Evenement: Unesco Werelderfgoed & Klimaat

Featured image

Werelderfgoed & Klimaat

Ook wel eens gedroomd van zwemmen met schildpadden op de Galápagoseilanden? Of van een tripje naar Yellowstone? Overal in de wereld is prachtig Werelderfgoed te zien, maar reizen daarnaartoe heeft een keerzijde. De klimaatcrisis zorgt ervoor dat ook Werelderfgoed het steeds lastiger te verduren krijgt. Kijk bijvoorbeeld naar het unieke en onvervangbare Great Barrier Reef in Australië waarvan de toekomst onzeker is. En het is maar de vraag of je over dertig jaar nog droge voeten houdt tijdens een vakantie in Venetië.

Praat mee op 28 september 2023 met onder andere klimaatambassadeur Kiki Boreel en spoken word-artiest Zaïre Krieger over het klimaat en Unesco Werelderfgoed. We gaan het hebben over hoe we bijzondere plekken in de wereld kunnen beschermen tegen klimaatverandering en hoe jij zelf in actie kunt komen. Zo hopen we samen tot een oplossing te komen zodat we door middel van duurzaam reizen nog steeds de mooiste plekken van de wereld kunnen bezoeken.

Over Unesco Werelderfgoed

NEMO organiseert deze bijeenkomst in samenwerking met de Unesco Jongerencommissie, de Nederlandse Unesco Commissie en Stichting Werelderfgoed. De organisaties zetten zich onder meer gezamenlijk in om Werelderfgoed te beschermen en te behouden.

Programma

  • Korte pitches door Ginger Weerheim (Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen) en Tom van Nouhuys (Forteiland Pampus).
  • Spoken word door Zaïre Krieger.
  • Panelgesprek door Ginger, Tom, Emmeline van der Leen (Jonge Klimaatbeweging) en Annemieke Visser (Tienskip).
  • Tips voor duurzaam toerisme door de Unesco Jongerencommissie, over wat jij zelf kan doen.

Praktisch

Voor een bezoek aan dit evenement in De Studio reserveer je een apart ticket.

  • Toegangsprijs regulier: € 7,50
  • Toegangsprijs met CJP pas, college- of studentenkaart: € 3,75

Tickets zijn inclusief een bezoek aan de tentoonstelling Energy Junkies én een gratis drankje. 

*De Studio van NEMO is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein in Amsterdam. De programmering is speciaal voor volwassenen.

foto: Belle Co op Pexels⁠

https://www.nemosciencemuseum.nl/nl/wat-is-er-te-doen/activiteiten/28-september-2023/

Comments

Topics