Innovatiecompetitie monitoring bruggen en kademuren Gemeente Amsterdam

Featured image

In Amsterdam hebben we veel oude historische bruggen en kademuren, die nodig aan onderhoud toe zijn. Omdat uit onderzoek blijkt dat een aantal aan het eind van de levensduur is, willen we fors inzetten op het monitoren en bewaken van de bruggen en kademuren. We zijn op zoek naar nieuwe meettechnieken om sneller inzicht in de technische staat te krijgen en mogelijk falen van een constructie in vroeg stadium te signaleren zodat we op tijd kunnen ingrijpen.

Beter, slimmer, sneller bruggen en kademuren monitoren!

Met het programma Bruggen en Kademuren willen we meer inzicht in de staat van het areaal om zo te kunnen beslissen of er veiligheidsmaatregelen genomen moeten worden en of we versterking of vernieuwing moeten plannen. Het gaat om 829 bruggen en 205 km kademuren. Een opdracht van deze omvang vraagt een slimme, efficiënte aanpak. We rekenen op Ondernemend Nederland voor innovatieve meettechnieken om in kortere tijd meer en betere metingen uit te kunnen voeren. Daarnaast zijn we op zoek naar nieuwe methoden om specifiek risicovolle objecten hoogfrequent te kunnen bewaken.

Wat is de innovatiecompetitie?

Met deze SBIR oproep dagen het ministerie van EZK, RVO en de gemeente Amsterdam marktpartijen uit om ons te laten weten hoe hun innovatie bijdraagt aan onze opgave. Stuur het voorstel in voor 22 oktober. Uit een eerste selectie komen 8 bedrijven die € 12.500,- krijgen om een haalbaarheidsonderzoek te doen. Wij kunnen daarbij helpen en zorgen voor proeflocaties. Dan volgt een tweede selectie waaruit 4 bedrijven over blijven. Zij krijgen een budget van maximaal €100.000,- om de innovatieve techniek te testen, te valideren en marktklaar te maken.

Meer weten of vragen?

Bekijk dit document of kijk op TenderNed: https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/200836;section=7.
Op 9 september organiseren we van 10.00 tot 12.00 uur een digitale bijeenkomst om meer informatie te geven en vragen te beantwoorden. Meld je aan: <https://amsterdamsmartcity.com/events/informatiebijeenkomst-innovatiecompetitie-monitori>

Vragen over de oproep kunt u sturen naar markteninkoopbk@amsterdam.nl. Alle vragen en antwoorden komen in de Nota van Inlichtingen. Via dit mailadres kunt u zich ook vast opgeven voor de bijeenkomst. In de loop van de maand augustus volgt meer informatie. Op de site amsterdam.nl/bruggenkademuren staat informatie over het Programma Bruggen en Kademuren.

Een prachtige kans om een goed idee verder uit te werken en geschikt voor de markt te maken, nieuwe samenwerkingsverbanden op te zetten en PR voor uw bedrijf in de wereld van innovatie.

Hartelijke groet,
Het team voor deze innovatiecompetitie


Comments

Topics