Natascha Hagenbeek

Activity

  • 2
    Updates
  • 0
    Thumbs up
  • 0
    Comments
Natascha Hagenbeek, Project Manager , posted

Afval naar Oogst feest

Featured image

Uitnodiging
 
Afval naar Oogst feest
Zaterdag 23 september 2023 tussen 10.00 - 16.30 uur
 
Leer van afval iets moois te maken!
Groente- en fruitafval upcyclen, en zo bijdragen aan een duurzame stad? Doe ideeën op tijdens het Afval naar Oogst feest. Het borrelt en bruist op wel elf locaties, dus ook bij jou in de buurt!
 
Kom kijken en meedoen op de volgende Afval naar Oogst locaties:
Noord: Moestuinschool Noord
West: Wachterliedplantsoen, MidWest, GWL-terrein, I can change the world with my two hands en Zimmerhoeve
Nieuw-West: Stadsboerderij Osdorp en The Beach
Oost: KIT/Tropentuin en Meevaart
Zuidoost: Stadspark Brasa
Ze hebben allemaal een eigen programma en eigen tijden.
Kijk op afvalnaaroogst.nl

Afval naar Oogst, een initiatief voor een gezondere, duurzame stad
Wist je dat de vuilniszak van iedere Amsterdammer gemiddeld voor een derde gevuld is met organisch afval? Er verdwijnen enorm veel schillen en klokhuizen, loof, zaden en pitten in de vuilnisbak. Afval naar Oogst heeft al elf locaties door heel Amsterdam waar stadsbewoners hun groente- en fruitafval kunnen inleveren. Dat afval wordt tot waardevolle compost verwerkt en gebruikt in de tuinen van de locaties. Zo draagt het direct bij aan een gezonde stadsbodem waarop groenten, kruiden, fruit en bloemen verbouwd kunnen worden. Van afval naar oogst, dus.
 
Kom naar het feest!
Met het Afval naar Oogst feest willen we het upcyclen vieren en laten zien wat je naast composteren nog meer met keukenafval kunt doen. Hoe je van groenteschillen verf kunt maken bijvoorbeeld of kom bodemleven onder de microscoop bestuderen. Er is van alles te ontdekken!

Kijk op de website voor meer informatie over de elf locaties die aan het Afval naar Oost feest meedoen. Ze hebben allemaal een eigen programma, dus kijk, kies en maak er een mooie dag van. Aanmelden is niet nodig.

Natascha Hagenbeek's picture Meet-up on Sep 23rd
Natascha Hagenbeek, Project Manager , posted

We can change festival

Featured image

Op zaterdag 22 september organiseert I can change the world with my two hands in Amsterdam West het We can change festival. Op het terrein geven kunstenaars en andere change-makers op een inspirerende manier vorm aan het thema duurzaamheid tijdens workshops en diverse activiteiten.

Zo maak je je eigen op zonne-energie rijdende autootje samen met Designathon Works en ontleed en bereid je ongewenste stadsdieren samen met de Keuken van het Ongewenste Dier. Samen met kunstenaar/florist Denise Collignon van Veld&Vaas maak je een mega oogstslinger van biologische bloemen en andere oogst uit de tuin. Bij Aarde & Co kun je in het Boeren Proef Lab het verschil tussen reguliere en bio-dynamische melk en tomaten proeven. In en rond het I can change Tuinkafe kan je augurken, salsa, honing en ijs van Amsterdamse bodem proeven en kopen.

Hoe tof zou het zijn als in elke buurt binnenterreinen worden benut om de stad gezonder en duurzamer te maken? I can change the world with my two hands werkt aan een blauwdruk. Sinds 2011 kunnen bewoners bij I can change groente, kruiden, bloemen en fruit komen oogsten, tuinieren, keukenresten inleveren voor compost en leren over het gebruik van regenwater. Om 13.30 en om 14.30 uur wordt er een rondleiding gegeven op het terrein. Rainproof en Natuur & MilieuTeam Zuid helpen je op 22 september aan hands-on informatie over het Rainproof maken van je tuin. Agriton en Icanchangers leren je meer over thuis composteren.

De ingang naar het I can change terrein zit op de Jasper Leijnsenstraat 21. Het We can change festival is van 13.00 tot 16.00 uur. Het gehele programma is begin september te vinden op de website: www.icanchangetheworldwithmytwohands.nl

Natascha Hagenbeek's picture Event on Sep 22nd