Citizens Panel Amsterdam

Op 25 februari 2019 organiseren de Gemeente Amsterdam en Waag het Citizens Panel Amsterdam over de toekomst van de digitale samenleving. Discussieer mee en vorm samen een nieuwe koers voor de toekomst, de beste ideeën worden op de Mayors Summit in Brussel gepresenteerd.

In heel Europa worden citizens’ panels georganiseerd in aanloop naar de Europese verkiezingen in mei. Wat vind jij dat er op de agenda moet als het gaat om jouw data? Biedt de digitalisering nieuwe mogelijkheden of zie je vooral de keerzijden? Kom ook en praat mee!

"Is Google je beste vriend?"

Grote technologiebedrijven trekken gebruikers aan met prachtige, 'gratis' producten. Maar voor deze diensten lever je een deel van je privacy in. Hoe wenselijk is dat? Misschien willen we de gegevens delen die we genereren, of misschien niet: hoe dan ook, we willen dat graag zelf bepalen.

De gemeente vraagt zich bijvoorbeeld af hoe burgers en bedrijven hun gegevens kunnen delen, terwijl iedereen controle houdt over hun persoonlijke gegevens. Moet de overheid een rol spelen bij dit eigenaarschap over data? Hoe moeten burgers geïnformeerd worden? En hoe willen we deze data gebruiken?

Wil je meepraten over de online samenleving, over veiligheid, toegankelijkheid, eigenaarschap en privacy, en bovenal over de (on)mogelijkheden van je online 'jij'?

De toegang is gratis. Er wordt Nederlands gesproken.

Programma

Programma
19.00 Inloop
19.30 Welkom en inleiding
19.40 Gesprek met Marleen Stikker en Saskia Nijs
19.50 Introductie tot citizens panel, moderatie door Kevin de Randamie
20.00 Ronde 1: Wat speelt er allemaal?
20.30 Intermezzo
20.40 Introductie tot ronde 2
20.45 Ronde 2: Wat willen we?
21.10 Stellingen verzamelen en stemmen
21.25 Plenaire afsluiting
21.30 Borrel

Het Citizens Panel Amsterdam wordt georganiseerd door EUROCITIES, de Gemeente Amsterdam, OBA en Waag. EUROCITIES is een netwerk van grote Europese steden.

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-citizens-panel-amsterdam-55160635947

Comments

Topics