A Lab

Activity

  • 5
    Updates
  • 4
    Thumbs up
  • 0
    Comments
A Lab, Where Curious Works at A Lab Amsterdam, posted

A Lab POP UP FESTIVAL

Featured image

Met exposities, live muziek, kunst, theater, fotoreportages, workshops, panel discussies en meer!

Laat je nieuwsgierigheid de vrije loop tijdens het snelste festival van de stad: het A Lab POP UP Festival! Voor alle nieuwsgierige Amsterdammers die in deze schrale tijden kunst & cultuur, duurzaamheid en sociale innovatie hoog in het vaandel hebben. Kom kijken hoe onze ruim 300 members aan een zelfredzame toekomst werken. Kinderen? Neem ze mee, want het wordt een feestje!

A Lab's picture Meet-up on Jul 5th
A Lab, Where Curious Works at A Lab Amsterdam, posted

Art-Up Seminar

Featured image

Kom naar het Art-up Seminar #inalab op woensdag 24 april en verken samen met ons de kracht van bottom-up innovatie in de cultuursector.

Dit wordt een middag vol inspiratie, ontmoetingen en gesprekken; voor ondernemers, instellingen, fondsen en beleidsmakers in de culturele en creatieve sector die meer willen weten over bottom-up innovatie en hoe dit gestimuleerd kan worden.

🗓️ Woensdag 24 april 2024
🕐 13:00 - 17:00
📍 A Lab Amsterdam, Overhoeksplein 2

#bottomup #amsterdamnoord #ondernemer #cultureel

A Lab's picture Lecture / presentation on Apr 24th
A Lab, Where Curious Works at A Lab Amsterdam, posted

Curious about Symbiocene starterpack

Featured image

What would the world look like if we lived in harmony with the other organisms around us? Step into the Symbiocene during the fourth edition of 'Curious about...'! A new era where nature is not just about humans, but where we become partners in coexistence. To get you started we’ve created a colourful collection of books, podcasts, initiatives, and films that will help you understand what the future could look like if Earth and Humanity heal their toxic ties.

#symbioceen #starterpack#curiousabout #alab #vandejong #werkaandewereld

A Lab's picture Meet-up on Feb 14th
A Lab, Where Curious Works at A Lab Amsterdam, posted

#4 Curious About... The Symbiocene Earth & Humanity: a Toxic Affair

Featured image

What would the world look like if we lived in harmony with the other organisms around us? Step into the Symbiocene! A new era in which nature doesn’t revolve solely around human life, but where we become partners in coexistence. Cities would transform into nature reserves, full of eco-friendly buildings constructed from biobased materials, ensuring equal rights for all living inhabitants. What would we wear? What would we eat? What would we invent? Join us as we explore the dawn of an epoch in which Earth and Humanity heal their toxic ties. To live happily ever after.

A Lab's picture Meet-up on Feb 14th
A Lab, Where Curious Works at A Lab Amsterdam, posted

Celebrating Curiosity | A Lab Festival

Featured image

Al 10 jaar lang is A Lab de plek waar aan de toekomst wordt gewerkt door creatieven, (sociaal) ondernemers en uitvinders. Om dat te vieren organiseren we het A Lab festival! Een groots feest waar nieuwsgierigheid de hoofdrol speelt. Ga mee op ontdekkingsreis door ons immense pand van 5000m2 en in ons Tiny House op het binnenplein. Steek je neus in andermans zaken, of beter gezegd in één van onze 50 labs en krijg een inkijkje in de projecten die de wereld van morgen maken. Wil jij een sprong wagen in de toekomst? 
Neem je meest nieuwsgierige vrienden mee en werp alvast een blik op het onbekende!

Open House
Op 6 juli krijgt de hele buurt – waaronder jij! – een sneakpreview van de wereld van morgen. A Lab is dé plek waar technologie, sociaal ondernemerschap, duurzaamheid, en kunst en cultuur samenkomen. We openen de deuren van onze 50 labs, zodat je kan zien wat zich allemaal afspeelt achter die muren. Kom langs en neem een kijkje in de keuken!

6 juli om 17:00 en 21:00.

De Stad als Werkwoord
Ik werk. Ik maak. Ik zorg. Ik vergroen. Ik verbind. Ik droom. Wat is er nodig voor een leefbare stad? Gaat dat vanzelf? Of moet je hier altijd aan blijven werken? Tijdens dit minisymposium over de zachte kant van de stad gaan we onder leiding van Job Cohen en Devika Partiman bekijken hoe we er samen voor zorgen dat Amsterdam (Amsterdam Noord in het bijzonder) in verbinding blijft en meer wordt dan de som der delen.

10 juli om 13:00 – 17:00.

Live experimental music
Zonder muziek geen festival! Laat je tijdens het A Lab festival betoveren door akoestische muziek. Zo zijn er meerdere intieme concerten waar we de grenzen van muzikale expressie opzoeken. Ga naar een 7,5 minuut durend concert van Sterre Konijn, bezoek het optreden van cellist Alistair Sung (lid van het ensemble Cello Octet) of volg een workshop van Modular Moon! Dit zijn niet de enige namen. Het programma wordt nog verder aangevuld met verschillende bands en dj’s.

Films
Filmliefhebbers opgelet! Tijdens het festival vertonen we verschillende films. Zo kan je onder andere de nieuwste documentaire Onder het Maaiveld bekijken dat wordt ingeleid door een stadsbioloog. De makers van de films De Wilde Stad en De Nieuwe Wildernis gingen hiervoor ondergronds en wat blijkt? Een gezonde bodem is van groot belang voor ons allemaal, en na het zien van deze film weet jij precies waarom.

Bekijk de website voor de speeltijden.

Curiosity Club
A Lab is een verzamelplek van creatieven, (sociaal)ondernemers en uitvinders, maar wie zijn die mensen toch en wat inspireert ze? Bij de Curiosity Club duiken we in de interesses en fascinaties van onze members, waaronder Fotograaf Ahmet Polat en beeldend kunstenaar Brian Elstak. Samen met journalist Olga Verheijden leer jij de mensen van A Lab kennen en kom je erachter wat ze beweegt!

7 juli om 17:30 en 10 juli om 18:30

Vertical farm
Wist je dat we bij A Lab onze groenten voor het café zelf verbouwen? Dat doen we dus in de hoogte, namelijk in onze eigen vertical farm! Neem een kijkje en zie met eigen ogen hoe dat precies in z’n werk gaat.

Art Expo’s
Binnen de muren van A Lab vind je een inspirerende en bonte verzameling van kunstenaars.
We stellen je tijdens het festival graag aan ze voor door middel van een unieke expositie. Maak kennis met de werken van getalenteerde A Lab leden, zoals MoonGallery en Britta Möller. Het is ook de moeite waard om onze binnentuin in te lopen, daar werkt illustrator Hedy Tjin aan een muurschildering!

Een week vol activiteiten.
De hele week zijn er door het pand verschillende workshops en performances. Op het binnenplein staat ons Tiny House: leer hier zeefdrukken, woon een klassiek concert bij, volg een yogales of maak je eigen AI kunstwerk. Je kunt op elk moment even komen gluren.

Meer info en gratis tickets op a-lab.nl

6–12 juli
A Lab
Overhoeksplein 2, Amsterdam Noord

A Lab's picture Conference from Jul 6th to Jul 12th