Kom en plant je kerstboom in het Tijdelijke Kerstbomenbos in Amsterdam Noord!

Featured image

In het weekend van 5 en 6 januari kunnen aan de Sixhavenweg in Amsterdam Noord goede gezonde bomen met kluit (weer terug) de grond in, in het Tijdelijk Kerstbomenbos. Van 11.00 tot 17.00 staan mensen klaar met scheppen om planters bij te staan. Vorig jaar was het voor het eerst op die plek, een feestelijke afsluiting van de kerstvakantie. Dit jaar is het al bijna een traditie.

Maar wat nou als je een boom had gekocht die maar éénmalig is? Afgehakt of met een zielige kluit? Moet die dan bij het grof vuil? Liever niet en het hoeft ook niet. Het Tijdelijk Kerstbomenbos werkt dit jaar samen met Urban Street Forest, waardoor iedereen het leven door kan geven en een levende boom kan planten.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Urban Street Forest maakt zich hard voor het planten van bomen op plekken in de wereld waar bomen hard nodig zijn. Voor elke boom die via hun projecten in de stad geplant wordt, wordt ergens anders op de wereld óók een boom geplant. Een spar, of een andere boom. Maar net wat goed past op die plek. Bijvoorbeeld in Spanje, waar bomen droge en dorre gebieden weer leefbaar maken. Door de samenwerking gaat er voor elke boom die in het kerstbomenbos geplant wordt nóg een boom de grond in, die daar de rest van zijn leven kan blijven staan. Zo geeft je kerstboom het leven door. Maar ook een dode kerstboom kan tijdens de plantdagen het leven doorgeven: in het Kerstbomenbos staat op de dagen een takkenversnipperaar en daar kan je dode boom verwerkt worden tot mulch, voeding voor de grond.

Door één euro te betalen wordt voor je dode kerstboom door Urban Street Forest in één van hun projecten een boom geplant en mag je een emmer mulch onder de bomen uitstrooien. Zelfs als je helemaal geen boom hebt, en je komt alleen maar kijken kan je zo een boom planten.

Kom met je boom en laat hem keuren door de boswachter

Weet je niet zeker of je boom dood is of nog kans op overleven heeft? Heb je een boom gevonden op straat? Kom met je boom naar het Tijdelijk Kerstbomenbos en de boswachter vertelt het je. Als je boom is goedgekeurd, kan je ter plekke een pot en penning kopen, waarmee je je boom kan planten en terugvinden. Er is dit jaar plek voor 400 bomen en vol = vol, vandaar dat alleen vitale bomen een kans krijgen.

Boombewijs

Iedereen die meedoet aan deze actie, door zijn boom in het bos te planten of te laten versnipperen, krijgt van Urban Street Forest een ‘boombewijs’.

Data:
5 & 6 januari, 2019

Locatie: Sixhavenstraat, Amsterdam-Noord

Kosten:
- Planten van je kerstboom: 10,-
- Versnipperen van je kerstboom: 1,-

https://www.facebook.com/Tijdelijk-Kerstbomenbos-494609220920070/

Comments

Topics