Inspiratiesessie bewoners & aardgasvrij

Featured image

Alle Nederlandse gemeenten staan de komende jaren voor een grote uitdaging: de warmtetransitie. Alle wijken en woningen moeten in 2050 van het aardgas af. Op dit moment weet het merendeel van de bewoners nog niet wat aardgasvrij voor hen betekent en wat hen te wachten staat. Om bewoners optimaal voor te bereiden op de warmtetransitie is het nodig om nu te beginnen met actieve communicatie, ook al is misschien nog niet alles duidelijk. Hoe bereid je bewoners voor op de dingen die komen gaan en hoe stimuleer je ze om nu al duurzame stappen te zetten? Wij helpen je graag op weg!

Op donderdag 29 november 2018 organiseert SME van 14.00 tot 16.30 uur een informele werk- en inspiratiesessie over het voorbereiden van bewoners op aardgasvrij. De sessie vindt plaats op ons kantoor (Kanaalweg 19H in Utrecht).

Deelname is gratis!

De bijeenkomst bestaat uit:

- Waar staat iedereen in het proces? Zijn jullie al begonnen en lopen jullie al tegen dingen aan? Of is voor jullie de vraag ‘hoe begin ik?’ in dit stadium belangrijk?
- Uitwisselen van (eventuele) eigen ervaringen met het betrekken van bewoners bij de energietransitie/aardgasvrij.
- Onze ervaringen en een korte toelichting op de visie en aanpak van SME om bewoners op een laagdrempelige manier voor te bereiden op de transitie door Bregje van de Brand.
- Onderdelen uit de energiebesparingsworkshop door Imke Tegels.

Na afloop staat er een borrel klaar.

https://sme.nl/agenda/35-inspiratiesessie-bewoners-aardgasvrij

Comments

Topics