Training: Circulair inkopen

Featured image

Door toenemende grondstoffenschaarste, afvalvermindering, innovatie in de keten en efficiëntere productie en logistiek begint de circulaire economie steeds meer vorm te krijgen. Onder invloed van maatschappelijke druk krijgen organisaties steeds vaker de vraag wat de milieu-impact is van het product dat zij afnemen. Jouw klanten, stakeholders en opdrachtgevers willen weten of er circulair wordt ingekocht. Hoe word je als organisatie 100% relevant?
Inkoop sleutelfunctie voor circulaire economie
Een sleutel voor het aanjagen van de circulaire economie ligt bij inkopers. Zij stimuleren en creëren immers de vraag naar circulair geproduceerde goederen en zorgen zo voor nieuwe business modellen zoals ‘betalen per gebruik’ (pay per use), koop/terugkoop en doorverkoop.

Verandervermogen van de inkoopprofessional
Circulair Inkopen vergt behalve weloverwogen inkoopprocessen en innovatieve contractvormen in de gehele supply chain ook een veranderende, flexibelere en meer empathische houding als inkoopprofessional om de dialoog over circulariteit met leveranciers aan te gaan. Tijdens de training gaan we met u op reis waarbij niet alleen de inhoudelijke kant, maar ook de gedragskant wordt belicht. Kortom, het verandervermogen van de inkoopprofessional staat centraal.

Trainingslocatie: inspiratie ten top!
Gestart tijdens de internationale campagne Netherlands Circular Hotspot, is Valley Beta ontwikkeld als tijdelijk experimenteer en inspiratiegebied waar organisaties en ondernemers nu al hun circulaire ambities waar kunnen maken. Hiermee is de eerste stap naar de realisatie van Valley gezet.
Valley wordt ontwikkeld als de eerste circulaire business development hub ter wereld. Gelegen in Schiphol Trade Park, vlakbij luchthaven Schiphol, wordt dit dé plek waar alle relevante stakeholders samenkomen om nieuwe circulaire businessmodellen- en concepten te ontwikkelen.

Investering
De bijbehorende investering voor deelname bedraagt € 395,-. (De training vindt doorgang bij minimaal 10 deelnemers)

Vragen
Mocht u aanvullende vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Wouter van Twillert: wouter@valleycreators.com / +31 (0)6 14 18 44 71

vr 20 januari 2017
09:00 – 17:00 CET


1 Comment

Bernard MERKX's picture
Bernard MERKX

Hi Wouter, mocht je behoefte hebben aan een ervaren inkoper op dat gebied als spreker dan hoor ik dat graag. Voor meer details zie mijn LinkedIn profiel
Groet
Bernard

Topics