NEMO Science Museum

Activity

  • 25
    Updates
  • 0
    Thumbs up
  • 0
    Comments
NEMO Science Museum, posted

Wat mensen beweegt: ‘We hebben meer luisterambtenaren nodig’

Duurzaam reisgedrag kun je niet stimuleren zonder écht te luisteren naar de afwegingen die mensen maken bij hun keuze voor een vervoermiddel. En daar schort het nu nog regelmatig aan, stelt gedragswetenschapper Reint Jan Renes.
-> Lees dit artikel op NEMO Kennislink

Dit artikel is onderdeel van het project ''Wat mensen beweegt'. Waarin NEMO Kennislink, in samenwerking met lectoraat Creative Media for Social Change van de Hogeschool voor Amsterdam, het reisgedrag in het ArenA-gebied onderzoekt. NEMO Kennislink bevroeg hiervoor een aantal reguliere bezoekers.

Slotbijeenkomst 'Wat mensen beweegt' in NEMO op 8 september om 14.30
In samenwerking met VU-onderzoeker en theatermaker Frank Kupper én theatermaker Bartelijn Ouweltjes gaan we de verhalen van bezoekers met u delen, door middel van improvisatietheater. Improvisatietheater is een mooie manier om emoties, dilemma’s en persoonlijke waarden uit te lichten, goed te beluisteren en misschien nog eens te hernemen. Zo leren we de bezoekers goed kennen – wat weer te vertalen is naar beleid en communicatie. -> Lees meer

Partners
In dit project werken we nauw samen met Johan Cruijff Arena, AFAS Live, Ziggo Dome , Platform Smart Mobility Amsterdam, ZO Bereikbaar, het Amsterdam Smart City netwerk, CTO Gemeente Amsterdam.

NEMO Science Museum's picture #Mobility
NEMO Science Museum, posted

Kledingruil - Swap till you Drop - 24 november 2022

Featured image

Je kent het vast wel: je kledingkast puilt uit en toch heb je niets om aan te trekken. Vaak kun je anderen blij maken met jouw ongebruikte kleren – en anderen jou. Dus verzamel je oude kleding en bezoek de kledingruil in De Studio van NEMO. Want er is toch niets leuker dan nieuwe kleding? In verschillende rondes kies je onder het genot van een drankje de leukste broeken, truien en shirts. Goed voor je garderobe, én voor het klimaat.

Foto: Pixabay

NEMO Science Museum's picture Meet-up on Nov 24th
NEMO Science Museum, posted

Lezing - Een hoopvolle toekomst - 27 oktober 2022

Featured image

Klimaatverandering is de grootste bedreiging van het leven op aarde. Het is dan ook logisch dat de gevolgen soms zorgen voor een pessimistisch gevoel. En hoe meer je je in het onderwerp verdiept, des te sterker dat gevoel kan worden. In deze lezing legt Ruben Jacobs uit hoe we zover zijn gekomen en waar onze verantwoordelijkheid ligt. Maar hij vertelt vooral over hoop in tijden van klimaatverandering en welk verhaal we onze kinderen straks kunnen vertellen.

Foto: Keke Keukelaar

NEMO Science Museum's picture Masterclass / workshop on Oct 27th
NEMO Science Museum, posted

Stand up comedy - Comedy for Climate - 10 november 2022

Featured image

Klimaatopwarming is niet het meest grappige onderwerp. Toch proberen we daar door middel van een stand-up comedy avond voor één keer verandering in te brengen. Waarbij we lachen om onszelf en het klimaat. Met alleen een microfoon zetten de comedians van Het Comedyhuis zware klimaatonderwerpen om in luchtige grappen. Een lekker avondje lachen dus. Want lachen is gezond! Om daarna met goede moed en op volle kracht te werken aan de oplossing. 

Foto: Pixabay

NEMO Science Museum's picture Meet-up on Nov 10th
NEMO Science Museum, posted

Inspiratiesessie - Eerste hulp bij klimaatstress - 13 oktober 2022

Featured image

Na twee zomers kamperen in je tentje in Nederland wil je eindelijk weer eens op een verre vliegvakantie. Maar je schaamt je om het aan anderen te vertellen. Wil je lang douchen, maar vindt jouw partner dat niet goed voor het milieu? Twijfel jij ook weleens aan wat je nou echt kan doen voor een beter klimaat en ben je daar soms gestrest over? Of valt het in jouw ogen allemaal wel mee? In de inspiratiesessie Eerste hulp bij klimaatstress gaan we in gesprek over persoonlijke ervaringen met klimaatverandering. Houd je hoofd koel en ontdek samen met expert Jeanine Pothuizen hoe je het beste omgaat met emoties rondom het klimaat.

Foto: DigiDaan

NEMO Science Museum's picture Masterclass / workshop on Oct 13th
NEMO Science Museum, posted

Workshop - Eat your Bugs - 29 september 2022

Featured image

Ben jij benieuwd hoe insecten smaken? En hoe gezond ze nou eigenlijk zijn? Neem deel aan de workshop Eat your Bugs en ontdek alles over de voedingsbron van de toekomst. Tijdens de workshop ontdek je welke insecten je kunt eten, hoe voedzaam ze zijn en waarom het eten van insecten beter is voor het klimaat. Leer hoe je zelf de lekkerste insectensushi maakt en hoe je er ook thuis mee aan de slag kunt gaan.

Foto: Wendy de Graaf

NEMO Science Museum's picture Masterclass / workshop on Sep 29th