Wij zoeken schoolklassen die mee willen doen aan de workshop De Verticale Schooltuin in A Lab.

Leer mee over duurzame voedselproductie met vertical farming!

Voor het programma De Verticale Schooltuin (https://a-lab.nl/smart-health-lab) zijn wij op zoek naar 1e, 2e & 3e klassen van het Voortgezet Onderwijs die het leuk zouden vinden om een workshop Vertical Farming te volgen. Met De Verticale Schooltuin zullen wij aan 500 leerlingen in een leuke, interactieve workshop kennis delen over de voedselproblematiek en hoe een verticale (school)tuin een duurzame oplossing kan bieden.

- De Verticale Schooltuin; Vertical Farming in de 21ste eeuw -
Voedsel is misschien wel het allerbelangrijkste dat mensen nodig hebben. Helaas is er op steeds meer plekken op de wereld door overbevolking, klimaatverandering en vervuiling een gigantisch tekort aan eten en drinken aan het ontstaan. Dit tekort zal bij onveranderd beleid de komende decennia alleen maar groter worden.

Leerlingen en docenten kunnen bijdragen aan het aanpakken van dit probleem. Wij bieden daarvoor het gereedschap. Aan de ene kant bestaat dat uit de kennis over voedselproblematiek, gebundeld in een bijzondere interactieve strip. Aan de andere kant stellen wij de proeftuin beschikbaar waar de leerlingen kunnen experimenteren met nieuwe vormen van voedselproductie: de Vertical Farm. Dat kan je zien als een stapelbed van akkers, die niet buiten maar binnen staan, waardoor de controle over alle elementen die een oogst beïnvloeden optimaal is. Meer info over het inhoudelijke programma kun je in dit document vinden: https://docs.google.com/document/d/1c5oOXkhGK7M8SRM5F3prpVr5eFrOMyzHAQTRj_tmkOI/edit?usp=sharing.

Wil jij met jouw klas meedoen aan het educatieve programma over duurzaamheid, voedsel en het grootste vraagstuk van de 21e eeuw?

Meld je dan nu aan! Vul het aanvraagformulier (http://eepurl.com/c15ysj) in of mail ons via info@a-lab.nl.

Wij zullen een datum kiezen waarop de klas langs kan komen bij het A Lab Vertical Farm. De wo​rkshop is bedoelt voor groepen 1, 2 en 3 van het Voortgezet Onderwijs met de volgende vakken: aardrijkskunde, mens & maatschappij, biologie/ duurzaamheid/economie, burgerschap en mediawijsheid​.​

Locatie : A Lab Amsterdam, Overhoeksplein 2, Amsterdam
Tijd: Schooljaar 2017/2018
De workshop vindt in een periode van zes weken plaats op school met op twee momenten een bezoek aan A Lab. In week 2 wordt gezaaid in de Vertical Farm en in week 5 wordt geoogst.
Kosten: Geen
Groep: Max 1 ​klas per groep

Wij hopen dat je mee wilt doen aan deze weg naar een duurzame toekomst! Voor meer info of andere vragen, get in touch ismay@a-lab.nl.


3 Comments

Anonymous

Hoi @irismuis , helaas is de workshop alleen voor Voortgezet Onderwijs klas 1/2/3. Mocht het project worden voortgezet en dit in de toekomst veranderen, kan ik je wel contacten. Kun je mij mailen op ismay@a-lab.nl? Dan heb ik jouw contactgegevens

Anonymous

@elinevliegen Coding for Amsterdam richt zich vooral op basisscholen. Heb wel contact met wat ICT docenten van VMBO scholen, maar zie niet direct aansluiting met wat zij doen. Mogen basisscholen ook mee doen? @ismaydotinga

Topics