Lieke Mijnen

Activity

 • 2
  Updates
 • 0
  Thumbs up
 • 0
  Comments
Lieke Mijnen, Fieldlab voor de bouwsector en industrie at BouwLab, posted

Innovation Dinner: Cultuurverandering in de bouw

Featured image

CULTUURVERANDERING IN DE BOUW

Binnen de bouw zal men in de toekomst anders moeten gaan werken vanwege de maatschappelijke opgaven als duurzaamheid, klimaat en het arbeidstekort. De bouw zal (meer) moeten leren werken met alle digitale mogelijkheden die er zijn en aankomen. Dat vereist een andere cultuur van samenwerken. Zowel binnen het bedrijf als in de keten.

Ook het tekort aan personeel zorgt ervoor dat anders zal moeten worden omgegaan met personeel. Bedrijven zullen inclusiever moeten worden, zullen ook te maken krijgen met zij-instromers en ook hier zal digitalisering ervoor zorgen dat meer gedaan kan worden met minder mensen. Dr. ir. Koos Johannes, onderzoeker cultuur & ketensamenwerking bij de HVA zal tijdens het diner zijn inzichten delen over de Cultuurverandering in de bouw. Over deze, en nog veel meer onderwerpen, gaat het komende Innovation Dinner met als thema: Cultuurverandering in de bouw.  

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Meld je dan nu aan voor dit innovation dinner!

Lecture / presentation on Dec 13th
Lieke Mijnen, Fieldlab voor de bouwsector en industrie at BouwLab, posted

Ontdek de kansen van robotica

Featured image

ONTDEK DE KRACHT VAN ROBOTICA IN DE MAAKINDUSTRIE

Robots zijn niet langer de toekomst; ze zijn het nieuwe normaal. Het is tijd voor je bedrijf om de mogelijkheden te verkennen. Als je binnen de maakindustrie werkt en wilt begrijpen hoe robotisering je bedrijf naar een nieuwe hoogte kan tillen, dan zijn deze workshops de oplossing voor jou!
 
Binnen enkele weken kun jij je al verdiepen in de wereld van robots. Onze inspiratie workshops robotics bieden je de kans om drie middagen lang met ons aan de slag te gaan. Samen gaan we ontdekken waar de uitdagingen en mogelijkheden voor jouw bedrijf op het gebied van robotisering liggen. We laten zien hoe je jouw bedrijf toekomstbestendig kunt maken.
 
Wat leer je?
In drie middagen ontdek je de wereld van robotica en ga je aan de slag met een concreet plan voor de toepassing van robotica in jouw bedrijf. We laten je zien hoe robotica jouw bedrijf efficiënter kan maken. Niet in plaats van, maar samen met jouw collega’s.
 
Voor wie?
De workshop is geschikt voor iedereen die in de maakindustrie werkt. Bijvoorbeeld voor projectleiders en werkvoorbereiders.
 
Wanneer en waar?
De workshop bestaat uit drie sessies of “stations”, verspreid over drie middagen van 14:00 – 17:00 uur:

 • De mogelijkheden van robotica6 december 2023
  Een kennismaking met de wereld van robotica. Wat is jouw rol hierin? Hoe kan robotica jou ondersteunen in jouw werk?
 • Robotica in de praktijk17 januari 2024
  We behandelen business cases uit de praktijk en kijken naar live demo’s van experts. Welke best practices zijn er? Wat zijn de mogelijkheden voor jou en jouw bedrijf?
 • De waarde van robotica - 28 februari 2024
  Maak een business case onder begeleiding van experts. Samen met andere professionals werk je een business case uit voor jouw bedrijf. Aan het eind van middag pitch je jouw plan.

 
Wij begrijpen dat robotisering een grote stap kan zijn, maar de voordelen zijn aanzienlijk. Het is nu een uitgelezen moment om te onderzoeken hoe uw bedrijf waardevolle vooruitgang in de maakindustrie kan realiseren. Wacht niet langer om de kracht van robotica te omarmen! 

Masterclass / workshop on Dec 6th