Clinic: "Protect your digital innovations" (in Dutch)

Featured image

De creatieve industrie is een van de snelst groeiende sectoren in ons land. Maar kan je binnen deze sector software nou wel of niet met een octrooi beschermen? Van wie zijn de gegevens in een databank eigenlijk: de opdrachtgever of de designer? En hoe kan je computerprogramma's, (gaming)apps, big data, algoritmes, smart systems en internet of things het best beschermen?

Met de opkomst van digitale innovaties, ook in de creatieve sector, nemen de vragen over de bescherming ervan toe. Octrooicentrum Nederland organiseert daarom op woensdag 7 juni een gratis clinic over intellectueel eigendom en digitale innovaties bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam.

Jaag jij innovatie aan met jouw creatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen, maar wil je meer weten over jouw IE-rechten? Kom woensdag 7 juni naar onze clinic!

Programma
13.00 - 13.30 uur Inlooplunch
13.30 - 14.00 uur Energizer met Bas Westerweel: digitale innovaties uit regio Amsterdam
14.00 - 14.45 uur Eerste clinicronde van Octrooicentrum Nederland
14.45 - 15.30 uur Tweede clinicronde van Octrooicentrum Nederland
15.30 - 15.45 uur Wrap up: best practice van ondernemers en specialisten
15.45 - 17.00 uur Netwerkborrel

Clinics
De clinics zijn een mix van inhoudelijke expertise van Octrooicentrum Nederland en praktijkervaringen van ondernemers en specialisten. Je kunt 2 van de volgende 4 clinics bijwonen:
• Digitale innovaties beschermen? Doe de quickscan.
Hoe is je digitale innovatie te beschermen? Met deze quickscan krijg je een introductie in veelvoorkomende beschermingsvormen zoals auteursrecht, patenten, bedrijfsgeheimen en databankenrecht. Daarnaast spreekt expert Ronald Jansen van Innovation-Circle over de rol van intellectueel eigendom bij open innovatie.
• Auteursrecht of patent op software?
Wanneer is software te beschermen met een octrooi en wanneer is alleen auteursrecht handiger? Omdat er veel misverstanden over zijn, behandelt deze workshop de criteria hiervoor. Als praktijkvoorbeeld beschrijft Peter Philippens van Ideatics zijn ervaringen met een softwarepatent.
• Slim verdienen aan digitale innovatie.
Patenten vragen vaak om flinke investeringen. Daarom is het belangrijk om strategische keuzes te maken, zeker bij digitale innovaties. Bij deze strategische overwegingen komen niet alleen patenten aan bod, maar ook andere beschermingsvormen. Beschermen, geheimhouden of juist vrijgeven: wat past bij jouw innovatie en bij jouw bedrijf?
• Masterclass softwarepatenten.
Wil je verdiepende kennis over het patenteren van software? Twee gespecialiseerde octrooigemachtigden vertellen over het technisch effect en de grenzen bij het patenteren van software. Daarnaast is er kort de gelegenheid om voor te leggen of jouw type ICT-uitvinding te beschermen is met een patent.


Comments

Topics