Eurofiber

undefined logo

Program Partner Amsterdam Smart City

As a customer or partner, you can benefit from a high-quality digital infrastructure with Eurofiber's fiber-optic network. The open network offers national coverage in the Netherlands and Belgium and extends to Germany. It is now 36.000 km long and grows 40 km a week.

Website

10 Organisation members

 • Joost Knigge's picture
 • Frenk Storm's picture
 • Jacqueline Bij de Vaate's picture
 • Ivo Veerman's picture
 • Eurofiber Nederland's picture
 • Moniek Thissen's picture
 • Martijn Woltinge's picture
 • Maarten Kok's picture

Activity

 • 9
  Updates
 • 0
  Thumbs up
 • 1
  Comments
Jacqueline Bij de Vaate, Marketing Manager Eurofiber NL at Eurofiber, posted

Digitale transformatie blijft kwestie van mensenwerk

Featured image

De afgelopen paar jaar dook een term steevast op in bestuurskamers, managementartikelen en -boeken: digitale transformatie. Vaak werd dat in een technologische context geplaatst. Toch blijft het digitaliseren van (bedrijfs)processen, diensten en producten voor een groot deel mensenwerk, zegt Menno Lanting, expert op het gebied van de impact van de snel veranderende wereld op innovatie, organisaties en leiderschap. Hij sprak met Frenk Storm, sales director bij Eurofiber Nederland, over de rol van de mens in het speelveld van digitale transformatie.

Jacqueline Bij de Vaate's picture #DigitalCity
Jacqueline Bij de Vaate, Marketing Manager Eurofiber NL at Eurofiber, posted

Werken in de Cloud

Featured image

CLOUD webinar
COVID-19 heeft gezorgd voor het grootste thuiswerkexperiment in de geschiedenis.
Gelukkig zorgt de Cloud dat we onze werkzaamheden thuis kunnen doen. Tijdens het Webinar Business continuïteit en werken in de Cloud neemt Sander Duivestein je mee in de kansen en mogelijkheden.

Hoe zorg je ervoor dat collega’s binding houden met je organisatie? Is online smalltalk essentieel? En hoe faciliteer je dit? Frenk Storm (Eurofiber) gaat in gesprek met expert Sander Duivenstein voor antwoorden en tips.

Jacqueline Bij de Vaate's picture Online event on Nov 19th
Jacqueline Bij de Vaate, Marketing Manager Eurofiber NL at Eurofiber, posted

We moeten beter nadenken over toekomstbestendige digitale infrastructuur

Artificial Intelligence (AI) en blockchain zijn geavanceerde technologieën die al enige tijd sterk in de belangstelling staan. Het worden langzamerhand belangrijke bouwstenen in tal van omvangrijke en complexe projecten, zoals smart cities. Marloes Pomp, internationaal bekend expert op het gebied van AI en blockchain, spreekt met Vincent van Mierlo, strategisch accountmanager bij Eurofiber Nederland, over deze twee technologieën en de behoefte aan solide digitale infrastructuur.

Jacqueline Bij de Vaate's picture #DigitalCity
Jacqueline Bij de Vaate, Marketing Manager Eurofiber NL at Eurofiber, posted

5G-Blueprint

Featured image

The 5G-Blueprint project is an international consortium of 28 parties. Together, these partners will be researching how real-time data exchange to and from vehicles, between terminals and vehicles, and between vehicles and distribution centers can contribute to increased efficiency in the supply chain, and help to resolve driver shortages by providing remote control of and support for vehicles and vessels. These developments are expected to improve accessibility of a key logistical corridor between the Netherlands and Belgium (Vlissingen – Ghent – Antwerp), as well as creating more jobs and strengthening the competitive position of the region. New 5G telecommunication technologies can be deployed as a useful resource in this area.

<https://eurofiber.com/press/eurofiber-partners-with-international-research-project-5g-blueprint/>

Jacqueline Bij de Vaate's picture #DigitalCity
Moniek Thissen, Innovation manager at Eurofiber, posted

Energieke Content Marketeer/ Communicatiemedewerker (16-24u/pw) gezocht!

Functieomschrijving
De Amsterdamse Zoncoalitie is op zoek naar een enthousiaste professional met ervaring in de marketing/ communicatie. In een klein betrokken team en samen met een gepassioneerd reclamebureau zorg jij voor structuur en creativiteit in alle communicatie-uitingen, in- en extern. Je stuurt en monitort de campagnes richting Amsterdammers en groot dakbezitters en onderhoudt warme contacten met leveranciers zoals de filmploeg, de drukkerij, de media en met de leden van de Zoncoalitie en haar ambassadeurs.

Functie-eisen
Onze Content Marketeer/ Communicatiemedewerker straalt. Je laat wolken verdwijnen, produceert sneller dan het licht aantrekkelijke content, weet altijd de juiste toon te vinden en rapporteert en presenteert vanuit de kern. Affiniteit en/of ervaring in de solar branche is een grote pre. Je bent flexibel inzetbaar voor 16- 24 uur per week.
Heb jij:
• Een hbo- of universitaire studie afgerond
• Een aantal jaar ervaring als allround marketeer of communicatieprofessional
• De natuurlijke gave om gestructureerd te werken
• Ervaring in de vastgoedbranche en/of solar branche is een hele grote pre
• Een duurzaam hart en de drive om de wereld beter te maken
Ga jij stralen van:
• Een zelfstandige rol in een klein team in een startup omgeving
• Een dynamische en projectmatige werkomgeving
• Samenwerken met topbedrijven en opinion leaders uit de energiesector

Bedrijfsprofiel
Amsterdam heeft maar liefst 800 ha (1.200 voetbalvelden) dakoppervlak dat geschikt is voor zonne-energie! Daar gebruiken we nu slechts een fractie van. Dat kan en moet veel beter! De Amsterdamse Zoncoalitie is de uitdaging aangegaan om 1 miljoen zonnepanelen op Amsterdamse daken te realiseren.
De Zoncoalitie is een breed en open samenwerkingsverband van installatiebedrijven, leveranciers, zonaanbieders en energiecoöperaties. De Gemeente Amsterdam & Alliander zijn de initiatiefnemers. Onze gezamenlijke droom: voor elke Amsterdammer een zonnepaneel!

Ben jij ons zonnetje in huis? Laat je zien dan!
Neem contact op met Alex Muhring (alex.muhring@zoncoalitie.nl / +31612610713). Voor meer informatie over de Amsterdamse Zoncoalitie bekijk je www.zoncoalitie.nl en voor de campagne www.hellosunshine.amsterdam

Moniek Thissen's picture #Energy
Eurofiber Nederland, Communication at Eurofiber, posted

‘Smart City Challenge for Girls’- #SmartCityGirls

Featured image

Onze samenleving digitaliseert in een rap tempo. Tegelijkertijd gaan steeds meer mensen in de stad wonen. De ontwikkeling van een slimme lantaarnpaal die in de gaten houdt wie wanneer langs komt, of een app die de autobestuurder vertelt waar een parkeerplekje vrij is, maakt het leven in de stad aangenamer. Thema’s die hoog op de agenda staan bij Amsterdamse stadsbestuurders. Omdat er nog voldoende ruimte is voor vernieuwende ideeën, worden jonge Amsterdamse meiden op vrijdag 2 december a.s. uitgedaagd om slimme oplossingen te bedenken die het leven, wonen en werken in de stad leuker maken. Ger Baron Chief Technology Officer van Amsterdam ontvangt de 50 basisschool meisjes. De experts van Amsterdam Smart City kiezen het beste idee en reiken aan het einde van de dag de prijs voor de beste slimme stadsoplossing uit.

Eurofiber, leverancier van hoogwaardige digitale infrastructuur, en VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, organiseren in samenwerking met de gemeenten deze Smart City Challenge for Girls in vijf steden. Amsterdam is de derde in de rij.

Deze editie van de Smart City Challenge vindt plaats in het DataLab in Amsterdam. Vijf groepen van tien basisschoolmeisjes van vijf Amsterdamse basisscholen gaan vanaf 9.00 uur aan de slag onder begeleiding van meisjes van het voortgezet onderwijs, studentes en adviseurs van VHTO en Eurofiber. vanaf 15.00 uur is de interessante finale van deze ‘challenge’ en pitchen de meisjesteams hun idee. De jury beoordeelt vervolgens de pitches en om 16.00 uur wordt na een korte toespraak van locoburgemeester Kajsa Ollongren de prijs uitgereikt voor de beste slimme stadsoplossing door de experts van Amsterdam Smart City.

Kijk voor meer informatie op http://www.smartcitygirls.nl/

Eurofiber Nederland's picture News
Moniek Thissen, Innovation manager at Eurofiber, posted

EnergieKoplopers

Featured image

How can flexible strategies help grow sustainable energy and keep the electricity grid reliable at the lowest possible cost, while also revealing potential benefits for households?

Moniek Thissen's picture #Energy