Praatmiddag emotionele veiligheid in onze maatschappij - stad, maatschappij, middelbare scholen

Featured image

Een veilige en inclusieve maatschappij waar ieder kind en iedere volwassene zich gezien en gerespecteerd voelt. Dat is de missie van Stichting Challenge Day.
Stichting Challenge Day werkt sinds 2011 in Nederland en België samen met middelbare scholen, sportclubs en organisaties aan een veilige schoolcultuur en een veilig sport- en werkklimaat.
Via onze High Impact workshop van 1 dag reiken we tools aan om op gezonde manieren met emoties om te gaan en verbinding te creëren. Omdat we van mening zijn dat sociaal emotionele ontwikkeling superbelangrijk is voor mensen om stevig in hun schoenen te kunnen staan en een veilige maatschappij te creëren. In de praktijk dragen wij dan ook rechtstreeks bij aan vele onderwijs- en ontwikkelthema’s zoals acceptatie, inclusie, goed burgerschap en het oplossen van vroegtijdige schoolverlating (VSV).
Omdat het niet altijd duidelijk is voor VO scholen en gemeentes dát we hieraan kunnen bijdragen willen wij onze werkwijze en onze missie beter voor het voetlicht brengen. Want wij kunnen het niet alleen. Daarom organiseren wij een voorlichtingsmiddag voor gemeentes en het onderwijs. We nodigen je hiervoor van harte uit op vrijdag 24 mei om 14.00 u op het A-Lab, gelegen aan het IJ achter Centraal station, naast de A’dam (oude Shell) toren in Amsterdam.

Een middag die je zal raken. We gaan het hebben over onze overtuiging dat iedereen recht heeft op veiligheid, liefde en respect. Begrippen waar ieder mens waarde aan hecht. De uitdaging is om dit breed maatschappelijk te bereiken. Graag willen wij het werk van Stichting Challenge Day dan ook tastbaar maken voor een breed publiek. Om samen met zoveel mogelijk anderen deze missie voor elkaar te krijgen.
Om wat meer beeld te krijgen bij de impact van een Challenge Day nodigen we je uit deze video alvast te bekijken op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=Tw6aCR6v_Q4

www.challengedaynederland.nl

Comments

Topics