We can change festival

Featured image

Op zaterdag 22 september organiseert I can change the world with my two hands in Amsterdam West het We can change festival. Op het terrein geven kunstenaars en andere change-makers op een inspirerende manier vorm aan het thema duurzaamheid tijdens workshops en diverse activiteiten.

Zo maak je je eigen op zonne-energie rijdende autootje samen met Designathon Works en ontleed en bereid je ongewenste stadsdieren samen met de Keuken van het Ongewenste Dier. Samen met kunstenaar/florist Denise Collignon van Veld&Vaas maak je een mega oogstslinger van biologische bloemen en andere oogst uit de tuin. Bij Aarde & Co kun je in het Boeren Proef Lab het verschil tussen reguliere en bio-dynamische melk en tomaten proeven. In en rond het I can change Tuinkafe kan je augurken, salsa, honing en ijs van Amsterdamse bodem proeven en kopen.

Hoe tof zou het zijn als in elke buurt binnenterreinen worden benut om de stad gezonder en duurzamer te maken? I can change the world with my two hands werkt aan een blauwdruk. Sinds 2011 kunnen bewoners bij I can change groente, kruiden, bloemen en fruit komen oogsten, tuinieren, keukenresten inleveren voor compost en leren over het gebruik van regenwater. Om 13.30 en om 14.30 uur wordt er een rondleiding gegeven op het terrein. Rainproof en Natuur & MilieuTeam Zuid helpen je op 22 september aan hands-on informatie over het Rainproof maken van je tuin. Agriton en Icanchangers leren je meer over thuis composteren.

De ingang naar het I can change terrein zit op de Jasper Leijnsenstraat 21. Het We can change festival is van 13.00 tot 16.00 uur. Het gehele programma is begin september te vinden op de website: www.icanchangetheworldwithmytwohands.nl

https://www.facebook.com/Icanchangetheworldwithmytwohands/

Comments

Topics