Sam van der Laan

Activity

  • 2
    Updates
  • 2
    Thumbs up
  • 0
    Comments
Sam van der Laan, Student Bedrijfskunde MER , posted

Kennisevenement 4e jaars Bedrijfskunde Hogeschool van Amsterdam

Featured image

Op 26 juni is er op de Hogeschool van Amsterdam (HvA) een kennisevenement voor 140 Bedrijfskunde studenten die beginnen aan hun laatste jaar van de opleiding. Deze studenten moeten in het 7e semester van hun opleiding 20 weken lang aan een zelf verworven opdracht werken, het primaire doel van dit evenement is om de studenten in te lichten over dit semester. Daarnaast heeft het evenement ook een netwerkfunctie en biedt het de mogelijkheid voor studenten in contact te komen met potentiële opdrachtgevers, dit gaat door middel van een borrel en een standjesmarkt.

De studenten zijn opzoek naar opdrachtgevers die werkzaam zijn in één van de volgende sectoren:
- mobility
- smart cities
- ehealth
- leisure
- fintech

Er is op dit evenement ruimte voor bedrijven/organisaties die behoefte hebben aan onderzoek of die graag in contact komen met studenten die op het punt staan de arbeidsmarkt te betreden. Er is onder andere tijdens de borrel en standjesmarkt de gelegenheid voor bedrijven om meer te vertellen over hun bedrijf, sector en/of opdracht.

Bent u geïnteresseerd in dit evenement of wilt u meer te weten komen, neem dan contact op met Sam van der Laan (samvdlaan98@gmail.com).

Event on Jun 26th
Sam van der Laan, Student Bedrijfskunde MER , posted

WarmBouwen-pilot in Amsterdam

Featured image

NL
WarmBouwen is een techniek die gebruik maakt van restwarmte bij het isoleren van woningen. De techniek zorgt ervoor dat de buitenschil van de woning op temperatuur blijft waardoor er vrijwel niet verwarmd of gekoeld hoeft te worden. De restwarmte wordt door dunne buisjes in combinatie met (duurzaam) isolatiemateriaal op de wand geplaatst. De techniek is makkelijk te plaatsen, het isolatiemateriaal is slechts enkele centimeters dik en daardoor makkelijk toe te passen in de bestaande woningen in Amsterdam (zie de infographic voor een duidelijke toelichting).

EN
Warmbouwen is a technique that makes uses of residual heat in the insulation of houses. The technique ensures that the outer shell of the house stays on temperature with the result that there is barely any heating or cooling needed. The residual heat goes through small tubes and is combined with an (sustainable) insulation material, this combination is then placed on the wall. The technique is easy to install, the insulation material combined with the tubes is just a few centimeters thick and so easy to apply in existing houses in Amsterdam.

#Energy