business development, stijnen@e-nemo.nl

Leon Heuts, Hoofdredacteur, heuts@nemokennislink.nl

Giovanni Stijnen's picture #Mobility
Giovanni Stijnen, Senior program & business developer at NEMO Kennislink, posted

Looking for: Digital City Experts for Inscience Festival

NEMO Kennislink verzorgt dit jaar een NEMO City Lab evenement tijdens het Inscience festival in Nijmegen. https://www.insciencefestival.nl/. Jaarthema van Inscience 2018 is AI. Inscience is een kwalitatief hoogstaand festival met (inter) nationale gasten en sprekers.

We zoeken experts - bij voorkeur op het gebied van AI in de stad – die willen deelnemen in onze activiteiten. Dat kan zijn als spreker in onze mini colleges of expert bij verschillende interactieve discussie formats. NEMO City Lab is laagdrempelig, speels en gericht op het betrekken van burgers bij stedelijke vraagstukken.

Inscience 2017 aftermovie https://www.youtube.com/watch?v=EBEhnDOjtss

Wat we vragen
Je gaat als expert onder begeleiding van ons team met bezoekers van het festival in gesprek over AI in de stad. Dat gebeurt op zaterdag 10 en zondag 11 november. Het programma duurt 4 uur en loopt naar verwachting van van 12 – 16 uur. Je bent niet 4 uur continue bezig, er is voldoende ruimte voor pauzes.

Wat we bieden
Wij voorzien je van lunch, koffie en thee. Je krijgt een festival pas waarmee je toegang hebt tot het festival. We bieden geen gages, wel een klein bedankje, reiskosten vergoeding en mocht het nodig zijn kunnen wij overnachting in Nijmegen voorzien.
Verder zorgen wij voor vermelding van alle deelnemers en hun organisaties in promotie uitingen en reportages.

Heb je interesse? Stuur dan vóór 8 okt. een mail o.v.v. Expert AI Inscience naar Giovanni Stijnen: Stijnen@e-nemo.nl

Wat is NEMO City Lab: bekijk hier een sfeerimpressie van een eerdere editie.
https://www.nemokennislink.nl/pagina/nemo-city-lab-x-roef/

Giovanni Stijnen's picture #DigitalCity
Giovanni Stijnen, Senior program & business developer at NEMO Kennislink, posted

NEMO werkt aan een nieuw programma voor volwassenen. We nodigen je uit om hierover mee te denken. (Dutch)

Help jij ons een slimme stad te maken? We nodigen je uit om hierover mee te denken.

De stad van de toekomst is een slimme stad. Gezond, schoon en duurzaam samenleven - wie wil dat nu niet? Techniek en wetenschap bieden enorme mogelijkheden. Maar wat is daarvoor nodig? Zijn er consequenties waar we het over moeten hebben? En hoe laten we iedereen aan het woord? Dat gaan we samen met de Vrije Universiteit onderzoeken. In NEMO en op het Marineterrein. We zijn NEMO, dus we willen graag samen ontdekken en experimenteren. Nu voor een slimmere stad. Doe jij mee?

Wie kan meedoen?
Iedere Amsterdammer die er zin in heeft, ouder is dan 16 jaar en twee keer een paar uur tijd heeft in de avond of het weekend. Je wordt twee keer uitgenodigd bij NEMO Science Museum of op het Marineterrein. Je gaat in groepjes van 4-5 mensen aan de slag met een aantal opdrachtjes, oefeningen en vragen. In het programma staat voorop dat iedereen het leuk heeft en we vooral een gezellige middag of avond hebben. Wij zorgen voor een hapje en een drankje en na afloop praten we na met een biertje of een wijntje op ons mooie dakterras. En je krijgt natuurlijk gratis toegang tot NEMO. Daarnaast worden eventuele reiskosten vergoed en ontvang je als dank een cadeaubon van € 25,-

Geïnteresseerd?
Stuur een mail met je naam en je adres t.a.v. Giovanni Stijnen: Stijnen@e-nemo.nl Vermeld daarbij als onderwerp: ‘ik doe mee/smart city/onderzoek’.

Giovanni Stijnen's picture #Citizens&Living
Giovanni Stijnen, Senior program & business developer at NEMO Kennislink, posted

Science Center NEMO

Featured image

Discover a world of science and technology in NEMO Science Museum

Science Center NEMO has strong links with an extensive international knowledge network that is focused on science and technology. The science center make this knowledge available in many different ways. The central principle is to encourage people to discover things for themselves. In addition to being a fun and educational museum, NEMO is an institution where different groups within society can debate the implications of scientific and technological advances.

Science Center NEMO in Amsterdam welcomes 500,000+ visitors each year and sends them on a journey of scientific discovery. The exhibitions are organized around different themes and designed to encourage all kinds of people from all age groups to ask their own questions and to go in search of the answers. This interactive approach perfectly reflects NEMO’s vision of learning. In addition to the full museum experience in the centre of Amsterdam, people can also get a taste of NEMO at Schiphol Airport.

Photos: DigiDaan

Giovanni Stijnen's picture #DigitalCity