Campus Amsterdam Energietransitie Tour

Featured image

Beste Energiekoploper,

Graag nodigen wij je uit voor de eerste Campus Amsterdam Energietransitie Tour!
Waarom ontvang je deze uitnodiging? Ben jij één van de koplopers binnen de Metropoolregio Amsterdam, dan willen we jou graag koppelen aan innovaties waar op dit moment aan wordt gewerkt.

Op 13 mei rijdt een bus met 30 koplopers van Amsterdam naar Petten en Alkmaar en kijken we gezamenlijk hoe we innovaties uit de Metropoolregio Amsterdam en Noord-Holland Noord kunnen inzetten om de energietransitie een boost te geven.

In en om Amsterdam werken vele getalenteerde mensen aan veelbelovende oplossingen, diensten en producten die de manier waarop we energie opwekken en gebruiken drastisch kunnen veranderen. Aan de andere kant is er noodzaak bij onder andere industriële- en mobiliteitspartijen om processen en systemen te innoveren en duurzaam te gaan werken. Campus Amsterdam en de Amsterdam Economic Board brengen 30 sleutelfiguren in de energietransitie bij elkaar. We kijken of we matches kunnen maken én we bespreken met elkaar wat er nodig is om tot een innovatie-ecosysteem voor de energietransitie van de Metropoolregio Amsterdam te komen.

Samenwerking is de enige weg voorwaarts. Daarom besteden we een hele dag om langs 3 verschillende innovatiecampussen te gaan om te zien wat al mogelijk is en hoe we elkaar kunnen versterken.

Programma:
• Interactieve bustour onder leiding van journaliste Froukje Jansen
• Bezoek aan innovatiedistricten Terra Technica, Prodock in Amsterdam en Energy & Health Campus Petten, plekken waar je normaal gesproken niet zomaar binnen kunt vallen
• Centrale vraagstelling: welke kansen bieden de oplossingen die daar ontwikkeld worden voor jou? Hoe kun jij – als koploper- deze innovaties helpen verder te ontwikkelen?
• Op de terugweg bespreken we vervolgstappen.

De dag duurt van 8.30 uur tot 17.00 uur waarbij we starten en eindigen bij Prodock Amsterdam. Voor koffie en lunch wordt gezorgd.

Graag horen we aan welke energie-innovaties de Metropoolregio Amsterdam volgens jou vooral behoefte heeft, wat voor soort innovaties jou verder kunnen helpen en hoe jij kunt helpen om innovaties verder te brengen. We hopen dat je erbij bent om met dit exclusieve gezelschap de nieuwste innovaties te ontdekken.

Mocht je geïnteresseerd zijn, stuur dan een email naar Julia Robeer (j.robeer@amsterdam.nl). Wees snel want er zijn nog enkele plekken vrij!

Hartelijke groet,

Campus Amsterdam
Amsterdam Economic Board

https://jendrouin.typeform.com/to/JXcbyp

Comments

Topics