EZZAL Marokko

Nieuwe leveringsmethode in deze insluitingstijden. Het is een nieuwe toepassing voor e-logistiek om start-ups, kmo's, particulieren en eigenaren van kleine en middelgrote bestelwagens met elkaar te verbinden. De Ezzal-applicatie, gelanceerd sinds afgelopen januari, bevindt zich nog in de testmodus. "Op dit moment zijn we voornamelijk aanwezig in de steden Casablanca, Rabat, Marrakech en Tanger, maar we leveren over het hele nationale grondgebied", zegt Mounir Sefiani, mede-oprichter van het bedrijf.

closevolume_off

Het idee is simpel: het beeld van applicaties voor het delen van voertuigen (zoals Uber, Careem, Heetch ...), Ezzal verbindt bedrijven, individuen en vrachtwagenchauffeurs. Een bedrijf dat logistieke service nodig heeft om hun goederen te vervoeren, heeft het voordeel dat het geld bespaart door simpelweg contact op te nemen met de dichtstbijzijnde beschikbare vrachtwagenchauffeur om de goederen naar hun klanten te vervoeren. Hetzelfde geldt voor de persoon die eigendommen of meubels wil verplaatsen of vervoeren.

"Onze visie is om anders te zijn in een traditionele logistieke markt, door de levering van lichte goederen te vergemakkelijken", zegt Sefiani. Voor het MKB bespaart deze dienst logistiek gezien geld. En voor vervoerders is dit een andere manier om meer inkomsten te genereren.

De applicatie bepaalt de prijs op basis van de route, het gewicht en de wachttijden. "Ezzal zorgt niet alleen voor wendbaarheid en transparantie in prijsstelling, maar ook voor traceerbaarheid van transacties", aldus de manager. In feite stelt de app, een soort 'merchandise uber', klanten gerust over de betrouwbaarheid en professionaliteit van chauffeurs.

Het bespaart tijd en geld om zonder voorafgaande reservering het dichtstbijzijnde voertuig te vinden, aldus Sefiani. De activiteit, die pas een paar weken geleden is gelanceerd, is afgenomen met inperking, maar zal weer opleven zodra de economie zich normaal herstelt, zei het.

Tegenwoordig is de dienst voornamelijk beschikbaar via een telefoonnummer (0669 51 04 04), de mobiele applicatie zal pas operationeel zijn tot het einde van de gezondheidsnoodsituatie. Tegenwoordig zijn de belangrijkste sectoren die gebruik maken van de diensten van Ezzal huishoudelijke apparatenwinkels, meubels, constructie ... maar ook particulieren (voor verhuizingen of andere persoonlijke behoeften).

https://www.leconomiste.com/article/1060348-e-logistique-l-uber-marocain-de-la-marchandise-est-lance

1 Comment

Nancy Zikken's picture
Nancy Zikken

Hi Mohamed, thank you for being an active community member! This message is perfect to add to this page: https://amsterdamsmartcity.com/products. Here you can find all kinds of solutions for city challenges. The updates section is meant for knowledge exchange and requests! Thank uyou in advance for moving your message to the Products page.

Topics