Rob Oomen

Activity

  • 15
    Updates
  • 0
    Thumbs up
  • 0
    Comments
Rob Oomen, Project Management Officer , posted

Training: Circulair inkopen

Featured image

Door toenemende grondstoffenschaarste, afvalvermindering, innovatie in de keten en efficiëntere productie en logistiek begint de circulaire economie steeds meer vorm te krijgen. Onder invloed van maatschappelijke druk krijgen organisaties steeds vaker de vraag wat de milieu-impact is van het product dat zij afnemen. Jouw klanten, stakeholders en opdrachtgevers willen weten of er circulair wordt ingekocht. Hoe word je als organisatie 100% relevant?
Inkoop sleutelfunctie voor circulaire economie
Een sleutel voor het aanjagen van de circulaire economie ligt bij inkopers. Zij stimuleren en creëren immers de vraag naar circulair geproduceerde goederen en zorgen zo voor nieuwe business modellen zoals ‘betalen per gebruik’ (pay per use), koop/terugkoop en doorverkoop.

Verandervermogen van de inkoopprofessional
Circulair Inkopen vergt behalve weloverwogen inkoopprocessen en innovatieve contractvormen in de gehele supply chain ook een veranderende, flexibelere en meer empathische houding als inkoopprofessional om de dialoog over circulariteit met leveranciers aan te gaan. Tijdens de training gaan we met u op reis waarbij niet alleen de inhoudelijke kant, maar ook de gedragskant wordt belicht. Kortom, het verandervermogen van de inkoopprofessional staat centraal.

Trainingslocatie: inspiratie ten top!
Gestart tijdens de internationale campagne Netherlands Circular Hotspot, is Valley Beta ontwikkeld als tijdelijk experimenteer en inspiratiegebied waar organisaties en ondernemers nu al hun circulaire ambities waar kunnen maken. Hiermee is de eerste stap naar de realisatie van Valley gezet.
Valley wordt ontwikkeld als de eerste circulaire business development hub ter wereld. Gelegen in Schiphol Trade Park, vlakbij luchthaven Schiphol, wordt dit dé plek waar alle relevante stakeholders samenkomen om nieuwe circulaire businessmodellen- en concepten te ontwikkelen.

Investering
De bijbehorende investering voor deelname bedraagt € 395,-. (De training vindt doorgang bij minimaal 10 deelnemers)

Vragen
Mocht u aanvullende vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Wouter van Twillert: wouter@valleycreators.com / +31 (0)6 14 18 44 71

vr 20 januari 2017
09:00 – 17:00 CET

#CircularCity
Rob Oomen, Project Management Officer , posted

Experience Valley - Get a head start into a new economic era!

Featured image

To all Circular Shapers & New Economic Entrepreneuers:

We provide a selected number of start-ups, freelancers, creatives and small businesses from all industries with the opportunity to experience Valley, the first circular business development hub in the world.

Learn how to tackle circular challenges with cross sector collaboration:
We'll team you up with Amsterdam Airport Schiphol, Desko and the municipality of Haarlemmermeer to work on their real-life, circular case studies.

Only at this event you will get the chance to sign up for a special pre-membership that gives you access to our network, events, working space and much more!

Only limited space!

Event on Dec 7th
Rob Oomen, Project Management Officer , posted

Corporate Challenge

Featured image

Tijdens dit event nodigen we gasten uit voor de Corporate Challenge: een interactieve sessie waarbij experts uit het innovatie-ecosysteem hun kennis delen en in gesprek gaan over uitdagende circulaire onderwerpen die spelen binnen het bedrijfselven. Gedreven door een klantvraag. Denk daarbij aan toekomstige trends op het gebied van; duurzaam innoveren, cradle to cradle binnen corporates, robotica, de relatie tussen blockchain en circulairity, duurzaam verdienmodel opzetten, ect.

Open programma

09.00-12.00 Accenture Workspot

Ervaar het werken in de Circular EXPO en bouw samen een circulaire economie (15 flexplekken beschikbaar)
12.00-13.00 Lunch met themaspreker als opwarmer voor de Corporate Challenge

Programma op basis van uitnodiging

13.00-18.00 Accenture Corporate Challenge

Waar zorgvuldig geselecteerde partners meewerken aan oplossingen voor een corporate klantvraag

Informatie:

Maandag 12 december

van 9.00 - 18.00 uur

Toegang is vrij

Mocht je behoeften hebben corporate challenge of willen deelnemen, laat het dan graag weten aan Loek Custers via loek.custers@accenture.com.

Event on Dec 12th
Rob Oomen, Project Management Officer , posted

ReBlend fashion show en de lancering van interieurtextiel

Featured image

In Nederland verdwijnt jaarlijks 200 miljoen kilo textiel naar laagwaardige toepassingen. Terwijl tegelijkertijd de productie van nieuw textiel enorme negatieve ecologische impact met zich meebrengt.

In 2013 zijn we als ReBlend een initiatief gestart om textiel in de keten te houden en te gebruiken als grondstof voor hoogwaardig textiel voor zowel mode als interieur. Afgelopen voorjaar hebben we in samenwerking met voorlopende partners uit de keten een eerste batch van 6000 kilo garen geproduceerd. Een eerste modecollectie van dit garen is succesvol geïntroduceerd via een kickstarter campagne.

Ervaar hoe mooi, comfortabel en duurzaam 100% gerecycled textiel is bij onze ReBlend fashion show en lancering van interieurtextiel!

Informatie:

Vrijdag 02 december

van 13.00 - 16.30 uur

Toegang is vrij

stuur een mail naar communications@ahrend.com om je aan te melden.

Dit kennisevent wordt u aangeboden door Ahrend.

Event on Dec 2nd
Rob Oomen, Project Management Officer , posted

SHARE MEETS

Featured image

Voorafgaand aan SHARE HAARLEMMERMEER 2017 bent u vrijdag 2 december 2016 van harte welkom bij SHARE MEETS. Een netwerk- én inspiratiesessie in kleine kring voor duurzame pioniers in Haarlemmermeer en metropoolregio Amsterdam.

SHARE MEETS is gericht op de transitie naar een circulaire samenleving. Centraal staat duurzame vastgoed- en gebiedsontwikkeling. Een unieke kans voor u om in contact te komen met de beste spraakmakende en veelbelovende ideeën, potentiële partners en investeerders. De setting is interactief.Samen concreet zoeken naar verbindingen. Slimme innovaties vertalen naar winstgevende businesscases. Nieuws, kennis en ervaringen delen. Daarmee biedt SHARE MEETS niet alleen een inspirerende ochtend maar ook een perfect business platform in HLMRMEER en metropoolregio Amsterdam.

Informatie:

Vrijdag 02 december

van 09.30 - 11.30 uur

aansluitend is een lunch beschikbaar

Toegang is vrij

Stuur een mail naar externebetrekkingen@haarlemmermeer.nl om je aan te melden.

Deze netwerk- én inspiratiesessie wordt u aangeboden door SHARE Haarlemmermeer.

Event on Dec 2nd
Rob Oomen, Project Management Officer , posted

Circulaire Economie en nieuwe business-en verdienmodellen

Featured image

Om aan circulair zakendoen waarde te hangen, is het noodzakelijk dat er nieuwe businessmodellen, financieringsmodellen en verdienmodellen in business worden gehanteerd. Een aantal van die modellen worden al jaren in de praktijk getoetst en andere modellen zijn nog in een concept-of onderzoeksfase.

Deze discussie zal vooral gaan over de modellen die al succesvol in de praktijk getoetst zijn of over de modellen die naar aanleiding van een onderzoek van VNO-NCW, Management Studies en Kirkman Companye naar voren gebracht worden.

Aan de hand van boeiende cases, inspirerende voorbeelden in een setting van circulaire voorbeelden, zal Guido de discussie leiden.

Moderator: Guido Braam, Director, Valley Creators

Het panel met wordt op een later tijdstip online gepubliceerd

Informatie:

Donderdag 01 december

van 15.00 - 18.00 uur

Toegang is vrij

Aanmelden

Let op, voor de evenement is een beperkt aantal van 50 plaatsen beschikbaar

Dit netwerkevent wordt u aangeboden door Euroforum.

Event on Dec 1st