Amsterdamse première Green Tales of the City

Featured image

We hoeven nog niet aan de anti-depressiva als het gaat om het redden van onze planeet. De Nederlandse documentairemaker Gwen Jansen geeft in de film Green Tales Of The City een bijzonder filmisch inkijkje in de duurzaamheidsbeweging in ons land. Deze wordt in rap tempo krachtiger en omvangrijker.

De gemeente Amsterdam maakt onderdeel uit van een prachtige documentaire genaamd Green Tales in the City, www.green-tales.com, waarin duurzaamheid centraal staat, tezamen met vijf andere steden. Op 8 januari as. vindt de Amsterdamse première plaats van de film “Green Tales of the City”. Dat gebeurt in Pakhuis De Zwijger, hét onafhankelijk platform voor creatie en innovatie in de stad. Zowel de filmmaker Gwen Jansen als de wethouder duurzaamheid, Marieke van Doorninck zullen hierbij aanwezig zijn en beantwoorden na afloop vragen uit het publiek.

Achtergrond Green Tales of the City en profiel filmmaker Gwen Jansen
Green Tales in the City - een bioscoopdocumentaire waarin inspirerende 'groene verhalen' uit de stad centraal staan. Via deze documentaire wil Gwen Jansen mensen/landen/
steden/organisaties/gemeentes/provincies positief activeren en inspireren door het tonen van positieve voorbeelden van mensen die de leefbaarheid in hun eigen (snelgroeiende) stad proberen te vergroten door vooral met elkaar samen te werken en te kijken naar gemeenschappelijke belangen. Samenwerking zoeken staat daarbij centraal.

Gwen Jansen is een onafhankelijke filmmaker. Meer informatie over de documentaire Green Tales of the City is te vinden online. De andere deelnemende steden zijn Leeuwarden, Rotterdam, Enschede, Nijmegen en Utrecht. De film wordt aangeboden aan ambassades en consulaten, filmfestivals, bioscopen en tv zenders internationaal en nationaal.

Als kijker volg je in verschillende steden van binnenuit de verhalen van een aantal buitengewoon bevlogen en gedreven mensen die allen grootse, vernieuwende projecten zijn gestart om zoveel mogelijk andere Nederlanders positief te activeren om milieubewuster te gaan leven. We zien 'on the job' hoe ze dit proberen te doen, welke samenwerkingen ze opzoeken en voor welke grote uitdagingen ze soms komen te staan. Ze zijn vastberaden om de leefbaarheid in hun stad in Nederland te vergroten op het vlak van bijv. luchtkwaliteit, veerkracht/adaptatievermogen van de stad/diversiteit/creativiteit/openheid van de stad. Hoe lastig soms ook. Zal het hen lukken om te slagen om op tijd zoveel mogelijk andere mensen te activeren?
Maar we zien ook de andere kant van het verhaal. We maken kennis met de diverse beweegredenen en het gevoel van mensen die (nog) niet optimaal milieubewust leven. Inclusief die van de filmmaakster zelf. En hoe reageren dezelfde mensen als ze een week lang uiteenlopende tools hebben gekregen om duurzamer te leven?

https://green-tales.com/

Comments

Topics