‘Smart City Challenge for Girls’- #SmartCityGirls

Featured image

Onze samenleving digitaliseert in een rap tempo. Tegelijkertijd gaan steeds meer mensen in de stad wonen. De ontwikkeling van een slimme lantaarnpaal die in de gaten houdt wie wanneer langs komt, of een app die de autobestuurder vertelt waar een parkeerplekje vrij is, maakt het leven in de stad aangenamer. Thema’s die hoog op de agenda staan bij Amsterdamse stadsbestuurders. Omdat er nog voldoende ruimte is voor vernieuwende ideeën, worden jonge Amsterdamse meiden op vrijdag 2 december a.s. uitgedaagd om slimme oplossingen te bedenken die het leven, wonen en werken in de stad leuker maken. Ger Baron Chief Technology Officer van Amsterdam ontvangt de 50 basisschool meisjes. De experts van Amsterdam Smart City kiezen het beste idee en reiken aan het einde van de dag de prijs voor de beste slimme stadsoplossing uit.

Eurofiber, leverancier van hoogwaardige digitale infrastructuur, en VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, organiseren in samenwerking met de gemeenten deze Smart City Challenge for Girls in vijf steden. Amsterdam is de derde in de rij.

Deze editie van de Smart City Challenge vindt plaats in het DataLab in Amsterdam. Vijf groepen van tien basisschoolmeisjes van vijf Amsterdamse basisscholen gaan vanaf 9.00 uur aan de slag onder begeleiding van meisjes van het voortgezet onderwijs, studentes en adviseurs van VHTO en Eurofiber. vanaf 15.00 uur is de interessante finale van deze ‘challenge’ en pitchen de meisjesteams hun idee. De jury beoordeelt vervolgens de pitches en om 16.00 uur wordt na een korte toespraak van locoburgemeester Kajsa Ollongren de prijs uitgereikt voor de beste slimme stadsoplossing door de experts van Amsterdam Smart City.

Kijk voor meer informatie op http://www.smartcitygirls.nl/


Comments

Topics