Eva Koops

Activity

 • 5
  Updates
 • 0
  Thumbs up
 • 0
  Comments
Eva Koops, posted

Energie Transitie Campus Amsterdam: stimulering open innovatie. Ga mee met Campus Amsterdam op 28 juni

Featured image

Op 2 juni is de Energy Transition Campus Amsterdam officieel geopend.

De recente opening van de Energie Transitie Campus Amsterdam zorgt voor een nieuwe vestiging in de stad die samenwerking en open #innovatie rondom de #energietransitie wil stimuleren. De campus is opengegaan voor startups, scale-ups, onderzoeksinstellingen en bedrijven die samen willen werken aan oplossingen voor schonere energie. Maar wat komt erbij kijken in de transitie naar een open innovatiecampus? Welke partijen worden betrokken om op de niveaus van innovatie, samenwerking en maatschappelijke meerwaarde bij te dragen aan de enorme energietransitie waar we voor staan. Hoe gaan andere campussen om met open innovatie, en wat betekent dit voor de regio?

Kom op 28 juni samen met Campus Amsterdam een kijkje nemen bij de nieuwe Energie Transitie Campus Amsterdam, inclusief lab tour. Leer meer over de transitie naar een open innovatie campus en hoe de campussen in de Metropoolregio (MRA) een broedplaats zijn voor (nieuwe) bedrijven.

Meld je aan voor 21 juni 👉 https://lnkd.in/ej_Jnkju

Meet-up on Jun 28th
Eva Koops, posted

Sluislab safari x Campus Amsterdam

Featured image

De wind in je haren en inspiratie voor nieuwe projecten!

Op woensdagmiddag 15 juni neemt Sluislab jullie mee op Safari door de Sluisbuurt op Zeeburgereiland. Maak op de fiets kennis met het eiland, de geschiedenis én toekomst van het gebied. De tocht voert langs verschillende plekken en projecten van het lab. Want hoe bouw je een community in een gebied waar nog niks is? En welke rol kunnen Placemaking en kunst daarin spelen? En natuurlijk staan we even stil op die uitgestrekte zandvlakte, waar de wereld nog voor je openligt. Daarna drinken we met elkaar een borrel en is er ruimte om kennis uit te wisselen.

Sluislab  is een plek voor sociale innovatie op Zeeburgereiland. Studenten, onderzoekers, eilanders en andere belanghebbenden werken samen aan de vraag: Hoe vind je een eiland uit? Inholland wordt de eerste bewoner van de Sluisbuurt op Zeeburgereiland en kiest voor een actieve rol bij de ontwikkeling van de wijk.

Programma outline

14:45 - 15:00 uur       inloop met koffie en thee

15:00 - 15:10 uur       welkom bij Campus Amsterdam in de Sluisbuurt door Simone Magilse

15:10 - 17:00 uur       Sluisbuurt Safari door Karel Koch & Kim Hagenaar van Sluislab, Hogeschool Inholland

17:00 - 18:00 uur       borrel

Locatie: Sluislab / Campus aan ’t Ij / Zeeburgereiland

Meet-up on Jun 15th
Eva Koops, posted

Community management op de campus

Featured image

Wat is community management eigenlijk? en hoe zorg je voor verbinding onder je leden op een campus? Wat zijn de succesfactoren en waar te starten? Aan de hand van een aantal cases en kennis uit het Campus Amsterdam netwerk gaan we dieper in gesprek over dit hot topic. Bij niemand minder dan H20 e-sports.

Meet-up on Sep 22nd
Eva Koops, posted

Campus Amsterdam: Huiskamersessie Facility Sharing in de MRA #3

Featured image

Save the date! 23 juni vindt de derde huiskamersessie plaats over het project facility sharing. In deze huiskamersessie presenteren wij de uitkomsten van het onderzoek facility sharing en een aantal tools om facility sharing in je eigen gebied toe te passen.

Tijdens dit event presenteert Campus Amsterdam de interactieve beslisboom voor organisaties die overwegen faciliteiten te gaan delen. Samen doorlopen we aan de hand van jullie input de beslisboom. De beslisboom maakt deel uit van de Facility Sharing toolkit die we op de Campus Amsterdam site zullen publiceren.

Wanneer: woensdag 23 juni
Hoe laat: 8:30 - 10:00 uur

Programma
• Welkom en presentatie Campus Amsterdam 2.0;
• Pesentatie Rob Wijnen - SADC;
• Presentatie Henno van Horssen - Techport;
• Presentatie interactieve beslisboom;
• Afsluiting.

Note van ASC: Hoeveel van jullie gaan er? Laat het elkaar weten met een like.

Meet-up on Jun 23rd
Eva Koops, posted

De Innovatiecampus: Businessmodellen voor kennisinstellingen

Campussen worden steeds groter, bekender en belangrijker. Het professionaliseren van de campus wordt steeds relevanter om niet alleen als kennisinstelling te worden gezien waar onderwijs wordt gegeven, maar als plek waar onderwijs, onderzoek en innovatie samenkomt. Er wordt waarde gecreëerd in economische, sociale, culturele of andere contexten. Van bedrijfsmodelinnovatie naar campusmodelinnovatie, maar welke facetten zijn hiervoor nodig?

Op 2 juni 8:30 uur willen we een eerste bijeenkomst organiseren omtrent het professionaliseren van het campusecosysteem: hoe bouw je samen aan één merk voor je campusecosysteem, hoe creëer je samen waarde en zorg je voor de juiste positionering? Oftewel, hoe genereert het campus ecosysteem een toegevoegde waarde voor de campus als geheel (onderwijs, onderzoek, bewoners, bedrijven)

Vragen die we tijdens deze interactieve sessie willen behandelen:

 • Manier van denken van businessmodel op de campus
 • Hoe benader je een campus als concept, als eigen entiteit, als bedrijf. Hoe zet je het in de markt?
 • Hoe ziet de eigendomsstructuur eruit van de campus?
 • Hoe vertaal je dit naar waarde? Welke businessmodellen zijn er voor het campusmodel?

Wat gaan we doen?
Tijdens deze huiskamersessie worden er twee inspiratiepresentaties gegeven door praktijkvoorbeelden, hoe bestaande campussen dit aanvliegen. Na deze presentaties start het interactieve gedeelte, hier zullen we het met elkaar hebben over hoe je een businessmodel kan toepassen op je eigen campus.
De sessie bevat drie onderdelen:

 • Introductie huiskamersessie De Innovatiecampus: Businessmodellen voor campussen
 • Inspiratiepresentatie: Maurice Olivers Brightlands
 • Inspiratiepresentatie: TBA 
 • Interactieve brainstormsessie over de positionering en waarde creatie van de campus. TBA

Interesse? Meld je aan via deze link  of neem contact op met hello@campus.amsterdam.

Online event on Jun 2nd