Een kijkje achter de schermen bij een duurzame werkgever

Featured image

Beste lezer,

De komende weken zetten we werkgevers extra in het zonnetje. We zijn naar een paar bedrijven geweest waarvan we trots zijn dat ze gebruik maken van Greenjobs. Benieuwd? Lees snel verder!

We gebruiken hiervoor de People Planet Profit indeling.
Waarom? We vinden het niet okay om snelle winst te maken ten koste van mensen en het milieu. Daarom helpen we organisaties People, Planet en Profit Proof te worden, óf helpen we organisaties hun boodschap naar buiten te brengen en het juiste talent aan te trekken!

PEOPLE
De volgende blog heeft plaatsgevonden in Driebergen-Rijsenburg met Jeroen, mede-oprichter van Econnetic. Jeroen en zijn partner Hage zijn samen met inmiddels 21 medewerkers hard aan het werk duurzame energieprojecten op te zetten. Ze komen allebei van een energieservice multinational en zijn vijf jaar geleden begonnen met Econnetic. Het zijn echte doeners; dit zit dan ook duidelijk in het DNA van het bedrijf. In dit filmpje zijn Hage en Jeroen aan het woord!

Het bedrijf bestaat uit gepassioneerde consultants die complexe projecten neerzetten. Dit doen ze met een ondernemend en betrokken team van duurzame energieprofessionals die advies geven en dit advies ook daadwerkelijk uitvoeren. Medewerkers moeten dan ook van veel markten thuis zijn; zo zijn ze technisch onderlegd en hebben veel mensenkennis. Duurzame energieprojecten neerzetten draait voor een groot gedeelte om het leggen van verbinding tussen verschillende stakeholders en het maken van kloppende business cases zodat iedereen profijt ziet in de transitie naar duurzame energie.

De lat ligt hoog bij Econnetic. Iedereen krijgt veel vertrouwen om zelfstandig projecten uit te voeren, maar kwaliteit wordt wel verwacht. Er wordt gestuurd op resultaat. Om resultaat te bereiken heb je collega’s nodig. De platte organisatie van het bedrijf werkt hier goed aan mee; de adviseurs werken in gemiddeld drie tot vijf projecten per keer, waarbij steeds verschillendecollega’s projectleiders zijn. Door deze indeling is het teamgevoel sterk; Econnetic werkt echt sámen als team.

Met deze instelling is het niet vreemd dat er aandacht wordt geschonken aan persoonlijke ontwikkeling en competenties. Mensen worden hier als kapitaal gezien, waar dan ook geïnvesteerd in wordt. Er wordt gewerkt met een talent- en ontwikkelprogramma. Dit talent- en ontwikkelprogramma wordt momenteel ingevuld door middel van coaching.

Enthousiast geworden en wil je graag werken bij Econnetic? Ze zijn momenteel flink aan het uitbreiden, voor zowel de projectfuncties als een nieuwe tak van de organisatie met meer gestandaardiseerde producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zonnepanelen op bedrijfsdaken, waar ze technisch onderlegde MBO/HBO professionals voor zoeken. De organisatie zoekt mensen met minimaal een paar jaar ervaring in de business.

Nadat je hebt gesolliciteerd vindt er eerst een telefonische intake plaats. Vervolgens vindt er een gesprek plaats met de recruiter en hiring manager. Het volgende gesprek vindt plaats met (een van) de oprichters Jeroen en Hage. Hierna vindt een selectie assessment plaats, die tevens de basis is voor je persoonlijke ontwikkelplan.

PLANET
Econnetic ontwikkelt, financiert, realiseert en beheert hernieuwbare energieprojecten voor (semi-)overheden, nutsbedrijven, banken, het bedrijfsleven en pensioen- en vastgoedfondsen. Met gemeentes organiseren ze bijvoorbeeld voorlichtingsavonden voor ondernemers uit de regio. Deze ondernemers maken ze bewust en enthousiast voor duurzame energiealternatieven door meer informatie te geven omtrent de huidige energietransitie uitdagingen en een Econnetic ontzorgingspakket aan te bieden. De segmenten waarin Econnetic zich in beweegt zijn windenergie, zonne-energie en warmte-energie.

Als onafhankelijk full service energie-adviesbureau geven zij helder advies en treden op als samenwerkingspartner om duurzame energieprojecten écht van de grond te krijgen en zo de energietransitie voeten te geven. Econnetic merkt duidelijk dat he momentum voor de energietransitie een jaar tot anderhalf jaar geleden ontstaan is - het is nu dus tijd om slagen te maken!

Econnetic focust zich voornamelijk op opwekking, maar beweegt zich langzaam maar zeker naar het energiebesparingscomponent. Het netwerk wat hier voor nodig is, ligt er al. De financiering wordt geregeld, zo zijn er connecties met de Triodos bank en hebben ze een aantal fondsen in beheer. Ze denken mee in de ontwikkeling en er wordt gezorgd voor de realisering van projecten.

Met een werkwijze die transparant is voor alle betrokken partijen, wordt er gezorgd voor een duurzaam eindresultaat wat -letterlijk- energie oplevert!

PROFIT
De drive zit er bij Econnetic goed in. Het is een groep gepassioneerde mensen die graag slagen willen maken. Dit doen ze onder andere door fondsen die in hun beheer staan aan te spreken om nieuwe projecten te starten.

Het uiteindelijke doel is echter geen eigenaar te worden van energieprojecten - maar juist de te behalen impact te maximaliseren.

MEER WETEN?
Kijk op de website van Econnetic. Econnetic is de komende tijd hard aan het groeien. Klinkt dit als een bedrijf waar jij in past? Kijk nu naar de openstaande vacatures voor (Junior) Consultant Duurzame Energie, of neem contact op met Laetitia - 06 835 968 58 of laetitia@einsteinenjones.nl!

https://www.greenjobs.nl/vacatures/vacature_consultant_hernieuwbare_energie_4576546_11.html
https://www.greenjobs.nl/vacatures/vacature_junior_consultant_hernieuwbare_energie_4581907_11.html


Comments

Topics