Campus Amsterdam Themasessie #2 | Excursie naar Campus Groningen

Featured image

Vorig jaar is Campus Groningen benoemd tot de snelst groeiende campus van Nederland. Inmiddels telt deze meer dan 200 organisaties, 20.000 banen en 50.000 studenten. Campus Groningen is een plek waar bedrijven en kennisinstellingen nauw samenwerken aan onderzoek, onderwijs en ondernemerschap. De samenwerkingen zijn vaak publiek-privaat ingestoken, hebben een regionaal accent en zijn gericht op groei. De thema's waarop wordt gefocust zijn Healthy Ageing, BioBased Economy en Energy.

WAT GAAN WE DOEN?
Tijdens de themasessie zal Campus Groningen meer vertellen over hoe het haar lukt om snel te groeien en toch de dynamiek vast te houden. Daarna gaan we aan de slag met het thema ‘bedrijven op de campus’. Want hoe zorg je ervoor dat organisaties zich op de campus willen vestigen? En sterker nog dat ze bijdragen aan het open innovatie ecosysteem? Dat ze uit hun gebouwen komen en samen gaan werken met het onderwijs? In de werksessie staan drie vragen centraal:
1. Hoe creëer je een "haal-en-breng"cultuur?
2. Hoe organiseer je facility sharing?
3. Hoe versnel je valorisatie en innovatie?
Samen willen we tot antwoorden komen. Dit gaan we doen in drie rondes. Bij elke ronde zal een gevestigde onderneming haar ervaringen delen en gaan we samen brainstormen. Tussen de rondes door verplaatsen ons naar verschillende locaties op de campus. Na de drie rondes nemen we de tijd om de gedeelde kennis samen te vatten en sluiten we af bij de gezellige Foodcourt.

Heb je vragen? Neem contact op met Lina Penninkhof (l.penninkhof@hva.nl).

https://campus.amsterdam/s/article/CampusAmsterdamThemasessie2ExcursieCampusGroningen?language=nl_NL

Comments

Topics